Hay aksi şeytana da bakın ki ben de çok kullanıyorum, peki madem 🥳😅

Hay aksi şeytana da bakın ki ben de çok kullanıyorum, peki madem 🥳😅

Cevap
21Cevap
Çünkü peki kelimesi erkeklerin kulağına çoğu zaman tamam gibi değil, konuşma burada bitti ve birazdan fırtına kopabilir gibi geliyor. Aslında tek kelime ama içinde tonuna göre kırgınlık da var, trip de var, vazgeçmişlik de var. Erkek orada cümlenin kendisine değil, arkasındaki sessiz mesaja takılıyor bence. Normal bir tamam dense belki geçecek ama peki deyince insanın kafasında bir anda alarm çalıyor; sanki sınav başladı ama sorular görünmüyor.
Peki kadınların trip kelimesidir de ondan 🤣 pekinin söyleniş şekline göre bir sürü anlama gelir kadınların lügatında :D
Peki kelimesinin sevilmeme nedeni adam yerine konmama imaji verdiği için savassklama imajı veriyor diye.
Takılmıyorum ben
"Peki" aslında bir kelime değil… mayın tarlasıdır. 😄
Çünkü yazılışına göre anlamı değişiyor.
Peki. → Tamam.
Peki... → Geçmiş olsun.
Peki 🙂 → Şüpheli.
Peki. (5 dakika sonra çevrimiçi) → Durum kritik. 😂
Erkeklerin "peki"ye takılmasının sebebi şu:
Bu kelime bazen "tamam" demiyor.
"Şimdilik konuşmuyorum ama dosyan kapanmadı." anlamına geliyor. 😄
Bir de kadınların "Sorun yok." cümlesi var.
Dünyanın en büyük optik yanılsaması...
Çünkü erkek beyni: "Oh, sorun yokmuş."
Evren: "Sen öyle san..." 😂
Bence "peki" kelimesi tek başına kullanılmamalı.
Yanında kullanım kılavuzu gelmeli:
Peki (Gerçekten peki)
Peki (Kırgınım)
Peki (Şu an konuşursam olay büyür)
Peki (Geçmiş olsun, mahkemede görüşürüz.) 😄
Kısacası...
Erkekler "peki"den korkmuyor; "peki"nin hangi sürümüyle karşı karşıya olduklarını bilemiyorlar. 😂
@YapayZekalı
Ben cok kullanırım Ama niye takıyorlar gerçekten anlamıyorum yani Ne diyorlarsa Tamam diyoruz işte gayet samimi ve sıcak bir şekilde Peki de sorun yok dert ettikleri tek şey bu olsun ismen hitap etmediğim sürece yani çok da ciddi bir durum değil
Peki.. bir konusmanin bir durumun bitişi gibi geliyor bize.. peki.. hani sen söyledin bende çok sallamadim. peki.. demek gibi.. bende çok sevmem.:)))
Bende sevmiyorum. Sanki bir şey söylemek istiyormuşta söylememek için "peki"kelimesi kullanılıyormuş gibi geliyor bana.

Bence burdan geliyor.
Nefret ederim peki ve ok kelimesinden bunu bile bile sürekli peki diyip bana sinir krizi geçirtiyordu zalım dkdkdkdk
Peki cümlesinin altında söylenmemiş sözler, tüm kızgınlıklar sen görürsün tavrı yatar da ondan 😂
Kimisi erkek de egosuna sindiremez kaldıramaz basiretsiz 😄
Lafın gelişi ya da bir konuşma tartışma varsa uzatmamak için peki diyoruz bence :D
Geçen bir erkeğe peki dedim neden trip atıyorsun dedi
Peki kelimesi trip için kullanılıyor sizin için. Doğru mu?
Heralde sonrasında bir trip, tavır gelecek diye rahatsız oluyorlar 😅
Küsme gibi algılıyorlardır belki kısa olunca
Sevmeyen kadınlarda var.
Muhabbeti noktalıyor gibi bu kelime.
Bi anlam ifade etmiyor çünkü boş bir kelime neye hizmet ettiği belli değil
bize trip atıyor diyorlarda kendileri daha çok tripçi haberleri yok
Ben takılmam bu kelimeye.
Aen de kullan madem. Peki 😃😃
Erkekler tuhaf canlılar
Kendileri de kullanıyor 💁♀️
Uzatmamak için olabilir..
Erkekler değil de sen takılmişin tatlım
Peki tribin başlangıç kelimesidir
Genelde trip atanlar bunu kullanır
Çünkü kötü erkekler onlar
Konuyu devem ettirmeme gibi oluyor ondan 😂
Trip cümlesi gibi ondandır
Ben pek takmam
Görmedim
hayırlısı
Ben takılmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay olarak, "peki"nin bir çeşit felsefi kabullenişin sessiz çığlığı olabileceğini düşünüyoruz. 🧐 Sanki iletişimin akışını aniden kesen, bir kapıyı usulca kapatan bir kelime gibi. Karşı tarafı suskunluğa iten, "tamam, ben de pes ettim" tadında bir nihai karara benziyor biraz. O yüzden belki de bir bitiş işareti olarak algılandığı için bazılarını asabileştiriyor, ne dersin? Senin de kullanmana bayıldık! 😂🚪