AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Eli ayağı tutuyosa beraber yaparız. Tek başına yapmam. Ama eger ki yasliysa evet tekte yaparım
Giderim tabi de aklima gelmesi lazim o da bende zor
Niye zor olsun ki.
Ya nasil diyim mesela ihtiyaci var midir yok mudur aklima gelmez
Giderim hem kaynana değil bir anne olarak gördüğüm saygı duyduğum için severek giderim yaparım
giderim tabi ki. Her ne olursa olsun O da bir anne ilerde bizlerde anne olucaz
şahsen kaynanam yok ama bende giderim insan biraz yaşını başını alınca canı iş yapmak istemior enerjisi düşük oluyor. ben gelinimden böyle birşey bekler miyim diye düşündüm beklemem. ama genelde türk kayananalar böyle bir beklenti içinde. konuyu kendinze dert edip iice zorlaştırmayın yazıktır yapın gitsin.
Bu yardim etmem diyenler birde bunu sevgilinize söyleyin nasıl ortada sap gibi kalıyorsunuz görelim :)
Niye gidilmeli ki aslinda. Sagligi yerinde ise özel olarak gerek görmüyorum. Ordaysaz ve misafir gelcek haberi alinca gerekenler yapilir yoksa ev kadini olunmadigi sürece ne gerek var...
Mesleğimden dolayi vaktimin kalacağını sanmıyorum o yüzden kesin birsey söyleyemem 😄 bazen giderim bazen gidemem 😄
Tabi ki ; önemli olan arada sırada da olsa hatırlamak ve hürmet etmek.
Giderim vallahi yalan yok hatta yemek de yaparim difrize katarim hazir olur onlara ☺️
Yanliz benim anne baba demem biraz zaman alabilir 😁
annenin evine karını çağıracağına sen de gidip temizleyebilirsin
Temizlik bayanlar varken erkeğe düşmez. Erkeğin ve kadının asli görevleri farklıdır. Tabi yeri geldiğinde erkekde kadında her işi yapar ama yazdığım gibi bir bayan varken normal şartlarda temizlik erkeğe düşmez.
Birde artılamış kimi anlayışı kıtlar. : ) Öyleyse kendi evinizde de rolleri değişir kocanız cam , yer silerken siz bayanlar kumandayı elinize alır , ayaklarınızı çeler keyfinize bakarsınız. Dışardan görenlerde vah yazıııık şu çocuğun halini gorüyor musun karısına zavallım söz geçiremiyor , yellozda içerde çatmış ayakları keyif yapıp kocasını nasıl küçük duruma düşürüyor görüyor musun tüh tüh vah vah evladım derler ve o aklı kıt , tembel , çirkef kadın kocasının saygınlığını düşürür ve onunla birlikte kendi ve aile saygınlığı da düşer. : )
işte bak tam da bu zihniyet eşitlik talep eden herkesi çirkef olmakla suçluyor. kürtler eşit olmak isteyince suçlu ilan eden zihniyet bundan farklı değil
Tabi ki giderim yardım ederim. Sonuçta eşimin annesi benim annemdir. bir temizlikle ne olacak. Yemek yaparım elimden geldiği kadar yardımcı olurum ona. Sonuçta benim aşkımın annesi yani :)
Gider temizlerim eğer yaşı varsa ve yapamıyacak durumdaysa zaten hiç sormadan kendiliğimden yaparım hatta alışveriş her konuda yardımcı olmaya çalışırım kendisine.
Giderim sevdiğim adamın annesi babası onlarıda kendi anne babamın yerine koyarım (tabikide bazı aile zihniyetleri var öyle bir aile değilse gelin değil kızım gözüyle bakıyorlarsa )
Bence gitmeli çünkü siz ona nekadar iyi davranirsaniz bir adım önde olursunuz
O kadar.
doğru
Seve seve her zaman giderim.. yemegini evini herseyini temizzlerim.. swvdigim insanin annesiys
onların durumu ve bana yaklaşımına göre değişir. ama ben çalışan i bayan olacağım için belli zaman aralıklarında yapması için birini tutabilirim
Tabiki giderim o olmasa sevdiğim kişide olmazdı, onun annesi benimde annemdir anne derim :)
Ne güzel...
Yalakaligin luzumu yok yardima ihtiyaci oldugunda giderim mesela bayram oncesi yoksa kimsenin gozune girmeye falan calismam oyle yilisik kizlardan da nefret ederim
Kaynanam babannem gibi degilse belki sanırsam bir ihtimal belki olabilir :D
Mezun olduktan sonra muhtemelen kendi evime bakacak vaktim olmayacak başkasınınkine bakabileceğimi sanmıyorum, böyle bir şey isteyen aileyi de hoş karşılamam açıkçası
Tabiki. Kötü olsalar bile. Temizlik, yemeini , camasır ütüsü. Neileri varsa necbur.
Anne baba. Diye seslenirim. Ama ben kaynanama kralice diye seslenirim. O bitanedir. Bide en önemlesi buklerimiz bonumuzun borcudur onlara bakmak
Temizlikçi tutarım, kaynanamla kahve içmeye çıkarım :D
beni de çağır kız :D
evlenmeden once hepsi giderim der abi de evlenince kesin isin rengi degisir :D
Genelleme yapma ben hepten bir oturmak istiyorum onlar kabul etmiyo gençsiniz diyor koca şehirde tek başıma ailem uzakta neyapcam ayrı ev tutucamda herkes bir değil bende yakında evlenicem nişanlımın ailesi ile çok iyi anlaşıyoruz Allahta bozmasın.
amin Allah bozmasin cok sasirtici :D
Aynen. Ben almaniyada kaliyom. Elimden geleni yappyom yanıma getirtmek icin. Onlarsa ratsız edicez diye korkuyor @
helaal :d
Bahar temizliği falan olsa giderim yazık tek basına yapamax
sevdiğime anneme kıyamam onların yorulmasını istemem ikisini de üzmek yormak istemem onların mutlu olması için temizlikçi tutarım ki iki sevdiğim değer verdiğim insan üzülmesin yorulmasın isterim ikinin mutluluğu her şeye bedeldir benim için
Ben temizlemem bu işi iyi yapan birine yaptırtır tüm masrafları karşılarım.
Yani tabi temizlerim elimden geldigince yardimci olurum ama hitap konusunda kisiyle alakali oldugunu dusunuyorum saygiyla degil mesela ben anne baba diyemiyorum
Esimin annesinin basimin ustunde yeri var , isterse hergun temizlerim
Giderdim tabi oda annem olacak sonucda gorumcemde olursa onla yapariz 😆
temizlik gerekiyorsa kimse yoksa yaparım ve adı neyse onunla anne derim
ben kendi evimizi temizlemeye üşenyrm acıkcası :D ama onu cok seversm yardıma giderm elbette. bunu hak etmeli ama
büyüge saygı duymalı insan birgün bizlerde yaşlanacagız tabiki giderim..
Kendi evimi temizlemek bana zor geliyor, onunkini hic temizleyemem. Onun yerine parasini veririm kadin tutariz.
evet yaparım yapıyorum da şu an ama degeri oluyrmu insanın dersen o biraz şüpheli çünkü yapmayanlara kötü davrananlar daha kıymetlidir
Eğer temizlik yapmanı kendi istediyse kesinlikle gitme ama o istemeden sen yapmak istiyorsan gitmen doğal bence
Çalışıyor olacağım muhtemelen :) vaktim olmaz :)
Kendi annem babam harici bir başkasına anne baba demek zor açıkçası çok gerekmedikçe kullanmam. Siz diye hitap ederim.
Bir tiyatroya sergiye falan gidiyorsanız gidin de temizlik ney yahu :) bizim evde temizliği babam yapar
Valla illa sen gel derse giderim ama temizlikci kadın götürsem daha temiz olur :D
Temizlerim tabikii nolcak eşimin annesi benimde annemdir. çalıştığım için vakit olmazsa da birini gönderirim temizlik için kayınvalidemin evi benim evimdir.
her şey karşılıklı. insan olursa seve seve. aksi takdirde oğlu bile uzk olsun benden:D
Her şey karşılıklı derken onlarında size gelip temizlik yapmasını beklemiyorsunuz her halde. Oğlu niye sizden uzak dursun ; ayrı yaşamayı mı tercih edersiniz?
hayır canım. yaşlı başlı kadına neden temizlik yaptırayım. insan olursa dedim. kaynanayla anlaşılamayınca bir yerden sonra adam da bıkar anne tarafını s eçer
kıymetim bilinecekse giderim yoksa kimsenin hizmetçisi değilim.
Ne olumlusunuz nede olumsuz. Ortalama Türk kadını. : )
giderim tabi yardıma ihtiyacı varsa :) tabii ilk önce kaynananın iyi olması ve sevdiğim biiriyle evlenmem lazım yani beni zzorla evlendiren brinin evine hayatta gitmem :)
Kendi evimi bile zor temizliyorum ama vaktim olursa neden olmasın.
Gelin gözüyle değilde kızı gibi bakarsa bana herseyini yaparım
Tabikide giderim :) sonucta sevdigimi dunyayagetirdi
beraber tatlıs tatlıs yapacaksak, butun isleri bana yıkmayacaksa neden olmasın?
Giderim tabi karşımdaki bana iyi ve dürüst olsun her türlü yardımı yaparım.
Giderim tabi ki. Sonuçta eşimin ailesi benim de ailem oluyor. Haliyle anne baba derim onlara.
karıma ve anneme kıyamam temizlikçi tutarım onları mutlu etmek için
Eğer iyi bir insansa tabiki temizliğine yardim ederim
Giderim yaparım temizliği yapar yemekte yaparım. Annem diye hitap ederim annecim falan derim :)
Gitmezdim çalışıcam çünkü yemek yapar davet ederdim temizlik için de temizlikçi gönderirim.
Ben neden gidiyorum oğlu gidip temizlesin..
Olmadı temizlik için birini tutsun.
Ne kadar saçma eşimde benim ailemin evine mi gidecek temizliğe.
Temizlik bayan dururken erkeğe düşmez bayan. Kocanız da sizin anne babanıza erkek olarak yapılması gerekenleri yapar.
Sizin hayatınızda düşmeyebilir ama doğrusunun bu olduğunu söylemek mümkün değil..
Kadınlar hizmetçi değildir neyse uzatmaya gerek yok :)
Bunlar sizin doğrularınız saygı duyuyorum.
İçimden geldikçe yaparım ama yapmıyor diye üstüme gelmeye hır gür çıkarmaya kalkarlarsa hiç yapmam.
evine gittiğimde işlerine yardım ederim ama temizliğe gitmem
Kendi evimi temizlemeye çok mu zamanım var sanki, kadın geliyor bana. Eğer ihtiyacı varsa bugün benim evim ertesi gün de onun evine gönderirim kadını.
burada nedense herkes gitmiş kaynanasını evine gerçekte desen çay içmeye gitmezler. KS da hata yapan günah işleyen bir benim 😉😂😛
Ne hatanız , günahınız oldu ki? Anlayışlı , sevgi dolu insan olmak lazım.
Ben simdi kendi evime yapmiyorum eger evlenince kaynanamin evini temizlersem annem küser 😁
elbette ziyarete gelsin ama maddi duruma bakar herşey ailen 70 li yaşlarda geldiğinde temizliçi bayan tutman gerekecek ya da sonucta senin canların gider arada bir derleyip toplarsın böyle olmazmı
gene zıt düşmeyelim amannn. DD
tamam o zaman, eşine temizlikçi kadın olarak sigorta yaptır primini yatır. hiç değilse emekliliği garanti olsun, boşa çalışmış olmaz kadıncağız...
aile evinde olduğum müddet içerisinde kendi annem bana kıyıp da evde temizlik yaptırmaz. hal böyleyken, elin kadını da kimmiş diye sorarım. hanenin içinde ne olup ne bittiği, yalnızca hane halkını ilgilendirir ve benim hanemin düzeniyle onlarınki ayrıdır, ayrı olmalıdır.
Kiz doğru soyluyo ananiza hizmetcimi ariyonuz
Sevdiğinden , hürmetinden , anne baba bildiğinden yapacak ; zorla değil. Absürt olacak belki biraz ama konuyu , sorduğunuz şeyi açıklığa kavuşturur : Bir kadın eşiyle cinsel ilişkiye girdiğinde hayat kadını mı olmuş oluyor ; tabi ki hayır değil mi.
dedigin gibi, absürd ve alakasız oldu.
Absürt ama alakasız değil. @indirimdekipantolon @nam-ınegatif
neyse sana laf anlatmakla ugrasmayacagim, zira bambaşka dünyalarda yaşıyoruz ve sosyal medya hariç herhangi bir yerde aynı odada nefes alıyor olmamız bile mümkün degil. bulursun kendine uygun birini, ezilmeye meraklı kadın çok. maalesef.
Esinle cinsel iliskiy3 girmek ayri birsey. Bu karsilikli bir duyguyla olan birsey. sen gidip temizler misin esinin ailesinin evini? Ben erkegim nârâları atma hic. Temizlik yapmak yemek yapmak utu yapmak vs kadının zorunlu kadina ozgu seylermis gibi gosteriyorsunuz. Neden temizliyeyim. Bende ailemin biricik kızıyım eşim benim aileme hizmet mi edecek? Tabiki saygimizi sevgimizi gosteririz ama bu baska birsey.
Niye eziliyor olsun yahu. Erkek çalışıp çalışıp kazanıp getirip parasını ailesi ile paylaşıyor ; enayi mi , ezilen mi olmuş oluyor erkek böyle yaşadığında ; tabi ki , doğal olarak hayır. Ailesini koruduğunda ya da savunduğunda badigart ya da avukat mı olmuş oluyor ; tabi ki hayır. Aile hayattaki en önemli , kıymetli değerimizdir ; onlar için yapılanların hesabı tutulmaz ; içtenlikle , sevgi , saygı , hürmetle yapılır , içtenlikle yapılır. Si temizlik yapmayı sevmiyor ya da böyle alışmış olabilirsiniz ; eşinizle konuşursunuz başka çözüm bulunur ama niye yapacakmışım , banane , hizmetçi miyim ben gibi konuşmaların anlamı yok.
peki arkadaşım yarın sende yaşlanican damatların gelinlerin gelmediğince nasılş üzülceğini düşün
yorumlara arkadaşlarınızı cagirmaktan vazgeçin.
Tabi ki eşimin anne babasına elimden geldiğince yardım ederim ; onlara yaptığım yardımı kimseye yapmam çekirdek ailemden sonra. Erkek ve bayanın öncelikli asli sorumlulukları vardır. Bir evde bayan varken erkek temizlik yapmaz ; yemek yapmaz. Evdeki ağır işleride evde erkek dururken kadın yapmaz ya da erkek evde oturuyorken kadın iş hayatında çalışmaz. Yazayım asli görevleri kısaca (Kadın erkek farklıyız çünkü ; kadın ve erkek birbirini bir bütüne tamamlar ; bir bütün birbirine eşit olmayan iki parçasıdır. Kadın ve erkek sadece sosyal ve hukuksal açıdan eşittir ; eşit olmalıdır. ) : Kadının , 1) Temizlik , 2) Yemek , 3) Çocuk bakımı. Erkeğin , 1) İş , ailenin geçindirilmesi , 2) Ailenin fiziki ve hukuksal açıdan korunup kollanması. Bu yazdıklarım kadın ve erkeğin temel asli görevlerindendir. Tabi birbirlerine yardım edebilirler , birbirlerinin görev ve sorumluluklarını üstlenebilirler. Asli olarak yapmak zorunda olmak başka , keyfiyetle yapmak başka. @nam-ınegatif
Kimseyi çağırdığım yok ; soru herkese açık. : )
soran, bir gün sakat kalirsan eşini ve evini hangi parayla gecindirmeyi düşünüyorsun? dünyanın binbir türlü hali var. o güne kadar calistirmadigin ve evde temizlik yaptırdığın kadın ne yapacak tek başına?
Ben kadın çalışamaz ; çalışmamalı yazmadım ki. Erkek çalışmak zorundadır ; kadın keyfiyetle çalışır diyorum.
çalışan kadın hangi ara temizlik yapacak onu da bir söylesene?
Temizlik dediğiniz çok mu dert , çok teferruatlı mı ki zaman alsın. Hafatada 15 günde bir bir akşam 2-3 saat çalışıp kıyı köşe sildimi tamamdır temizlik ; 2 ayda bir perdeler ; 3 ayda bir camlar ; bulaşıklar makineye ; çamaşırlar makineye ; bitti. Biricik aileniz için şuncacık işi yapıverin bir zahmet ki onlarda temiz bir evde , yuvada oturup hastalığa yakalanma ihtimalle düşsün ve onalr için nezih bir aile ortamı oluşsun. Yemek mevzusu daha bir romantik : Biberleri , domatesleri , patatesleri , ... doğruyorsun içine sevgini katıyorsun ; sonra aile fertleriniz çocuklarınız , eşiniz sizin yemeğinizle kaşık kaşık karıncıklarını doyurdukalrında her kaşıkta her yüzlerinde mutlu bir gülücükte mest oluyorsunuz. Ne güzel yemek yapmak malzemeyi getiren bir erkek ya da o malzemeleri alacak bir erkek olduktan sonra. Erkek iş yerinde birbir türlü insanın kahrını çekiyor ; sabah 9 akşam 6 ... Kadın olmak güzeldir , kolaydır.
bazı kadinlar yemek yapmayı ve ailesini doyurmayi değil, vatana millete topluma daha faydalı işler yapmayi tercih eder.
100 m2 yerde güzellikleri yeşerteceğiniz yerde kendize yok yere külfetler çıkartıyorsunuz. Hayat biraz da ona nasıl baktığınızla alakalıdır.
o kadar kolay olduğunu düşünüyorsan hem çalışıp hem de evin temizliğini yapmayı önce sen dene, utandir bizi.
Sizin düşünceleriniz benimkinden çok uzak. Beni anlamanizı beklemiyorum. Temizlik yapmayi sevmemekle alakali bir durum degil bu. Bende evlendigimde evde oturup koca eline bakacak degilim. Yaptiginiz teksey calismak. Eve para getiriyorumlar falan. Kadinda calisiyor artik. Neden kadin hem calisip hem temizlik yapiyor? neyse dedigim gibi sizin anlamanizi beklemiyorum. Kafa yapiniz zaten kadin yemek yapar temizlik yapar aksam kocasinin gonlunu yapar Birde utanmadan annelerine hizmet isterler. Sen ne yapiyorsun diye sorarsin ee ben calisiyorum ya der. evdeki agir isten kastiniz nedir ki. Tesisat ya da evin boyanması oluyor bunun icinde bir usta cagiriyoruz :) yani bey efendi. Siz parasıyla evinizin isini yaotirack annenize hizmet ettirecek bir es bukursunuz insallah ne diyim
Tabi ki tercih meselesi olarak değerlendirilebilir ama eşinize banane sizin annenizin , hizmetçisi mi olacağım onun gibi düşünmenin , yaklaşımın anlamı yok.
@fuocoturco damadım gelinim bana ziyarete gelsin hizmete degil
soran, papağan gibi aynı şeyleri tekrarliyorsun ama sorduğumuz sorulara hala bir cevap verebilmis değilsin.
Öğrenci evinde farklı bir durum yoktu zaten ; hem çalışıp hem de temizlik yapıyorduk.
yarim gün derse girip evde iki tabak yikamakla bütün gün insanlarla uğraşıp koca evi çekip çevirmek aynı şey değil.
Bakıyorum da tekrarladığım pek bir şey yok. Ne soruyorsunuz? @indirimdekipantolon
Asgari ücret 900 lira ; birçok evin bulaşık makinesi yok , bulaşıklar elde yıkanıyor. Ara sıra da olsa anne baba gelinlerinin gelip bir ellerini öpmesini evide biraz ama kendi temizlemesini ama himetçi tutup hizmetçiye temizletmesini bekler ; ekonomik duruma göre değişir. Ben kadınlar çalışmamalı , çalışamaz yazmadım. Keyfe keder çalışabilir ama erkek çalışmak zorunda bir engeli , sakatlığı yoksa. Mesele anne babanın da gönlünü hoş tutmak , hatırlamak , hürmet etmektir. @nam-ınegatif
bunu nereden uydurdun bilmiyorum ama anne babaların çoğu eğer yüz yıl öncesinde kalmamissa gelininden böyle bir şey bekleyecek kadar psikopat değil zaten.
Büyük çoğunluğu ara sıra da olsa kendilerini hatırlamalarını , temizlik yapmalarını ya da hizmetçiye yaptırmalarını , ellerinin öpülmesini , yılların emeğinin karşılığı damadından gelininden saygıyı hürmeti görmek isterler. Sizde bir gün kaynana olacaksınız. Gelininizin yüzünü bir tek düğünde görüp bir daha görmeyip unutmayı mı istersiniz. : )
kivirma simdi, evi temizlemekten hurmet etmeye atladi konu. ayrica evet, onlar artık ayrı bir aile olmuştur ve rahatsız etmek istemem. 30 yaşına gelmiş adamın arkasından ruh hastası gibi dolasmam.
Evini temizlemek de hürmet etmek değil midir. Rahatsız ediyor olmazsınız ; onlarda biraz anlayışlı insanlarsa tam tersine anne baba çocuklarını , gelinlerini , damatlarını rahatsız etmeyelim diye düşünür. 30 yaşına gelmiş adam olarak kocanızdan ya da koca adayınızdan bahsediyorsunuz her halde. Karı koca olarak ayrı hayatlar mı yaşayacaktınız ; tabi ki her zaman birbirinizi takip edeceksiniz.
sen cevabı anlamamissin, eğer kayinvalide olsaydın diye sordun, ben de o soruya cevap verdim. 30 yaşında olacak olan da kendi oglum. bunlar hep FARZI MİSAL.
ama eşim olsa da dolanmam zaten.
Çocuğunuzun arkasından koşturmaktan bahsetmiyorum bende zaten. Siz kendi evinizde otururken ara sıra da olsa gelininizin temizliğe , hal hatırlaşmaya , hürmetten bahsediyorum... Neyse uzatmaya gerek yok ; bende kalkıyorum. Herkesin kendi hayatı. İnsan olmak lazım ama anlayışlı olmak lazım. Sevgiler , saygılar.
Temizliğe gitmem gidersem yardıma giderim o da herzaman olmaz bu da eşimin aileme nasıl davrandığına bağlı