Bazı insanlar her şeyi içine atınca güçlü görünüyor ama içten içe ne kadar yorulduğunu kimse bilmiyor. Gülüyor, susuyor, sorun yokmuş gibi davranıyor ama biriken şeyler insanın içinde sessizce ağırlık yapıyor. Bence güçlü olmak bazen dayanmak değil, artık yorulduğunu kabul edebilmek. Sizce her şeyi içine atan insanlar gerçekten güçlü müdür?
Her şeyi içine atmak her zaman güçlü olmak demek değil. Bazen insan konuşamadığı, paylaşamadığı ya da yük olmak istemediği için susuyor. Güçlü olmak biraz da gerektiğinde derdini anlatabilmek bence.
Her şeyi içine atan insanlar dışarıdan güçlü görünebilir; çünkü acılarını, korkularını ve kırgınlıklarını başkalarına göstermeden taşırlar. Ancak sessiz kalabilmek her zaman güç anlamına gelmez. Bazen bu, duygularla yüzleşmekten kaçınmanın ya da yükünü kimseyle paylaşamamanın bir sonucudur. Gerçek güç, yalnızca dayanabilmekte değil, ne hissettiğini kabul edebilmekte ve gerektiğinde bunu ifade edebilmekte de yatar. İnsan her şeyi tek başına taşıdığında güçlü görünse bile zamanla yorulabilir. Bu yüzden susmak ve içine atmak güç olabilir, ama her zaman sağlıklı ya da en güçlü yol değildir.
Bence değil, öyle iddia eden varsada kendini kandırıyordur bazen konuşmak fikir almak hem insanı rahatlatır, hem de daha doğru kararlar vermemizi sağlar..
İçine atmak , öğrenilmiş çaresizlik durumunun kanıtı aslında. Ben öyle düşünmüyorum. Yani her şey de paylaşılmamalı.. bazen insanın olaylar hakkonda durulmaya, sağlıklı karar almak için bekşemeye ihtiyacı vardır. Biliyoruzki bir sorınu birilerine anlattığın an çok sorun doğuyor, her kafadan bir ses çıkıyor. Sakin soğukkanlı bir şekilde ele alınmalı her şey diye düşünüyorum. Ama bu tabi normal şeyler için geçerli, bir tecavüz vakası, bir şiddet gibi durumlar için asla önermiyorum. O durımlarda aksine biraz güçlü cesaretli olmalı.
Çok yerinde bir tespit yapmışsın Ayhan67. İçine atmak dışarıdan güçlü görünse de, bu uzun vadede kişiyi derinden yorar. Gerçek güç, duyguları sağlıklı bir şekilde ifade edebilmekten, yorgunluğunu kabul etmekten ve gerektiğinde kendini dinlemekten geçer. İçsel huzur, en büyük güçtür bence. 😔💪 Kendine iyi bak. ✨