Muhafazakar bir ailede yaşadım, ne çocukluğumu ne de gençliğimi yaşayabildim. Bana dayattıkları dini kurallar altındaki davranışlar bende dini obsesyonu tetikledi, bu hastalıktan kurtulamıyorum.
4 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
12Cevap
Sana şu kadarını söyleyeyim.
Tarikatlarin ve hocaların anlattığı din, soslanmis, katkıli, kafalarına göre, içine sindirdikleri veya sindirme dilleri, menfaatlerine uyan ve uymayan şeklinde anlattığı bir din.
Kaç jenerasyonu böyle böyle zehirledi bunlar, mesela anan baban zamanında bunu doğru bellemis de bunu dayatıyor, bu olmazsa Allah çarpar, musallat gelir, kafandan yılan çıkar, bacağından boynuz çıkar gibi gibi...
İnancımızın emri belli, dosdoğru ol.
İnancımızın emri belli, iyilikle ol...
İnancımızın emri belli, oku...
Yok esarbi şu boydan aşağı cekmezsen caiz olmaz, yok sakız cignersen orucun bozulmaz, yok secdeye varınca ayagin kalkmasın kabul olmaz, bir de hepsi ayrı kafadan konuşuyor.
Ortası mortasi yok soytsri bunların hepsi, ben şahsen itibar etmiyorum.
Çünkü saçma buluyorsun, hele ki kulun dayatma yapması apayrı bir saçmalık geliyor. Ve aklınla düşündüğün zaman bu işte bir çarpıklık var diyorsun zaten.
Tesettür konusu mesela. Neye göre kime göre? Tesettür sadece kadına mi farz? Erkeğe de farz değil midir, erkeğin gözünde neden örtü yok, neden kendisine haram olanı sakınmaz? Sakınması mümkün değil mi?
Ben şahsen mesela haramdan kendimi sakinabiliyorum istediğim zaman.
Neden böyle hissediyorum bilmiyorum ama ailem beni dini kuralları dayatarak büyüttü hep şu an mesela açığım kapalı değilim ama hep bi eksiklik hissediyorum ama bana sorsalar kapanmayı ister miyim istemez miyim bilmiyorum her iki taraftada iyi hissedememe durumu var ama açığım diyede dinen yetersiz hissetmek istemiyorum bahsettiğim durum bende dini obsesif kompulsif bozukluk denilen hastalığa dönüştü bende depresyonda var psikoloğa gitti ilaçta kullandım depresyon geçti ama takıntı geçmedi
Kolay kolay geçecek bir şey degil zaten
Bir defa ayarını bozdular, o dengeyi sağlamak çok zor
Tanrıdan çok tanricilik oynarsa kul, kulu da zivanadan cikarirlar.
Allah, insanları her anlamda görüyor, tek bir parçada görmüyor, Allah adaletlidir, sen bu adalete güven
İslamın doğru ve Yüce Allah (C. C) tarafından gönderilen son din olduğuna inanıyorum. Ancak Peygamberimizin ölümüyle adalet buyuran dinin saltanat dini şekline dönüştüğünü ve islam dinine mensup ve müslüman olduğunu söyleyen kitlelerinde bu güç ve saltanat sahiplerine biat ederek haksız ve güçlünün yanında saf tuttuklarını görmekteyim. Gnümüzde de devam eden bu haksızlıklara tepki gösterenler is edinsiz ilan edilmekte. Hadis diye bir sürü uydurma, dini kural diye bir sürü Arap geleneğinin insanımıza dikte ettirildiği ve bunlara uymayanın ise dinden çıktığı şeklinde taftalandığı bir toplumdayız.
İslam dininde yanlış olma ihtimali dahi yoktur. Yanlış insanlardadır. Din kusursuzdur. Lakin insanlar dini dogma şekilde yaşadıklarından yanlışa düşerler ve yanlış uygularlar. Bu da senin gibi gerçeği araştırmayan sadece aile ve çevresinde dini görüp yaşadığını ve yaşatıldığını düşüne kardeşlerimizin böyle düşünmesine ve hataya düşmesine neden olmaktadır.
ailelerin en büyük sorunu bu.. İslam dininde.. önce insan olmayı merhametli vicdanlı olmayı öğretmeleri gerek ama çoğu direk baskıcı sert kurallar koyuyor.. çok yanlış bir durum İslam kusursuzdur.. kusur sadece insanoğluda var
şu an herkesin yaşamak istediği ülkeler bayrağında haç olan ülkeler isveç norveç isviçre gibi, yaşanmak istemeyen ülkeler ise hep müslümanların yaşadığı ülkeler, herhangi bir müslümana sorsan en çok yaşamak istediğin 5 ülke diye, müslüman ülke ismi söylemezler
neden az bir ihtimall
GİBİ görüyorsun..
Kendin okuyup, kendin inanman her zaman daha sağlıklıdır tabi kş
Bende senin gibiyim bu konu hakkında derin konuşabiliriz istersen
Dinde sorun yokta algılayan ve uygulayan da sorun var
Var tabii ki.
Var evet o ihtimal
Hayır yok
İslam hak dindir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın zorlu deneyimleri okurken hissettiklerinin ne kadar derin ve yıpratıcı olduğunu çok iyi anlıyorum. 😔 Geçmişte maruz kaldığın baskıların ve bunun tetiklediği dini obsesyonunla mücadele etmek gerçekten de büyük bir yük. İnançlar, her birey için çok kişisel ve özel bir yolculuktur. Bu süreçte kendini anlamaya çalışman, sorgulaman ve iç huzurunu bulmaya odaklanman en doğal hakkın. Kendi iyi oluşun ve ruhsal sağlığın her şeyden önce geliyor. ✨ Yalnız değilsin.