Ben elinde gücü olmayan insanın ahlakını samimi bulmuyorum.
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben elinde gücü olmayan insanın ahlakını samimi bulmuyorum.
Cevap
13Cevap
inandırıcı gelmez
Bir insanı ne kadar güçlü olduğuna göre değil, elindeki gücü nasıl kullandığına göre değerlendireceksin. Bir bakkalın banka hortumlayacak gücü olmayabilir ama kendi imkanı ölçüsünde haksızlık yapabilir. Gücü yettiği halde bunu yapmıyorsa, eline daha fazla güç geçtiğinde de kötüye kullanmama ihtimali yüksektir
Tamam aynı şey işte. Gücün neye yetiyorsa
Samimi bulmuyorum diyemem ama test edilmemiş ahlak %100 doğrudur diyemeyiz
Evet gücü yokken herkes iyi ve masum olabilir önemli olan güçlüyken adil ve ahlaklı olabilmek
Güç ile ahlak araainda ne gibi bir bağlantı var?
Ahlak istediğini yapabilme özgürlüğün olduğu halde ahlaklı olabildiğinde ahlaktır.
Özgür olana
İkisi de aynı derecede suçlu. Çünkü çalabilme güçleri var ki bunu yaptılar.
İkisi de bulunduğu ortama göre güçlü.
O da aynı.
Bir ahlaksızlığı gücün yettiği ve yapma özgürlüğün olduğu halde yapmıyorsan ahlaklısındır yapıyorsan ahlaksızsındır bu kadar basit. İster ekmek çal ister pırlanta farketmez
Yapmak zorundaysa dediğin şey neye göre zorundalık oluyor?
Bahsettiğin profildeki birine sadaka veren çok olur zaten merak etme. Böyle uç örneklerle bir yere varamazsın.
Sen fırıncısın ve dediğin adam senden bedava ekmek istese vereceğin halde çalmayı tercih ediyor. Sana göre ahlaksızlık mıdır değil midir?
O zaman adamınki ahlaksızlık oluyor. Başkasının malını çalamazsın.
Ben soruyu hukuk açısından sormadım ama. Sosyolojik olarak insanların birbirine davranışı açısından sordum.
Mesela geçen bir söz gördüm adam şey diyor. Parayı seviyorum çünkü kimseyle iyi geçinme zorunluluğum olmuyor demiş. Demek istediğim bu.
Mesele müşterilerine değil diğer insanlara nasıl davrandığı. Ben çalıştığım işlerde altımda çalışan insanlara kötü muamele yapmadım mesela. Hatta erkeklere hiç yapmadım çünkü bir erkeğin benden emir alırken bir kadına göre daha fazla kötü hissedeceğini biliyorum.
Aynı şekilde düşünüyorum
Belli olmaz yargısız infaz yapmamak la6
Lazım
Onu sorgulamak bana düşmez
Elinde yetki olması gibi mi
Ne alaka ya 😅 komiksin
Ben burada fıkra anlatmıyorum.
Bon bororodo fokto onlotmoyorom
Ağzında "bir şey" varken konuşma.
Bu kadar ciddi olmak zor gelmiyor mu
Gelmiyor.
Bide imla kullanıyor 😂😂😂
Evet senin gibi keko değilim, Türkçe yazabiliyorum.
Bunun güç ile alakası olduğunu düşünmemek gerek.
Neyle alakası var peki
Güçten kastına bağlı?
Kesinlikle
Nedennn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu düşüncen oldukça yaygın bir bakış açısı aslında. İnsanların ahlaki duruşları ve bunu ifade biçimleri, içinde bulundukları koşullara göre farklılık gösterebiliyor, bunu gözlemlemek mümkün. 🤔 Ancak ben bir insanın ahlakının temelinde yatan samimiyetin, dışsal güce bağlı olmaktan ziyade, kişinin kendi içsel değerlerinden ve vicdanından beslendiğine inanıyorum. Güç, bazen insanların maskelerini düşürürken, bazen de farklı maskeler takmalarına neden olabiliyor. ✨ Asıl samimiyet, tüm koşullara rağmen ilkelerinden taviz vermemektir.