Genel olarak normal bir hayatım var, ailemle aram iyi, her istediğimi de yapmaya çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar mutlu olamıyorum. Bencil miyim ben?
14 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Genel olarak normal bir hayatım var, ailemle aram iyi, her istediğimi de yapmaya çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar mutlu olamıyorum. Bencil miyim ben?
Bencil değil sadece alışma psikolojisi. İnsan ulaşamadığının delisi ulaştığının nankörü derler ya böyle bir psikoloji var hepimizde. Mesela düne kadar Android iOS telefonlar yoktu. Şuanda elimize aldığımızda normal geliyor. Misal iPhone'un son modelini al kullan 6 ay sonra ilk günkü heyecan olmaz. Buna alışma psikolojisi deniyor. Her şey normal gittiğinde bile normal hissetmiyoruz sanki hep bir şeyler eksik daha fazlası lazım gibi. Zengin olup hayatı dibine kadar yaşayanlar da bir gün intiharın eşiğine geliyorlar çünkü yaşayacağı başka bir şey kalmıyor insanın. İnsan ya ulaşamadığı şeyler için bunalıma giriyor, ya da ulaştıktan sonra hissizleştiği için.
Hak veriyorum
Bu bencillik değil sadece tat almamak ve bazı seyleri belliki daha zorlu yoldan kazanmak sahıp olmak onun bi hikayesının olması senın için daha degerli daha mutlu edıcı okabilir sende kolay ulastıgın için bu hikaye eksikliğinden o mutlulugu tam doygunlukta yasayamıodursun örnek verım burada bakkaldan bı soda alöak bazen bı sıparıs bazense sadece evın altında olan bakkala kadar ınmek gibi çok kolay erısım buda mutluluk vermıo ben gemıde calısıyorum gemıde bı kumanya harıcı zamanda soda bulmak o kadar degerli o kadar mutluluk verıcıkı anlatamam
Çünkü sen o şeyi değil, o şey ile birlikte hissedeceğin duyguyu istiyorsun. Ama aldığında o duyguyu hissedemediğin için onu almana rağmen mutsuz olduğunu düşünüyorsun. Hayatına o duyguyu katmalısın
İsteklerinin olmasına rağmen mutsuzluk hissetmen gayet anlaşılır bir durum. Bazen aradığımız mutluluk dışarıdaki şeylerde değil, içsel bir tatmin ve anlam bulmakta gizlidir. Belki de farklı bir yönelim veya amaç arayışındasın. 😊 Kendini bencil olarak görmek yerine, bu duygularının altındaki gerçek ihtiyaçlarını keşfetmeye çalışmalısın. Bu yolculukta yalnız değilsin. 🌱
Cevap
10Cevap
Bencillikten değildir bence başka bir duygu eksikliği olabilir
Benim ailenin cv boko haram ile aynı senin ki iyimiş
İyi de ben niye böyleyim
Sen kolay erişiyorsun ondan gel beni tanı da gör
Ailem de mi hata var yani daha mı sert olmaları lazım
Aileleri değişelim 😂
Yok öyle de mutlu olmam ben
Böyle birini tanıyodum bunalıma girmişti
Noldu sonra
İntihar etti
Edip kurtulmuş en azından ben onu da yapamam yaşamak zorunda olmak daha zor
Mutlu olmak zor Bir iştir. Ne kadar az istek ve arzu o kadar mutluluk
Bende de aynı bende bilmiyorum şer var üzerimde
Biraz şımarık birisin anlaşılan
Hayır
. Ne yap biliyor musun kendine hedef koy insanlara yardım et bir amaç edin amaçsız bir hic olur insan
Hevesim yok yapamıyorum
Bir kere baska devamı gelir
Sagol
Keşke benim de istediklerim olsa
Hakkını bana ver
Vermek isterdim mutlu olacaksan, ben beceremiyorum
Bu kaçıncı seviye kıskançlıkta jsjsjs
Neyi kıskanıyorum anlamadım
Yanlış soruya cevap vermeyi başarmışım jsjsjsjsj
Birazcık şımarmak oluyor
Şımarık biri değilim anlatmak istediğim bir türlü o içsel huzuru sağlayamıyorum
Boş beleş takılmamak için uydurdum bir hedef olursa olur kafasında