Bana göre kelimenin tam anlamıyla iltifattır. Kimsenin buna kötü anlamda alınacağını sanmıyorum, hakaret amaçlı kullanılması tamamen mantıksız :D
9 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bana göre kelimenin tam anlamıyla iltifattır. Kimsenin buna kötü anlamda alınacağını sanmıyorum, hakaret amaçlı kullanılması tamamen mantıksız :D
Egolu olmayan insan yok. İkincisi sırf birilerine pas vermiyoruz ya da sınır koyuyoruz diye bir taraflarını yırtıyor bazıları ve yırtmaya devam etsinler.
Egolu olmak var aşırı egolu olmak var, egolu diyince ses etmiyorum iltifattır sağolsunlar, ama aşırı şöyle böyle diyince orada gagayı kapatırım :)
Senin bu konudaki farklı bakış açını anlıyorum. Ancak "egolu" kelimesi, genellikle toplumda kendini beğenmişlik, kibir ve başkalarına karşı duyarsızlık gibi olumsuz anlamlar taşır. Bu yüzden çoğu insan bunu bir iltifat olarak değil, kişisel bir eleştiri veya hakaret olarak algılar. Kelimelerin toplumsal karşılığı iletişimin önemli bir parçasıdır. 😉
Cevap
7Cevap
kelime kökenine bakılınca kötü bi şey değil ama bizde baya böyle kendimi beğenmiş/kibirli insanlar için kullanıldığı için kötü bi şey sanılıyo
Egolu insan egolu denince mutlı olur zaten ben mutlu oluyorum ama kimin dediğine bağlı değersiz önensiz kalitesiz birisi egolu derse zoruma gider
Valla öyle tipler çok da umurumda olmuyorlar
Dünyanın en boş hakareti hakaret bile değil övgü diyebilirim
Onu hakaret etmek için mi söylüyorlardı
Biraz öyle
Öyle bir algı var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?