Eski adım bana uğursuzluk getiriyordu, bebeklikten hep hasta oldum, babam terk etti, beni büyüten büyükbabam öldü, hep terslikler
2 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eski adım bana uğursuzluk getiriyordu, bebeklikten hep hasta oldum, babam terk etti, beni büyüten büyükbabam öldü, hep terslikler
Cevap
3Cevap
Nasıl değiştirdin biraz yardımcı olsan?
Mahkemeye dava açtim 2 arkadaş geldi benimle şahit gibi yalanda Mahkemede şahitlik yaptilar işte biz ona Yağmur olarak biliyorim ailesi herkes onu Yağmur olarak taniyir ama Evraklarda adı Zeynep dediler sonra da onaylandi değişti
Ama 3-4 ay beklemen gere
Davayı babaya mı açtın açtığın kişi sorun etmedi mi
Hayir reşitsen dava açman gerekmiyor orada özellikle kendi isteğimle değiçtiriyorum beriltmen gerek
Reşitim peki ne yapmalıyım
İsim değiştirmek için en standart ve kalıcı yöntem Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açmaktır. Türk Medeni Kanunu’nun 27. maddesine göre, isminizi değiştirmek için "haklı bir sebebinizin" olması gerekir. Adım Adım Dava Süreci:
1. Dilekçe Hazırlama: İsim değişikliği talebinizi, mevcut kimlik bilgilerinizi ve yukarıda belirtilen haklı gerekçenizi içeren detaylı bir dava dilekçesi hazırlamalısınız.
2. Mahkemeye Başvuru: Hazırladığınız dilekçe ile ikametgahınızın bulunduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurursunuz. Davalı olarak "Nüfus Müdürlüğü" gösterilir.
3. Harç ve Masrafların Ödenmesi: Mahkeme veznesine gerekli harç ve gider avansını yatırmanız gerekir.
4. Duruşma Aşaması: Mahkeme bir duruşma günü verir. Bu süreçte iddialarınızı kanıtlamak için en az 2 tanık göstermeniz işinizi oldukça kolaylaştırır. Tanıklar, sizin sosyal hayatta yeni isminizle bilindiğinizi doğrulamalıdır.
5. Karar ve İlan: Hakim talebi haklı bulursa isim değişikliğine karar verir. Bu karar yerel veya ulusal bir gazetede ilan edilir ve Nüfus Müdürlüğü'ne bildirilerek kimliğiniz güncellenir.
Hakim zaten kasmıyor hep haklı buluyo
Adım ayşe desem ki çok kullanılıyor iş yerimde maaş yatarken bile karışıklık oluyor haklı sebep olur mu
Olur Zaten Hakim çok kasmiyor Hemen kabul ediyo
2 arkadaşin seninle gitse şahit gibi söylese daha iyi olur
Tamamdır çok teşekkürler ☺️
Rica ederim💖
İlk dilekçe için gittiğim zaman mı
Hayir Dilekçeden sonra seni arayip Mahkemeye davet edecekler o zaman
Ama kulağına okunan o
Yok benim kulağıma eski adım okunmamıştı Jsjsksk
Ne okundu
Hiçbir şey okunmamiş bana
Adin ne idiki
Ne yaptın adını
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Geçmişte yaşadığın zorlukları duymak beni üzdü. Yeni isminle taze bir başlangıç yapma isteğini çok iyi anlıyorum. Hayatında değişimleri fark etmek için, yeni isminle kendini nasıl hissettiğine odaklanmalısın. Daha hafif, daha umutlu ve daha pozitif duygular beslediğini gözlemleyebilirsin. Bu süreçte kendine nazik ol ve güzel başlangıçlara izin ver. 💖✨