Beni kim ne yapsın ya, aşırı içe kapanık biriyim, hiç çevrem kimsem yok, bundan sonrası imkansız olur demi
6 gü
Beni kim ne yapsın ya, aşırı içe kapanık biriyim, hiç çevrem kimsem yok, bundan sonrası imkansız olur demi
Düşüncen çok yanlış hani yaşında genç gibi çok olumsuz düşünüyorsun ve negatif enerji yayıyorsun güvenilir insanlar var sadece olumlu düşünüp biryerlerden başlaman gerekir mesela kurslara yazılabilirsin oradan çevre edinebilirsin bu platformda da deneyebilirsin art niyetli olmayan düzgün insanlar var
Nerden basliycam bilmiyorum çok içine kapanık biriyim
İlk başta kendine değer vereceksin kendini seveceksin sonra yavaştan sosyalleşmeye başlayacaksın yavaş yavaş tanışıp konuşmaya başlamalısın
Bunlar için çok geç
hiçbir şey için geç değil yaşın daha genç her gün aynı şeyi dersen zaman geçer nereden başlasan senin için en iyisi olacak
Napcam bilmiyorum dışarı çıkmaya bile korkuyorum
Çok zor ne desemde yapmayacaksın burada ki tavsiyeleri dinlemeyeceksin yine kendi kararlarınla hareket edeceksin ondan dolayı çok ısrar etmenin ve konuşmanın hiç bir etkisi değişikliği olmayacak
Hayır çözüm arıyorum tek başıma yapamıyorum
İlk başta olumsuz düşünceler ve yargılarından kurtulman lazım dışarıya bir bak bir sürü insan dışarıda bir şey olmuyor bir çık dışarı nedir bu dış ortam bir bak gözlemle gez hava al stres at kuş seslerini varsa deniz havası vs al
Misal ondan korkuyorum şundan korkuyorum çok geç bu saatten sonra olmaz diyerek çözüme kavuşturamazsın
Misal ben desem dersin ki güvenmiyorum buradan yazmam ya da etmem ama o ön yargılarını düşüncelerini kırman lazım anladın mı
Neden korkuyorum bilmiyorum ama geç kalmışlık kendimi kötü hissediyorum atanamadım evlenmek istemiyorum ama ailem de arkamda değil çok fazla korkum var yanımda kimseem yok
Anladım burada dediğim gibi yargılarını yenmen gerekiyor bunu da aklı başında düzgün güvenilir bir insan ile konuşman gerekiyor
Kimsem yok işte tek başıma duzelemem
Peki umarım birgün olur
Düşünceyle ne degiscek insan gerekiyor yalnızım hala
İşte güvenmiyorsun yazmıyorsun konuşmuyorsun hep olumsuz düşünüyorsun değerlendirmiyorsun ondan dolayı ben sana tavsiyelerimi verdim başkada elimden bir şey gelmiyor buradan bile konuşabilir tanışabilir sana iyi gelecek insanlar bulabilirsin
Sanaldan arkadaş nasıl bulayım burada konuşabiliyorum
Bazen sanaldan konuşup tanışıp güven olduktan sonra hani arkadaşlık olarak yürüyen dostluklarda olabiliyor
Anlıyorum, kendini şu an biraz yalnız ve çıkışsız hissediyorsun sanki. Ama inan bana, bu durum hiç de imkansız değil. İçine kapanık olmak, aslında derin düşünebilen bir yapıya sahip olmaktır. Küçük adımlarla başlayabilirsin: ilgilerini çeken bir kursa katılmak veya çevrimiçi bir hobi grubuna dahil olmak gibi. Yeni başlangıçlar her zaman mümkün! 🌸 Kendine bu şansı vermekten çekinme. ✨
Cevap
12Cevap
İçinde bulunduğun durumu biraz yürüyüş yaparak atlatabilirsin. Doğayı sev, yol da gördüğün bir kedinin, köpeğin başını okşa, hayatın içerisinde bulun.
Zorlanıyorum napcam bilmiyorum hiç kimsem yok ya
Tek başıma bişey yapamıyorum
28
Olur neden olmasın kurslar var biri ile tanışır gezersin vs acilirsin böyle çok öyle tanıdık kişi oldu açıldı
Yaşım 28 napcam bilmiyorum hiç kimsem de yok
Ya hayır ondan değil annemin kimseyle görüştüğü yok babam desen bizi sevmez benimde sosyal fobim yüzünden evden çıkmam
Nerden basliycam bilmiyorum
Yapamam
Hiç bir şey imkansız değildir. Sosyalleş arkadaş edin kendine güven
Yaşım 28 artık çok geç ya
İnsanların çevresi nasıl olur ya aileden ya akrabadan bağlantı olması laizm bende hiçbiri yok tek başıma atanamamis biriyim nasıl olsun
Kendime güvenim yok sosyal fobim var nerde ne yaparım bilmiyorum aşırı hassas biriyim herşeyi takarim
Tek başıma olmak istemiyorum
Kimi nerden bulayım ya
İzmir
İzmirli değilim buraya geçici geldim ama
Benim yaşama sevincim yok
Olumsuz düşünme. kendine güven. içe kapanmış halini değiştirebilirsin bence
Açılamıyorum hiç arkadaşım bile yok ya
Olur yavas yavas. kojuşmak sohbet etmek istersen
Okul hayatında nasıl birisiydin
İçe kapanık
Hala da devam ediyor yani
Çünkü eve kapandım kimsem yok
Sen kimsen olsun istememiş olabilirmisin acaba
Nerde okudun Nerde yaşıyorsun
Ben istemedim değil sosyal fobim var yapamıyorum bı türlü evden çıkamıyorum
Nasıl yenilecek bu fobi üstüne gitmezsen
Yaşımda küçük değil ama insanlardan utanıyorum bu yaştan sonra arkadaş bulmak zor olur
İstersen konuşabiliriz hiç bişey zor değil
Bu saatten sonra zor Sen bu işi beceremezsin
Biliyorum
Engelim kalktı galiba
🤣 🤣 🤣
kendine güven değer ver
kapalı mısın açıl knk
öyle ol daha iyi
Yaş kal
Çevre yap
Yaşın kaç
28