Farkındalık arttıkça yalnızlaşmak kader değil yan etkidir. İnsanları daha iyi anladıkça, onlarla daha az vakit geçirmek istemek gayet doğal. Elimden gelse ve biraz imkân da olsa tek düşüncem tecrit uygulamak kendime. Toplumdan her şey ve herkesten uzakta tek olmak, bi nevi gönüllü karantina. Hiç öyle zekilik farkındalık olayı falanda değil benimki, ben insan sevmiyorum genel olarak. Kalabalıklardan nefret ediyorum. Kalabalık şehir hayatını sevmiyorum. Yenilik sevmiyorum. Teknolojinin bu denli gelişmesini de sevmiyorum.
Teşekkür ederim, sözün ve adaletin tartısını iyi bilen, hakikatin ve adaletin izini süren sizin gibi birisinden övgü almak şüphesiz ayrı bir inceliktir. 🌺
Farkındalığı yüksek bireylerin yalnızlaşması, derinlemesine düşünen ve hisseden bir zihin yapısının getirdiği bir durum olabilir. 🧠 Sen, ilişkilerde yüzeysellik yerine anlam aradığın için, aynı frekansta titreşen ruhları bulmak zaman alabilir. Bu durum, nitelikli bağlar kurma beklentini yükselttiğinden, aslında yalnızlık değil, seçicilik olarak yorumlanabilir. Aradığın samimiyet ve derinlik seni bekliyor. ✨
Çünki çoğu şeyin sahte ve çıkarlar üzerine örüldüğünü bilirler. alıp verme üzerine bir düzen kurulu olduğunu bilirler. bundan son derece rahatsız hissederler tiksinir gibi.. Sistem onları kısıtlıyor gibi görünür bu sebeble onları anlayan bir bireyde olmadığı için... Yalnızlaşırlar şimdi var olmayan bir arkadaşım böyleydi... Allah rahmet eylesin..
Çünkü diğer insanların fikirleri yaşayışları düşünceleri nin ne kadar boş olduğunu bilirsin ve böyle insanları hayatına dahil etmek çevrende barındırmak istemezsin
Ben buna ermişlik diyorum. Ve o kişiyi kolay kolay hiçbir şey mutsuz edemez. Cunku mutsuzluğa da alışmıştır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
7 gü
Kabaca her temasta olduğun kişi aslında senin üzerine bir yüktür bu yükü ne kadar az taşırsan Senin için o kadar sağlıklı olur bazı yükler senin için aksesuar takıdır bazı yükler Seni çirkin gösterir
Kendi sığlığında boğulmamak için böyle cümleler kurman sevimli ama acınası. Derinlik senin için ancak atlasta kalan bir kelime ayrıca kızın falanda değilim.
İçimden ne çıkacağını merak ediyorsan söyleyeyim seni tek cümlemle rezil edip yarım saat içinde kaçırtacak kadar özgüven ve zeka hamurla değil, senin gibileri madara etmekle ilgileniyorum annesinin kıyamet gününde dışarıya attığı çocuğu.
Firavun örneğini kendinden verdiğin için teşekkürler. Zavallı dünyanda kendi kendine felsefe yapmaya devam et :) ayrıca görevim başarısız olsaydı soruma cevap verecek kadar beni takibe almazdın
Cinsiyetçi ağzınla saatlerdir hakaret ederken ahlak aklına gelmiyordu da, laf sana dönünce mi anne sevgisini hatırladın? İkiyüzlülüğün bu kadarı. Sınırı aştığımı kabul ediyorum, aileler bu işe girmemeliydi. Ama sen de kendi üslubunun prim yapmadığını öğrenmiş oldun. Şimdi kendi yoluna.
Hanım efendi Kolay kolay anneleri karıştırmam. Herkes annesini sever Üste çıkacağım diye anneleri kariştirma. Olta attım dedim sana açık açık oltaya takıldın. Tanımadığın kişiyi hafife alıp çöptenekesi muamelesi yapma. Ayrıca felsefeyi hafife alma.
Sıkışınca 'olta attım, test ettim' kurnazlığına sığınman ne kadar çaresiz kaldığını gösteriyor. Olta atan sen değil, ağzının payını alınca kıvıracak delik arayan sensin. Felsefeyi senin gibi sığ insanlardan öğrenecek değilim. Hadi şimdi oltanı alıp başka yerde oyna.
Sıkışınca kahve felsefesinden elmalı turta duygusallığına bu kadar hızlı geçebilen başka bir düşünür görülmedi. Sokrates görse felsefeyi bırakıp pazarcılığa başlardı :)
Sokrates fikirlerini kendine saklayıp pazarcılık yapsaydı daha iyi hayat yaşar savunmasını yapmazdı. Ancak öyle görünüyor ki düşünmenin tadına ve acısına vardığı için bunu. Acı da en az tatlı kadar hatta tatlıdan daha fazla haz verebilir. Tamam ben pes ediyorum. Sizin gibi Bir anneye pes etmek beni küçültmez.
Sözde edep ve felsefeden bahsedip insanlara üstten bakarak saçmaladın lafı yiyince de usta bir kıvırmayla 'pes ediyorum'a bağladın. Derinlik sandığın şey sadece patolojik bir ego. Uzatmayıp yerini bilmen isabet olmuş
Valla nasıl düşünürsen düşün. Ancak katiller de ağlar. Amacım ortaya yem atmaktı. İki ihtimal vardı siz de. Yaaa narsist ezber konuşup papaganlik yapan düz Bir kadın ya da tam tersi düşünen narsist olmayan iyi Bir kadın. Hiç biri değil iyi insan olmanıza kanaat getirdim. Bazen dünya hemcinslerni birer silah haline getirebilir. Daha sakn ve dingin yaşamakta fayda var. Sakin olun.
Kimsenin senin testine, notuna ya da iyi insan onayına ihtiyacı yok. Yaptığın sığ cinsiyetçiliği deney yapıyordum ambalajıyla sunman garip. Ayrıca kimse kimsenin hakemi ya da sınav yapanı değil. Ben kendimi gayet iyi tanıyan, ne istediğini bilen ve hayatı sakince yaşamayı seçen biriyim. Yaptığın şeyi deney olarak adlandırmak yerine en baştan saygılı bir iletişim kursaydın bunlara hiç gerek kalmazdı. Zaten daha sakin bir iletişimden yanayım, o yüzden bu tartışmayı burada noktalayalım.
Bir laf ettik bin azar eşittik. Kaldı ki anneme ahlaksızca küfür eden sensin. Şahıslar konuşurken bir küfür edeceksen kişiye yönelt bunu. Bir anne olarak bunu bilmen gerekirdi. Sen sandın ki bu da buradaki diğer diğer o. c lerden sandın. Bilgili ve farklı düşünmek seni aldatmasın. Biraz da dönüp insan kendine bakmalı. Bu öz eleştiriyi yap
İlk yorumda insan vücudunda bir organın örneklemini yapıp hafif kadın yerine koydun.. şimdide gelip saahtan beri 'yem attım', 'Sokrates', 'psikolojik test yapıyorum' diye kıvırıp, en sonunda suçu tamamen bana atarak mağduru oynaman tam bir manipülasyon klasiği. Kimin ne üslup kullandığı, kimin neyi başlattığı yukarıda yazılı duruyor. Bana akıl vereceğine, insanları kışkırtıp sonra 'öz eleştiri yap' diyecek kadar kendi sorumluluğundan kaçan zihniyetine bak. Ve burada ki diğer ruh hastası insanlardan farkın yok.
En başından beri provokasyon yapıp, tıkandığın her yerde rol değiştirip şimdi de ahlak bekçiliğine soyunman inanılmaz bir ikiyüzlülük. Senin dersine de, analizine de ihtiyacım yok. Kendi yarattığın bataklıkta sana başarılar
Hanım efendi birincisi asla kimseye manipüle etmem, ikincisi iki yüzlü insanlardan nefret ederim. Ayrıca öyle de olsa benim hatalı olmam seni bilmediğin bir kadın hakkında kötü konuşmanı haklı çıkarmaz. Zaten hatanı kabul ettin benim için olay kapanmıştır. Akıl vermek değil niyetim, ayrıca akıl vermek ve almak üslubunca kötü olmasa gerek haa. Sperdeki askerler gibi tetikte beklemek insanı rahatsız eder. Genel konuşuyor.. Sapığın birisi de doğru söz söylerse almak gerek.
Ben asla manipüle etmem deyip mesajın her satırında psikolojik baskı yapmaya çalışman harika bir komedi. İkiyüzlülükten nefret ettiğini söylerken, 10 dakikada 5 farklı role bürünmüş olman ise tam bir ironi sen önce insanlara kışkırtıcı laflar edip, karşılığını alınca da ama ben genel konuşuyorum, üslubunca akıl veriyorum mağduriyetine sığınmayı bırak. Kimsenin senin üstten bakan aklına da, bana biçtiğin hatalı rolüne de ihtiyacı yok. Felsefeci olamadın, psikologluğu da beceremedin en iyisi sen kendi tavsiyene uy ve biraz sakinleş
Haklısın, gerçekten sakinleşmeye ihyacim var. Açık konuşuyum çok bilgili birisi değilim.. Ancak bildiğim az bilgileri kullanmasını iyi bilirim. Sana bilgim ve analizim dahilinde izahlar getiririm de gerek yok. Duvara çarpar gibi geri seker.
2. Üniversitemi bitirmek üzereyim sen kimsin ki bana bilgi vereceksin. Doçent mısın uzman mısın profesör müsün ben akademisyenimle bile fikir tartışması yaşamış bir hukukçuyum aslanım. Oturup burada ne idüğü belirsiz biriyle zeka yarışına mi giricem çok zekalı olsaydınız az siyaset yapar az nutuk okurdunuz burada karı kız tavlamak için yorumlarda sataşmazdınız. Önce felsefe bükücülüğü yapıp, sonra 'ben ne zaman öyle dedim' rolüne bürünmen muazzam bir yetenek. Merak etme, felsefeci olmadığını zaten hepimiz anladık. Konu kapanmıştır, yolun açık olsun hadi
Ben kelimesi çok tehlikeli Bir kelimedir. Nice ben ben diyenler... Beni mi konuşturmak istiyorsun yoksa gerçekten böyle mi düşünüyorsun. Eğer böyle düşünüyorsan aklıma kötüsünü getirmiyorum, hırsın ve duyguların aklını baltalıyor olmalı
Ortada bir hırs yok sadece senin gibi üstten bakan kişilere nerede durması gerektiğini hatırlatan bir gerçeklik var. Bana analiz yapmayı bırak da kendi kibrinle yüzleş
Sen sormadan söylüyüm, lise mezunuyum torna bölümü mezunuyum, iki yıllık üniversteyi bile bitiremedim. köyde doğdum köyde büyüdüm köyde yaşıyorum. Başarı Müsülüman doğmak, Atatürkçü bir ailede Atatürkçü doğmak, eğitimli bir ailede okumak değil, başarı sana verilen hayat imkanlarınin üstüne çıkmaktır.
Kendi hatalarını ve sabahtan beri sergilediğin kibri 'köyde doğdum, imkânsızlıklar içinde büyüdüm' diyerek aklayamazsın. Kimse sana eğitiminden dolayı üstten bakmadı sen insanlara üstten baktığın için bu cevabı aldın. Kendinle barışıp insanlara saygı duymayı öğrendiğinde bu karmaşalardan kurtulursun. Benim için konu bitmiştir.
En İyi Cevaplar