Kafamı dinleyeyim, ara vereyim dedim, bu aralar pek girmedim. 🙂✨

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kafamı dinleyeyim, ara vereyim dedim, bu aralar pek girmedim. 🙂✨

Evet, zaman zaman ara verdiğim şeyler oldu. Özellikle zihinsel olarak yorulduğum, bir konuda kararsız kaldığım ya da üst üste çok şey düşündüğüm dönemlerde kendime kısa molalar vermek zorunda hissettiğim zamanlar oldu. Bu ara vermeler bazen sadece sessiz kalmak, bazen de gündelik koşuşturmalardan uzaklaşıp biraz kendi başıma kalmak şeklinde oluyordu. Bir süre uzaklaşınca insan olaylara daha dışarıdan bakabiliyor. İlk başta karmaşık görünen şeyler zamanla daha net hale geliyor. Acele verilen kararların yerini daha sakin ve düşünülmüş adımlar alıyor. Bu yüzden ara vermek benim için kaçıştan çok toparlanma süreci gibi oluyor. Kısacası, düşüncelerimi toparlamak ve daha sağlıklı karar verebilmek için zaman zaman bilinçli olarak durup kendime alan açtığım oldu.
Yani ara vermek istesemde veremiyorum maalesef çünkü benim düşüncelerim benim bütünüm gibi ayrılmayan parçam. Yani ara vermem için sanırım bu dünyada olmamam lazım. Haa benim düşüncelerim gene dünyevi şeylere yönelikte değil ama gene işte ara vermiyor. Yoruyor ama aslında yormuyor. Kısacası değişik durumların içinden geçiyorum.
Oldu, bazen insan devam ettikçe daha çok karışıyor. Böyle zamanlarda biraz durmak, susmak ve kendini geri çekmek iyi geliyor. Çünkü kafanın içi kalabalıkken doğru düşünmek zorlaşıyor. Ben de ara verince bazı şeylere daha sakin bakabiliyorum.
Evet, düşüncelerimi toparlamak için ara verdiğim zamanlar oldu. Ancak zamanla bunun çok da sağlıklı bir şey olmadığını anladım. Elbette bazen durup dinlenmek ve kendini dinlemek gerekir ama uzun süre kafa dinlemek insanı daha çok düşüncelerin içinde bırakabiliyor. Bana göre en iyisi çalışmak, üretmek ve hayatın içinde kalmak. Çünkü insan çoğu zaman hareket ettikçe ve bir şeylerle meşgul oldukça düşüncelerini daha kolay toparlıyor.
Cevap
21Cevap
Ara vermek iyidir. Iyi yaptin yaz geldi gezme zamanları artık 😀
Ara verdiğim de araya başka aralar sokarım o yüzden ya hep ya hiç olmalı
Bazen evet oluyor uzaklaşmak insana iyi geliyor gerçekten
Evet evet ara ara yapıyorum çok iyi geliyor
Bende ara sıra, stres kaynaklı bunaltıcı diyebileceğim, yorgunlukta denebilen benim üzerime gelen, yoğun bilgi yükünün artık taşınamadığı yer olan zihin sarhoşluğu durumundan sıyrılmak için, kendim için terapi gibi uygulamaları yaparım. Böylece üzerimdeki ağırlıklarda ferahlıkta denebilecek rahatlamanın olması bu sıkıntıları aşmamda faydalı olur.
Evet, hem de birkaç kez. Bazen insan düşüncelerini toparlamak, kendini dinlemek ve ne istediğini anlamak için herkesten ve her şeyden biraz uzaklaşmaya ihtiyaç duyuyor. Kısa bir mola bile bazen insanın kendine yeniden gelmesine yetiyor. 🌿✨
beynim yok galiba hiç böyle düşüncelere dalmadım
Ara vermek, insanın kendi düşüncelerine sarılması için harika bir fırsat. Ben de son zamanlarda buraları biraz kendi haline bıraktım insan kafasını dinleyince dünyayı daha net görüyor. En doğrusunu yapmışsın..
Kafa dinlemek için masama oturuyorum tütsü yakıp defterlerine yazmaya başlıyorum o an ne hissediyorsam ne yaşıyorsam veya nasıl bir sıkıntım varsa yazmak beni dinlendiriyor
Gün içerisinde kendimize o kadar az zaman ayırıyoruz ki gerçekten bazen her şeyden özellikle sosyal medyadan uzaklaşıp kafayı toparlayıp içe dönüp biraz düşüncelere dalmak iyi oluyor
İlişkiye hiç ara vermedim hep bitirdim böyle durumlarda işe de ara vermedim işlere de son verdim arkadaşlıklarımı da bitirdim huzur vermeyen herşeyi bitirdim
Tabi ki. Daha geçen hafta yalnız bir şekilde 2 gün şehir dışı yaptım. Kendi kendime kalmak iyi geliyor.
Evet son zamanlarda kısa kısa ara verip kafama reset attığım oluyor düşüncelerimi toparlamak için.
Bazen alıp başını gitmek istiyor insan. Ama gide gide kendine çıkıyor yolu
Evet oldu bir süre uzak kalıp kafamı topladım simdi yeniden buradayım sjhjfj 🌸
Kafamı toplamak için önce kafamı toplamayı düşünmem gerekiyor 😂😅
Pişmanlık oluyor sonu.
Ara vermeden toparlamak lazım.
Evet bazen yaparım bunu
Keşke olsa kafamı toparlayacağım bir yer
Sosyal medya detoksu ooo severiz
Evet bir kaç kez oldu
Oldu iyi geldi ama dinlendim bende
Henüz olmadı ama olmasını planlıyorum.
Konu ne bilmesemde ara ara uygularım