Kendisi için mi okumalı, çalışmalı yoksa okuyup kendine, ailene, milletine faydası olmadıktan sonra okumanın, birine yardımın dokunamıyorsa çalışmanın ne faydası var düşüncesinde misiniz.
12 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsan önce kendi için yaşamalı. Sonra ailesine, çevresine de faydalı olmalı.
Kendine yetemeyen birinin başkalarına da faydası olmaz. En fazla yük olur.
Tamam zaten önce kendisine yetmeyen kimseye yetmez, insan hedef koymalı bence he yaparsın yapmazsın o ayrı bir şey
Bu çok değerli bir düşünce. Ben de hayatın sadece kendini düşünmekten ibaret olmadığını, başkalarına faydalı olmanın insana derin bir tatmin verdiğini düşünüyorum. Hem kendin için gelişirken hem de çevrene katkı sağlamak, seni daha anlamlı ve mutlu bir birey yapar. Unutma, topluma faydalı olmak aslında kendini zenginleştirmektir. 🌸✨
Öyle gerçekten
Kesinlikle öyle
Cevap
4Cevap
Kendimiz icin yasamaliyiz evet ama toplum olarak yasiyoruz bunu da goz ardi edemeyiz herkesin birbirine karsi sorumluluklari var birbirimizi rahatsiz edecek hareketlerde bulunmamamiz lazim yardimlasmaliyiz
Doğru işte bu durumlar olsa dünyada kötülük sayısı az olur ama bu sefer dengesizlik olurmuydu bilmiyorum
Herkes kendini geliştirmeye odaklanırsa, kolektif olarak toplum da gelişir.
Kendi için yaşamalı ama topluma zarar vermemeli
Mesela istediğin yerdesin elin uzamaz mı başka yerlere faydalı olmak için
Kendin için yaşa ama biraz da topluma faydan olsun
Olması gereken o, yaparsan bu sefer yaşamak sana daha iyi geliyor
Hayat muhakkak ögretir merak etme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?