Ailemdeki baskıcı, nefret dolu anne ve ablayla yaşarken psikolojimi nasıl koruyabilirim?

Ablam 33 yaşında, yalnız hiç görüştüğü arkadaşı dostu yok, bekar, çalışmadığı günlerde evden dışarı çıkmıyor. Sosyal hayatı yok, hobisi yok. Küçük yaşta zorla kapatılmış, hâlâ kapalı, 1-2 sene önce açılmak istediğinde annem babam çok karşı çıktı. 24 yaşında diğer ablam da zorla kapatılmış, 5 sene önce aileyi karşısına alarak açıldı, annem ondan nefret ediyor. Dün gece açık kıyafetlerini bulmuş, annemin beddua sesiyle uyandım, ablam her dışarı çıktığında "kara haberin gelsin inşallah araba çarpar" diyor. 33 yaşındaki ablam da hakkında "kendini erkeklere şey yaptırır bu kız evlilik, düzenli hayat kurma düşüncesi yok zaten (kendisi evlenmeyi çok istiyor ama evlenemedi hâlâ)" babam da "bu kız o... olma derinde" diyor, herkes çok karşı. Konu benimle ilgili değil ama bu kadar pislik insanlarla yaşamak çok zor, bu cümlelerden rahatsız olmamaya çalışıyorum ama huzuru korumak imkansız. Bu cümleleri duymamak için kulaklıkla son ses şarkı dinliyorum. Ben 14 yaşından beri bunları yaşıyorum o zamanlar bile annem her fırsatta o.. pu derdi.

Ailemdeki baskıcı, nefret dolu anne ve ablayla yaşarken psikolojimi nasıl koruyabilirim?