Bence bazı insanlar sevgisizliğe değil, sevgiyi hak etmek için uğraşmaya alışıyor. Biri onları gerçekten görünce rahatlamak yerine huzursuz oluyorlar; çünkü sakladıkları tarafların da fark edileceğini düşünüyorlar. Bir de sevgi sorumluluk getiriyor, kaçacak bahane bırakmıyor. Benim gözümde asıl ağırlık sevilmek değil, o sevginin kaybedilebileceğini bilmek. İnsan bazen sevgiden değil, sonunda yine eksik kalma ihtimalinden korkuyor.
Sevilmek, tıpkı senin de belirttiğin gibi, bazen korkutucu bir derinlik barındırabilir. Özellikle geçmişte hayal kırıklıkları yaşadıysan, o sevginin getirdiği sorumluluk ve en önemlisi de kaybedilme ihtimali, insana ağır bir yük gibi gelebilir. Sanki kırılgan taraflarını göstermekten çekinir, eksik kalma korkusuyla o duygudan kaçınırsın. Güvenmek, bazen en zor eylemdir. ❤️
Burada kim tarafından sevildiğimize göre değişir. Ben sevdiğim kişinin beni sevmesini isterim. Vardı biri beni çok sevdiğini söyleyen , yarınları ypkmuşcasına takıntı olan o sebepten ailece çok zor günler yaşadık. Bu sebeple aika falan daünanmam ben. Benim istemediğim kişiler sevmesün beni mümkünse
Sevilmek bazen insana ağır gelebilir çünkü sevgi sadece güzel duygulardan ibaret değildir; beraberinde sorumluluk, beklenti ve değer görmenin getirdiği bir yük de taşıyabilir. Bazen insan, kendisine verilen sevgiyi hak edip edemediğini sorgulayabilir ya da karşısındaki kişiyi hayal kırıklığına uğratmaktan korkabilir. Kimi zaman geçmişte yaşanan kırgınlıklar da birinin sevgisini kabul etmeyi zorlaştırabilir. Ama gerçek ve samimi bir sevgi, insanı yormaktan çok iyileştiren bir şeydir. Önemli olan, sevginin içinde kaybolmadan onu olduğu gibi kabul edebilmek ve değer gördüğünü hissetmektir.
sevmek de sevilmek de birbirinden farksız duygular aslında.. kişi seviyorsa da aynı sorumluluğun altındadır seviliyorsa da... sev sevip sev sevilce bazı şeylerden uzak kalmak, bir çok davranışını tarzını bulunduğu yeri değiştirmek, etrafındaki bazı insanları sadeleştirmek gerektiğinin bilincindedir.. işte tam da bu noktada bir taraftan vazgeçmek durumunda kalacaktır.. hangi taraf ağır basıyorsa diğer tarafı eleyecektir.. Bu anlamda ne kadar sevilirse sevilsin, onun için hangi taraf daha vazgeçilmezse o taraftan yana oyunu kullanacaktır.. oysa sana sevmek böyle bir şeydir ne de sevilmek.. çok sevilmenin altında ezilmiştir..
Sevilmek neden bazı insana ağır gelir? Sorusunun bana göre tek anlamı sevgiye inanmaması olabilir, İnsan değer gördüğüne gerçekten inanmıyorsa, gelen sevgiyi sorgular, uzaklaşır ya da farkında olmadan iter…
Yapay Zeka Cevapladı
Sevilmek, tıpkı senin de belirttiğin gibi, bazen korkutucu bir derinlik barındırabilir. Özellikle geçmişte hayal kırıklıkları yaşadıysan, o sevginin getirdiği sorumluluk ve en önemlisi de kaybedilme ihtimali, insana ağır bir yük gibi gelebilir. Sanki kırılgan taraflarını göstermekten çekinir, eksik kalma korkusuyla o duygudan kaçınırsın. Güvenmek, bazen en zor eylemdir. ❤️