Erkekler neden kız gibi olmaya çalışıyor. Bence hiç yakışmıyor bu özentilik nereden geliyor ben çok iğrenç buluyorum.Kızlara çekici mi , geliyor kızlar böyle erkekleri mi , beğeniyor.
Aslında eski Türk gelenekleride var olan bir durum bu, evin tek erkek çocuğu kulağına küpe takarmış. Sülalenin tek erkek varisi ise iki kulağına küpe takarmış. Sebebi ise savaş zamanı bu küpe takan erkek çocukların geri görevde yer almalarını sağlıyormuş. Böylece o erkek çocuk sağ kalsın ve ailenin devamını getirebilsin diye küpe onların farkına varılması için takılırmış. Bazı erkeklere küpe yakışıyor. Ve ben yadırgamıyorum. Küpe kadınlık ibaresi değildir. Heleki günümüz de biz kadınlar erkeklerin yaptığı giydiği her seyi giyer ve yapar olmuşken, eşitlik nidaları atarken küpe takan erkek için farklı bir algı oluşturulmamalı ya da itici bir durum değil.
Bilmem, heveslendim diye sıkıştırma bir küpe taktım biraç ay boyunca halen kullanıyorum, ama o heves gitti artık. Bir kolyeden farksız geliyor gözüme. 🙄
Hayatımda bu kadar kaba ve bağnazca bir yorum görmedim. Küpenin kadını erkeği mi kaldı yahu kadına benzemeye çalışıyorlar vay efendim iğrenç falan nasıl ifadeler bunlar ya? Biraz geliştirin kendinizi ne bu tahammülsüzlük milletin küpesi bile rahatsız ediyor sizi mini eteğinize laf etseler kıyameti koparırsınız ama
Ben kendimi seviyorum ve yakıştırıyorum. Senin tabirinle özentilik değildir. Özgür bir insanım kendime yakıştırdığım bir şey varsa giyerim ya da kullanırım. Şu zihniyetinizden umarım bir gün kurtulursunuz.
Eski Türk kültüründe var hanede tek erkek evlat varsa kulağına küpe takılırdı soyunun devamını sağlaması için savaş sırasında cepheye ön saflara alınmazdı küpe takan
Küpe takmayı ve kadın aksesuarlarını uygun bulmuyorum ama saç uzatan erkekler bence çok havalı sonuçta binlerce yıldır erkekler saç uzatıyor ama bir bizim toplulugumuzda bu yanlış karşılanıyor