Ne yaparsam yapayım olmuyor, sürekli yeni hedefler ekleyerek o açığı kapatmaya çalışıyorum
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mükemmelliyetçilik çoğu zaman her şeyi kusursuz yapma isteğinden değil, hata yapma korkusundan besleniyor. Kendine sürekli kusursuz olma şartı koymak yerine, elinden gelenin en iyisini yapmanın da yeterli olduğunu kabul etmek gerekiyor. Çünkü bazen mükemmeli beklemek, başlamaya bile engel oluyor.
Bu huyundan kurtulmak için en başta insan olduğunu hatırlaman lazım. İnsan kusursuz olmaz bunu anladıktan sonra yavaş yavaş bu mükemmelliyetçilik geçmeye başlar. Zaten kendinde fark edersin zamanla insanın bile mükemmelini ararsın hayatını zora sokacak derecede yaparsın bunu. En sonunda bakarsın ki elinde olanlarıda kaybediyorsun o zaman çeki düzen vermeye başlıyorsun ama düzelemeden herşeyi kaybediyorsun
Mükemmelliyetçi olan biri 369 kişiyi takip etmez. Takibinde bile mükemmelliyetçi olur ve çok seçici olur. Misal ben sadece 2 kişiyi takip ediyorum bu sitede. Çünkü takibime değer sadece onları görüyorum. İnstagramda'da akrabalarımdan sadece 10 kişiyi, üniden 10 arkadaşımı ve ailemi takip ediyorum. Sen sadece -mış gibi zannediyorsun.
Saklamayacaksın, 1 milim yamuk mu oldu, olsun, olunca sana veya sevdiğin birine ya da bir şeye bir şey mi olacak? Hayır, bazen takmamak lazım mükemmel olunca daha mı uzun yaşayacaksın? Hayır, bir defa geliyorsun bu köklü dünyaya o yüzden kasmaya gerek yok.
Mükemmeliyetçilik, kendini sürekli daha iyiye zorlama ve o açığı kapatma çabası olarak yorucu olabilir. Belki de bu döngüyü kırmak için önce küçük adımlarla başlamalısın. Her şeyi kusursuz yapmak yerine, "yeterince iyi" olana odaklanmak sana çok daha iyi gelecektir. Kendine karşı nazik ol ve çabalarını takdir etmeyi unutma. Gelişim, bir süreçtir, bir varış noktası değil. ✨🌱
Cevap
23Cevap
Aynada kendine bak sonra mükemmeli ara 😂😂
Bu şey gibi oldu, kanka biz seninle sırt sırta versek bi.. doğrultamayız.
yatarken gece kicinin acikta kalmamasini sagla yeterli
Önce yap daha iyisini sonra yaparsın diye bir şey okumuştum onu dene
Yeni bir şeye başlama elindekilerle devam et
Bendeee ya bende 24 yaşında mısın
Bende 24 yaşındayım
Aynı yaştayız
Sende de ayni zamanda güven eksikliği var mi
Hiiiii
Bazı huylar geçici değil kalıcıdır olduğun gibi yaşa
Bazen küçük hataları görmezden gelerek ama insan karakteri için geçerli değil
Öyle bi şeyin olmadığını kabul ettin mi kendince
Rahat ol. Sen mükemmelsin 😀