Nasıl bir yapıya sahipsiniz? Insanlar ile tartışır mısınız? Ya da sohbeti sonlandırma taraftarı mı olursunuz? Baktım ki olay uzuyor, hemen uzaklaşıyorum😂Çünkü seviye indikçe ben yükseliyorum. Gerek yok uzatmadan konuyu sonlandırır canımı da sıkmamış olurum.
sorunları anlama çözme ve problemleri en aza indirgeme konusunda çabalıyorum lakin karşımdaki insandan aynı şeyi görmediğim de sanırım en fazla tartışma çıkaran olay çıkaran bir adama dönüşüyorum kişi kişinin aynasıdır ve kavgacı insanlar içimdeki kavgacı adamı dışarı çıkarıyor ve dilimle dövüyorum ben insanları kırıcı da oluyorum bu halimi hiç sevmesem de bu gerekli oluyor bazen çünkü bazen insanlar kavga çıkararak seni bastıracağını sindireceğini filan düşünüyor ya en fazla kızdığım bu
Tartışma kavga eskiden güzel oluyordu cahilken. Hep üste çıkma çabası ve bazen kazandığımda gururum okşanıyordu. Yanlış olduğunu anlamıyordum. Haklıya hakkını vermek, susmak onu dinlemek nedir bilmiyordum. Babam bana sen askerde adam olursun demişti ve dediği de oldu. Askerden geldikten sonra tartışmaya girdiğim insan sayısı bir elin parmağını geçmez. Haklıya hakkını veririm. Haklıysam hakkımı alırım. Kavga gürültüyü sevmiyorum artık. Konuşarak halledilir her şey tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.
Uzlaşmak için tartışmayı severim. Tartışmak demek, kavga etmek, bağırmak çağırmak değildir ki. Sakinlikle olur tartışma, nezaketle olur. Anlatmaya ve anlamaya çalışarak olur… Oldurmaya çalışarak, orta yol bulmaya çalışarak… Uzlaşma gerekiyorsa demek ki boylu boyunca masaya yatırılması gereken bir konu var. Yatıralım, tüm şeffaflığıyla her şeyi konuşalım, tartışalım. Uzlaşmak isteyen, tartışmaktan kaçmaz zaten. İletişimleri, ilişkileri sürdüren düzen bu değil midir?
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Tartışmaları hiç uzatma taraftarı değilimdir. Karşımdaki anlamıyorsa konuşup konuşup sinirlerimi tavan yaptıramam. Uzlaşma olmasa bile o an için susarım. Daha sonrasında sakinken çözmeye çalışırım.
Normalde uzlaşmaya çalışırım, tartışmaktan kaçırırım fakat karsimdaki anlamamakta ısrarcı olur ve beni kırarsa en ağırından cevabimi veririm. Karşımdakini kırmak için herseyi söyler ve yaparım. Sessiz sakin olamam...
Karsimda tartismaya deger biri varsa tartisirim ama soyledigim lafi anlamayip kafasinda kuran bise cekinmeden utanmadan iftira atmaya kalkan biri oldugu zaman tartismayi bile haketmedigini dusunup susup uzaklasiyorum. Bazen tartismayi bile haketmeyen tipler cikiyor insanin karsisina maalesef 🙂
Sorunları çözüme kavuşturmadan asla uzlaşmacı olamam, düşünsenize uzlaştınız fakat haksız olan taraf kazandığını zannediyor.. tartışarak herkesin üstüne düşen hatasını kabul edip sorunları çözme taraftarıyım...
Tartışmaya giren bir insan değilim. Canımı sıkıyorsa ve dayanılmayacak gibiyse o ortamdan uzaklaşırım. Uzlaşmaya varılmayacak kadar çirkef insanlar var. Muhatap olmam öyleleriyle. Sağlığım açısından 😄
Tartışmaya kadar ilerletmiyorum çoğu zaman. Daha çok uzlaşmacı tarafım ama bunun bir sınırı var elbet. O sınır geçilmeye çalışılırsa yaklaşımımı değiştiriyorum.
Tartışmacıyım sonucu uzlaşmaya bağlamak isterim ama ülkede o kadar öfke ve psikolojik problem yaşayan insan var ki bir süre sonra senin de psikolojini yıpratıyorlar o yüzden ben artık kimseyle tartışmıyorum.
Haklıysam karşımdakini incitmeden haklı olduğumu haksız olduğunu söylemeye çalışırım eğer sert tepki alırsam aynı şekil cevap veririm anlayışlı olursa konuyu kapatırım.