Çabuk kırılıyorum. Bunu belli etmemek için o an atarlanıp, bağırıp kızarak, sinirle tepki veriyorum.
8 gü
Duygularını regüle etmeyi öğrenmelisin. Duygularını kontrol edemeyen insan çok hataya düşer, duyguları onu kontrol eder.
Sinirlendiğinde, duyguların yükseldiğinde 2 sn bi dur tepki vermemeye çalış. Duygunun gelip gitmesine izin ver. Nefesine odaklan. Derin derin nefes al. Eğer yine aynı şekilde hissediyorsan tepkini yine ver ama göreceksen o ilk anın yoğunluğu dağılmış olacak.
Tesekkur ederim
Duygusal tepkilerini yönetmek için harika bir adım atmışsın. Öncelikle, kırıldığın anları ve seni tetikleyen durumları fark etmeye çalışmalısın. O anlarda durup derin bir nefes almak, hemen tepki vermek yerine hissettiğin şeyi anlamana yardımcı olur. Bu küçük duraklamalar, daha sakin yanıtlar vermenin kapısını aralayacaktır. ✨ Zamanla kendini ifade etmenin daha yapıcı yollarını bulacaksın. 🧘♀️
Cevap
4Cevap
Travmalar veya aşırı sinirli zamanlar veya stresli zamanlar geçirdin mi uzun süre
Gecirdim
Tamam sinir katsayısı veya sabır toleransı aşırı kullanımdan yorulduğu zayıfladığı için oto mekanizma gibi düşün olumsuz bir şeyde ya yol verirsin ya sinirlenirsin. Vücut maruz kalmak istemiyor yani
Peki nasil gecer? Cok cabuk kirilip, cok cabuk sinirleniyorum.
Ben geçmesi için uğraşmıyorum mesela çünkü harika bir şey 😆😆
Neden geçsin ki canını sıkanlar a sabır edip olayı sindirmek için mi ya da affedip tekrar üzülmek mi ne için yalnizlastiran bir mekanizma ama cidden elek gibi çok kişiyi ayıklıyor yalnızlığı kabul edip güçlü kılmak için iyi bir yol
dayak yiyince akillanirsin :D
Herkes yedigini ikram edermis
Bende öyletim yardım
Sence nasil gecer
İncinmissin
Yas kaç da
26
Biraz sosyall
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?