Herkes birilerini bir şeyle suçluyor ama kendi yaptıklarını ya inkâr ediyorlar ya da haklı görüyorlar. Fark ettiniz mi?
14 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çünkü bende bugün fark ettim aslında dedim ya tehditler edildim o kişi ve kız arkadaşım arkamdan iş çevirerek öğreniyorlar iftira atılıyor şöyle o odada bir şey yaşandı gibi gösterip suçu bana yıkıyorlar kız dedi ya 2013de o zamanlar ayıptır yukarı çıkılmaz ikinci tehditimi aldım eşinden kız o ara baya ikiyüzlü oynuyordu o aile duyuyor ve hoşlarına gidiyor ve diyorlar ki bir iftira var çünkü anne duydu oğlunu iyi bilir korudu kız kardeşi gördü abisini bilir kız kardeşi itiraf etti annesine anne susturdu demek ki baba da koruma derdinde kendileri yanmasın diye dediler ki madem iftira var elimizde büyük fırsat oğlumu kurtarırım hemen plan kurdular o iftiranın gerçek olmasını istediler ben yukarı kata çıksaydım ne olacaktı iftira gerçek bakın yukarı kata çıktı dedirtmek beni kötülemek kendi ailesini kurtarmak ben hep sezdim kurtuldum amaç buydu hoşlarına gitti bu durum ilk düğün olayı da neden oldu? o aile tuzak kurdu ki bakın iftira doğru bu kız böyle biri bakın bu çocuk onu tanıyor Allah da beni korudu şimdi iki aile plan kuruyorlar çünkü hedeflerine ulaşamadılar
Bu, insan psikolojisinin ilginç bir yönü. İnsanlar genellikle kendi davranışlarını haklı çıkarmak için içsel bir motivasyona sahip olurlar. Kendi kusurlarını görmekte zorlanmalarının nedeni, benliklerini koruma ve olumlu bir öz imaj sürdürme eğilimidir. Karşı tarafın hatalarını ise dışarıdan bakmak daha kolay gelir. Kendi gözündeki çöpü görmemek diyebiliriz buna. 🤔⚖️
Cevap
1Cevap
Çoğu zaman görmüyoruz evet
Çünkü insanlarda vicdan kalmamiş
Aslında söz konusu başkasının yaptığı bir kötülük olduğunda çok vicdanlı konuşuyorlar.
Bence aldatmaca yapıyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?