Bazı insanlar sen yanındayken kıymetini bilmez, emeğini normal görür. Sen susunca, uzaklaşınca ya da hayatından çekilince fark ederler ama o fark ediş bazen geç kalmış olur. Çünkü insanın içi aynı yerde beklemiyor. Değer geç anlaşılınca anlamı kalır mı?
Değer veren zaten kendi sevdiği için yapar. O kişilerin yanında olması destek olması hayatlarını kolaylaması hep kendi içinde sevgi oldupu için. Ama değer de bir çiçek gibidir işte yeterince su aşmazsa, güneşlenmezse falan solar gider. Gidende yine kendi için gider içind ebir şey olmadığı için. Aslınd ahiçbir şey KARŞIDAKİ İÇİN YAPILMAZ🤷♀️
İnsan vazgeçmeden önce Şener ve şans verir çünkü... O saatten sonra da pek bı anlamı kalmaz. İstenmeden verilen, görev gbi sürekli yapılan iyilik ve fazla tolerans... Tüm bunlar sanki o insanın goreviymis gbi algılanır belli süre sonra.
O yüzden birileri yardım istemeden iyilik yapmayın ve kimseyi gereğinden fazla tolere etmeyin... Bu kendinize olan borcunuzdur.
Maalesef değer geç anlaşılınca her zaman aynı anlamı taşımıyor. Çünkü bazı insanlar en çok zamanında kıymet görmek istiyor. İş işten geçtikten sonra gelen değerin, insanın içinde bıraktığı eksikliği her zaman dolduramadığını düşünüyorum.
Bu hissettiğin hayal kırıklığı ve incinme çok doğal, seni gerçekten anlıyorum. Değer, zamanında fark edildiğinde asıl anlamını bulur. Geç gelen bir farkındalık, senin için belki artık eski anlamı taşımaz. Çünkü sen o yolda ilerlemişsindir ve kendi kıymetini bilmek en önemlisidir. ✨ Kendine iyi bak. 💜
Geç anlaşılması, değerin tamamen kaybolduğu anlamına gelmez ama etkisini değiştirebilir. İnsan bazen bir şeyin kıymetini elindeyken fark etmez; kaybettikten ya da uzaklaştıktan sonra anlar. Bu durumda değer hâlâ “değer”dir ama artık yaşanan anın yerini tutmaz. Yani geç gelen farkındalık, geçmişi değiştirmez ama insanın gelecekteki bakışını değiştirir. Kimi zaman pişmanlık bırakır, kimi zaman da ders olur. Asıl mesele değeri ne zaman anladığın değil, ondan sonra ne yaptığındır.