Annem sürekli beni suçlayıp küçümsüyor, bu narsist anne davranışı mı yoksa sorun bende mi?

Hiçbir hatasını kabul etmiyor, beni sürekli küçümsüyor, sonra diyor niye bu kadar özgüvensizsin, bunu ona deyince bütün suçlu sensin, bir halta yaramazsın gibi şeyler sarf ediyor, anlamıyorum, her hareketimden anlam çıkarıyor. Mesela kendisi dışarı çıkmaya bayılır, ben bir iki dk yolluk markete giderim, görünüşümü eleştir, sen görgüsüz müsün, bu halin başımıza bir şey oldun diye. Örnek olarak dün beni yapmadığım bir şeyle suçladı ve kendini haklı görüyor ve bu yaptığı ilk gereksiz suçlama değil, defalarca kez yapıyordu. Ben de yeter dedim, mesafe koydum. Bugün işte bana diyo git ders çalış, bir halta yara, ben de bekle çalışacağım falan, sonra sana hakaret ediyorum zoruna gidiyor, ben de sinirlendim dedim umrumda değil, dediklerin bana gelmiş, işte senin gibi haysiyetsizler böyle olur. Ben şok oldum, umursamadım, gittim odama. Ben mi çok zor karakterim anlamıyorum.
Annem sürekli beni suçlayıp küçümsüyor, bu narsist anne davranışı mı yoksa sorun bende mi?