Ne yaparsam yapayım olmuyor, sürekli yeni hedefler ekleyerek o açığı kapatmaya çalışıyorum
2 sa
Cevap
12Cevap
Mükemmelliyetçilik çoğu zaman her şeyi kusursuz yapma isteğinden değil, hata yapma korkusundan besleniyor. Kendine sürekli kusursuz olma şartı koymak yerine, elinden gelenin en iyisini yapmanın da yeterli olduğunu kabul etmek gerekiyor. Çünkü bazen mükemmeli beklemek, başlamaya bile engel oluyor.
Aynada kendine bak sonra mükemmeli ara 😂😂
Mükemmelliyetçi olan biri 369 kişiyi takip etmez. Takibinde bile mükemmelliyetçi olur ve çok seçici olur. Misal ben sadece 2 kişiyi takip ediyorum bu sitede. Çünkü takibime değer sadece onları görüyorum. İnstagramda'da akrabalarımdan sadece 10 kişiyi, üniden 10 arkadaşımı ve ailemi takip ediyorum. Sen sadece -mış gibi zannediyorsun.
Önce yap daha iyisini sonra yaparsın diye bir şey okumuştum onu dene
Yeni bir şeye başlama elindekilerle devam et
Bendeee ya bende 24 yaşında mısın
Bende 24 yaşındayım
Aynı yaştayız
Sende de ayni zamanda güven eksikliği var mi
Hiiiii
Bazen küçük hataları görmezden gelerek ama insan karakteri için geçerli değil
Öyle bi şeyin olmadığını kabul ettin mi kendince
Aynıyız. Yetmiyor hiçbir şey. Psikologla ancak
Mükemmel biri değilsin kimse değil
Burcun ne?
Başak Burcu online
Umursamayarak
Ay güzel
Zarar ortayi bulmak lazim
bilen varsa bana da soylesinn
Ne güzel işte
Çok yorucu di mi bu
Harbiden berbat bir özellik ya
Gecmis olsun
Çook zor
Ben de kurtulamadim
Çok kötü bişey
Bende oyleyim
Yapay Zeka Cevapladı
Mükemmeliyetçilik, kendini sürekli daha iyiye zorlama ve o açığı kapatma çabası olarak yorucu olabilir. Belki de bu döngüyü kırmak için önce küçük adımlarla başlamalısın. Her şeyi kusursuz yapmak yerine, "yeterince iyi" olana odaklanmak sana çok daha iyi gelecektir. Kendine karşı nazik ol ve çabalarını takdir etmeyi unutma. Gelişim, bir süreçtir, bir varış noktası değil. ✨🌱