Erkekler neden küpe takar?Neden yani? Sokakta bakıyorum küpesi olmayan oğlan yok gibi.
Cevabın nedir?
Elhamdulillah ben muslumanim diyen bir erkek;
Peygamber Efendimizin(s.a.v) su hadisini goz onunde bulundurur
İbn Abbas(r.a) dan rivayet edilmistir
"Resulullah (s.a.v) erkeklerden kadinlara benzeyenlere,kadinlardan da erkeklere benzeyenlere lanet etti"
Zinet eşyalarından olan küpe kadınlara mahsustur ve erkeğin fıtratına aykırıdır. Bu yüzden birçok fıkıh âlimi küpenin erkeğe caiz olmadığı hususunda ittifak etmiştir.
Yine bir hadisde buyruluyor ki;
"musriklere muhalefet ediniz"
İslam dini müslümanları müşriklere her ne şekilde olursa olsun benzemekten men etmiştir. Fakat
erkeklerin küpe takmasında açık bir şekilde batı hayranlığı ile gayr-i müslimleri taklit görülmektedir.
Çünkü ne Peygamber Efendimiz’in (asm) sünnetinde, İslam dininin örf ve adetlerinde böyle bir
uygulama yoktur.
Bazı kölelere "kölelik alameti" olarak takılan küpeler, bu konuda bir cevaz teşkil edemez. Çünkü onlara
bu küpeleri süs amacıyla değil, "köle oldukları" için takilmistir
Yavuz Sultan Selim’in küpe taktığı iddiaları, asılsızdır
Açıkça bilinmektedir ki; Yavuz Sultan Selim, süs ve ihtişamdan hoşlanmayan bir padişahtır. Zira Mısır
Seferi dönüşünde oğlu Süleyman'ın süslü elbiselerini görünce, 'Bre Süleyman, sen böyle giyinirsen,
anan ne giysin?' dediğini biliyor ve onun şahsî hayatında sade ve süsten uzak olduğunu kaynaklardan
öğreniyoruz. Gerçek olan resimlerinde, pala bıyıklar vardır; ancak küpe yoktur.
Bu durumda; Yavuz Sultan Selim’e ait olduğu ileri sürülen ve çoğu kimsenin kendine kılıf olarak
gösterdiği “küpeli resim” küpe takmak hususunda bir çıkış yolu olarak kabul edilemez.23 Yorumla- +1 yıl
O halde kot pantolon da giyilmez veyahutki dar vücud hatlarını belli eden bir pantolon ama günümüze bir Bakarmısın.
En İyi Cevaplar
Küpe takmak bir erkek için stildir, o tarza sahip olmadan taktığın vakit özenti olduğu belli oluyor zaten..
61 Yorumla
+1 yılBak şimdi bundan 20-30 sene kadar önce bayanlar pantolon çok giymezdi, nasılki şuan erkeklerin küpe takma oranı az ise o zamanlar da bayanların pantolon giyme oranı azdı. Gel gelelim ki geçen zaman insanlara bu düşünceleri aşılıyor, alıştırıyor. Bence gayet normal, yakışana yakışıyor. He tamam küpe takıp hippi kılıklı gezenlere ben de uyuz oluyorum ama küpe takıp normal gayet şık giyinen beyler oluyor. Herkesin kendi tercihi ve yakışabiliyor da dediğim gibi. Bundan 30 sene sonra erkeklerin büyük oranı takar diye düşünüyorum. Aynı pantolon örneğindeki gibi. (Pantolondan kastım da kot pantolon)
60 Yorumla
bazılarına Allah var çok yakışıyo, yakıştırıyodur oda kendine takıyodur.
50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
63Cevap
+1 yılDüşük bel pantolon giyen,küpe,bileklik takan,saçlarını ve faullerini uzatan hemcinslerimden nefret ediyorum.Tanrı elime öyle bir fırsat verse ki hepsini aynı kazanda kaynatıp dünyaya geldiklerine pişman edebilsem keşke.
15 Yorumla
Soran+1 yılBirlikte yapmalıyız bunu!
- +1 yıl
:))) SEVE SEVE
Soran+1 yılApaçiler eksilemiş seni ehehe :/ :D
- +1 yıl
Ben o apaçilere Sir Mc'den Duygusal ergen parçasını armağan ediyorum :)
küpe bayan içindir , kot erkek içindir. bayanlar kot giyiyor ya olayına yaslanıp küpe takmasınnda ne var ki diyen tiplerede ayar olurum :) kadınlar şimdi erkeklere ait bir şey daha yapsa bizim erkeklerde kadınlar bize olanı kullanıyor ya deyip etek giymelerinden korkarım :D
10 YorumlaHop dedik ben geldim Selâmün aleyküm.
Küpe demişken, eyvallah erkeğin takmasını hoş görmeyenler olabilir, ben takıyorum ama sıkıştırma. Deliğe hayır!
Neden takıyorum, özentilikten değil, ufak birşey almıştım deneme için, ailem ve çevrem yakıştırdı yakıştığı için takıyorum gayet iyi duruyor. İsteyene resmimi de atarım no problem.
Not: Erkeğin küpe takması sorun değil sağa takması sorun.32 Yorumla
Soran+1 yılSizi hep akrabalarınız gaza getiriyor böyle :/
Moda & Stil konusunda 597 cevap paylaştı. küpenin her dönem bir anlamı olmuştur mesela yavuz sultan selim olsa gerek kölelere küpe takıldığı için bende allahın kölesiyim demiş ve oda küpe takmış ama şimdi takanları anlamam zaten erkekte güzel durmuyorda ben oldum olası delikanlı adamın küpe takmasını kabullenemedim kimse bana kızmasın yargılamasın da ama küpeye erkekte karşıyım
40 YorumlaKüpe takmak önceden sadece savaşan erkeklere ait bir objeydi. Bu erkekler güçlerine göre kulaklarına kemik parçaları ve değişik metaller takarlardı. Günümüze geldikçe küpeler zarif hale gelmiştir. Bayanların küpe takması erkeklerden sonra gelmektedir. Tarihi araştırmadan burada cahilce yorumlar yapılması çok acıdır. Ben iki kulağımada takıyorum. Ve bunu sırf gösteriş özenti olarakta yapmıyorum. Küçüklüğümden itibaren taktım. Erkekligimden birşey yitirmedin elhamdülillah müslümanım. Küpe takanları erkek olarak görmeyenler " benim 14 yaşında oğlum 8 yaşında kızım var. Dengesiz yorumlar yapıp kendinizi fazla batırmayın.
10 Yorumlabence erkek adamı erkeklikten çıkartıyo şahsi düşüncem bu yönde ama takana da saygı duyarım vesselam.
60 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSadece siyah ve beyaz giyindiğimde nadir durumlarda ufak bir aksesuar olarak takarım. Bayanlar da yakıştığını söylemişlerdi.
Kulak deldirmedim mıknatıslıdır. Kulak deldirmeyi de hiç istemem.
Dövme de olsaydı kalıcı yaptırmazdım.. Her şey kadarında.20 Yorumla Ben takmam. Ilıklar takar. O değilde keşke profil fotoğrafını çekilirken badanası daha düzgün olan bir yer bulsaydın.
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim badanam düzgün değil ki duvarın badanası düzgün olsa ne yazar :(
stil diyenler var yuh :D yarın birgünde etek giyip ne bilim bilezik felan takıp moda ya da yine stil bu zaman değişti ayol diyenlerde olacak sanırım :D
20 Yorumlatamamen keyfi :D herhangi bir anlamı yok yani yakışıyorsa takar veya özentilikte denilebilir ben mesela lise hayatım boyunca 4 yıl küpe taktım üniversiteye geçtim takmayı bıraktım ortamdan ortama ve çevre şartlarına görede değişir :)
20 Yorumla
+1 yılBen anlam veremiyorum:)Algilayamiyorum.
Saygiduyarim ama tercih etmem.41 Yorumlaküpe takmam ama takanları hoş karşılarım.. yalnız küpe takmak için tip çok önemli. parlak, sevimli bir tipi olanlara yakışıyor sadece.
20 YorumlaBenimde arkadaşım takıyor rahatsız oluyorum çekcen sağa vercen odunu vercen odunu :) Biraz DELİKANLI olsunlar...
20 YorumlaUluyan manita, merhaba
Kardeş sen hangi sokaktan bahsediyorsun ? Susam Sokağı mı ? Almanların Pişpirik oynadığı sokak mı..
Bizim sokakta niye yok onlardan..
Takanlar nyie taksın, topluğa özeniyorlar ondan02 Yorumla- +1 yıl
Onu bunu bilmem sen bizim sokaga gelsen senin ustunden gecmeyen kalmaz
bilmiyorum ama yakışıyosa taksın bazılarında çok tatlı duruyo ama bazılarındada hiç olmuyo özellikle çok kilolu erkeklerde itici duruyo yani ben öyle düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yıltrend, entellektuelliği sadece görünüşe yüklemenin yolu, Halbuki ilk küpe takma modası heterosexuellik ile beraber türemiştir, sexi gören takmış kulağına ama adama sororlar bu hetero ne demek.
10 YorumlaEşcinsel eğilimi diyenler çok.Onlar yanlış düşünüyor.Tarz meselesidir bu.3 numara saç ve tek küpe yakışıyor çoğu kişiye..
30 YorumlaYaa keşke biraz daha önce gelseydin sırf küpe takan erkeklere laf ettim diye eksinin dibine vurdular. :)Bu arada benim yaşadığım semtte tek tük görürsün küpeli erkek onlarda genellikle dayak yer.
03 Yorumla
Soran+1 yılOrası neresi taşınmam lazım!
Erkeğin küpe takması için birkaç sebep vardır. Ama ''Gay'' bir ilişki içinde olanlar sağ kulağa takıyorlar.(Öyle diyorlar) Benim içinse kendine olan güvenin göstergesi ...
10 Yorumlayani Canı isteyen takar kadınlar neden pantolon giyerki bunun cevabı varmi ? :)
31 Yorumla- +1 yıl
Yorumumda bunu anlatmak istemiştim, çok değil bundan 30 sene sonra herkes alışacak bu duruma..
Yakışan taksın ona lafım yok yakışmayanlar da takıyor iğrençç :)
10 Yorumla
+1 yılYakışan da takıyor yakışmayan da ben de denedim fakat guzel durmadı yakışmadı çıkardım ..bırde ozentileri gördükçe hevesim kaçtı.
01 Yorumla
Soran+1 yılHelal!
tarihte ilk erkekler takmış siz bizden görmüşsünüz :D ama şuan garip geliyor.
20 YorumlaHiç sormuyorsunuz kendileri için mi yoksa karşı cins için mi takıyorlar ? :)) Genelde bu tür sorular bayanlara yönelik olur ama konu bambaşka olunca hemcinslerime oldu doğal olarak.
00 YorumlaModa & Stil konusunda 922 cevap paylaştı. tamamen kendi benliğini bulamama sorunu...
küpe takmakla belki de özgürlüklerini göstermeye çalışıyorlar...20 Yorumla
+1 yılerkek diye başladın oğlan diye bitirdin.oğlansa takar normaldir :d
12 Yorumla
Soran+1 yılBen oğlan diyorum,erkek ya da adam deyince kaba oluyor.
- +1 yıl
oğlan diyince de yumuşak oluyo işte :))
tarz, stil ne dersen de ama özentilikten kaçınırım :)))
10 Yorumlakadınlar niye küpe takar peki ? ben bir zamanlar takıyordum , atalarımda takmış zaten türklere özgü birşeymiş zamanında
13 Yorumla
Soran+1 yılTürklere özgü mü?Aaaaa biraz daha açsana :D
Takanların çoğu özenti oldukları için takıolar bence.
10 Yorumla
+1 yılhadi canım hosunuza gıtmıyomu kupe takan erkek :D ben takmıyorum mesela yakısanı var yakısmayanı var dımı :D
02 Yorumla
Soran+1 yılBazı kızlar bu tipler için ölüyo ama bana inanılmaz itici geliyolar.
- +1 yıl
olabilir herkes icin farklı tabikide
+1 yılBence gayet normal. tarz meselesi. ayrıca bazılarına çok yakışıyor
00 Yorumla
+1 yılErkekler derken kızlara cool gözükme çabasına giren lolipoplardan bahsediyorsun galiba :))
20 Yorumla
+1 yılBana da tak derler güzel yüzün var derler ama neden derler anlamadım
takmayanlar cogunlukta.00 YorumlaKüpe de ne kelime bizim burdakiler kaşa piercing , kulağa küpe . . .
11 Yorumla
Soran+1 yılPiercinge lafım yok onu herkes takamaz herkese de yakışamaz zaten
bir gün birisi, birinin kulağına eğilip fısıldamış : kızlar hoşlanıyor, sen de tak
ve almış yürümüş22 Yorumlauzun saç nasıl çok az erkeğe yakısıyorsa küpede öyle
20 YorumlaModa & Stil konusunda 875 cevap paylaştı. Biz yigidin harman olduğu yerden gelmişik takmayık öyle küpe neyim:/
00 Yorumlabence taksınlar tek kulağa takılan küçük bir küpe çok hoş duruyor
00 Yorumlaözentilerinden
ben şahsen takmamalarını isteri
erkekliğin erkek kelimesini kirletiyorlar20 Yorumlabende 4-5 yıl taktım son 1 yıldır takmıyorum herkes taktığı için
10 Yorumla
+1 yılneden bilmem ama yakışana yakışıyo valla..
40 YorumlaModa & Stil konusunda 2,2b cevap paylaştı. 18 yaşında takıyordum.Zamanla hatlarımız sertleşti artık o eski tatlı halimiz yok.Ağır abiyiz.
10 Yorumla
+1 yılbenim küpem yok ama daha çekici durur mu diye düşündüm.birde dışardan çok masum duruyorum kimse yaklaşmıyor hani sizinle aynı düşüncedeyim demek için
00 Yorumla
+1 yılBen ufak siyah çok küçük yarım halka şeklindeki küpeleri çok yakıştırıyorum
00 YorumlaBana göre erkekler rock,caz,metal rock vs gibi şarkıları sevdikleri için küpe takarlar...
10 Yorumlastil içn takara ama bana göre kesin metalci oldugundan dolayıdır
10 Yorumlayok gibiderken? her isteyen takar bunda sorun nedir
10 Yorumlasevgili manita
erkeğe yakıştırmam.11 Yorumla
Soran+1 yılAkıllı biri <3
erkek dediğin küpe takmaz takanda ılıktır
42 Yorumla%50 si kız arkadaşı istediği için :) geriye kalanda %50 si ise tarz yapmak için, özentilikten, hevesten takar :)
00 Yorumla
+1 yılKupeyle adam olunmuyor mu
44 Yorumla
Soran+1 yılİçine bakmam lazım bir soyunur musun?
- +1 yıl
Icim disim bir benim soyunmadan baksanda anlarsin
- +1 yıl
Tesekkur ederim
+1 yılbenim küpem yok kanka :(((
20 Yorumla
+1 yılherif adam takmaz onu :))
20 Yorumlaya bence devam yakışana yakışıyo şimdi :D
10 Yorumla
+1 yılben takmam takanlarada hiç hoş karşılamam !
10 YorumlaKüpe takan erkeğin mk
10 Yorumla
+1 yılsağ kulağa takan oğlan evet katılıyorum:D
20 YorumlaKızlar niye küpe takar? :)))
20 Yorumla
+1 yılben hiç göremiyorum aksine ya
10 Yorumlaeşcinsellik eğilimi direkttttttttttttt
38 Yorumla
Soran+1 yılYok be o kadar da acımasız olma :(
- +1 yıl
asdfşlşlkş
- +1 yıl
Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim de küpe takıyorlarmış. Yoksam onlar da mı...? :))))) hihi
- Devamını Gör (23)
Devamını Gör(68)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem