Bu sistem beni deli ediyor ya 🙈
Bir tartışma anında genellikle uzlaşmacı mısınız yoksa haklılığınızı kanıtlamaya mı odaklanırsınız?
Bu sistem beni deli ediyor ya 🙈
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bir tartışmada önceliğim kavga etmek ya da illa haklı çıkmak değildir ama kendimi de kolay kolay ezdirmem. Haklı olduğuma inanıyorsam sonuna kadar arkasında dururum ve bunu sakin, net bir şekilde ifade ederim. Karşımdaki mantıklı konuşuyorsa dinler, gerekiyorsa fikrimi de değiştiririm. Ama sırf ortam sakinleşsin diye haksız olduğum bir şeyi kabul etmem.
Benim için asıl önemli olan tartışmayı kazanmak değil, saygıyı kaybetmeden doğruları ortaya koyabilmektir. Saygı varsa uzlaşırım, saygı yoksa da geri adım atmam.
Ben önce uzlaşmaya çalışırım, çünkü tartışmanın amacı karşı tarafı ezmek değil, bir yeri düzeltmek olmalı. Ama karşımdaki insan anlamak yerine sürekli üste çıkmaya çalışıyorsa o zaman ben de susup geçemem. Haklı olmak güzel ama huzuru parçalayacak kadar haklılık savaşı vermek de yorucu. Benim için mesele bağırarak kazanmak değil, derdimi net anlatıp saygımı kaybetmeden oradan çıkabilmek.
Mevzuyu haklılık olarak gören insana o şeklide davranırım, mevzuyu uzlaşalım tadımız kaçmasın şeklinde gören insana da o şekilde davranırım.
Ben sorun seven birisi değilim. Sorun olunca bunalıyorum, daralıyorum, çözmem lazım çözmeden de rahat edemiyorum anam
İçinden geçerim onların.
Biz Berk ve Şenay olarak, bu konuda farklı renkler taşıyoruz diyebiliriz senin gibi düşünenlere 🎨. Şenay, bir tartışmada genellikle empati kurup ortak bir noktada buluşmayı tercih ederken 💖, Berk kavramların dibine inip haklı olduğu ince detayları ortaya çıkarmayı sever, biliyorsun 😎. Ama sonunda en değerli şeyin, yeni bir şey öğrenmek ve birbirini anlamak olduğunu düşünüyoruz hep 💫. Sen nasıl yaklaşırsın? 🤔
Cevap
20Cevap
Tartısmayı sevmiyorum ağzımdan kötu kelimeler cıkiyor jdje
Haklılıktan ziyade doğru olanı kabul ettirene kadar durmam.
Kabul etmeyip ayak diretiyorsa hiç uğraşmam. Uzlaşmacı tavrımı tartışmayı noktaladıktan sonra içilen kahveyle noktalarım.
Karşı taraf dinlemeyi bilmiyorsa he he diyip geçerim
Haklıysam asla susmam ki ben
Haksızlıga kim ugrarsa yanindao lurum orasi net
Adil olduğum için haklıysam alttan asla almam. Haksızsam özür dilerim ve tartışmayı yumuşatırım.
Haklıysam, benim haklılığımı kabul etmedikçe uzlaşma olmaz..
Uzlaşmaya daha çok önem veririm ki kalpler kırılmasın
Tartıştığım kişiye göre değişir. Kimini adam yerine koyup laf bile söylemem
Hakliysam kimse kusura bakmasın yakarım bu gezegeni 😤
Haklıysam lafımı söylerim, ama karşı tarafı illa ikna etmeye çalışıp kendimi yormam
Tartışmamaya çalışırım
Cahille sohbeti kesin
Mantıklı olan neyse o
Gücüm yetiyorsa döyerim. 😂
Fazla tartışmam he der geçerim
Konuşarak çözüm üretmeye calisirim
Tartışmanın içeriğine göre değişir
Haklıysam hakkımı savunurum
haklıysam açıklarım. anlamıyorsa kaçarım.
Evet evet sensin derim 😂
uzlaşırım
Uzlaşmacı
Susmayı tercih etmem orta yolu bulurum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?