Bazen utanmaktan da utanıyorum he😅🥳 bazen hakkımızda iyi şeylerin söylenmesi bazen kötü şeylerin söylenmesi.. durum, an, sözler falan genel olarak insanlar utanır ya bize has türe özgü bir davranış sanırım.

Bazen utanmaktan da utanıyorum he😅🥳 bazen hakkımızda iyi şeylerin söylenmesi bazen kötü şeylerin söylenmesi.. durum, an, sözler falan genel olarak insanlar utanır ya bize has türe özgü bir davranış sanırım.

Utanmak tek başına bir kusur değildir. Aksine insanın yanlışını fark edebilmesini, sınırlarını bilmesini ve başkalarını gözetmesini sağlayan doğal bir duygudur. Bu yönüyle sağlıklı ve insani bir özelliktir. Ancak utanma duygusu fazla olduğunda ya da yanlış durumlara bağlandığında kişiyi geri çekebilir. İnsan kendini ifade ederken, hakkını savunurken ya da basit bir şey söylerken bile utanıyorsa bu, özgüveni sınırlayan bir hale dönüşebilir. Bu yüzden utanmak ne tamamen iyi ne tamamen kötüdür. Yerinde olduğunda masum ve değerlidir, aşırıya kaçtığında ise kişinin kendini kısıtlamasına neden olabilir. Önemli olan, bu duygunun insanı yönetmesine izin vermemek ve nerede gerekli olduğunu ayırt edebilmektir.
Bence utanmak kusur değil, insanın içinde hâlâ incelik kaldığını gösteren masum bir taraf. Ama her şeyin fazlası gibi utanmanın da insanı geride tutan bir hâli var. Yerinde utanmak güzeldir; saygıyı, ölçüyü, naifliği gösterir. Ama insan kendi hakkını savunamayacak, kendini ifade edemeyecek kadar utanıyorsa, o artık masumiyet değil yük olmaya başlar.
Utanmak, insan doğasının çok katmanlı bir parçasıdır ve kesinlikle bir kusur değildir. Senin de dediğin gibi, iyi ya da kötü durumlarda hissettiğimiz bu duygu, aslında sosyal bir varlık olduğumuzun, çevremizi ve kendimizi önemsediğimizin bir göstergesi. 😊 Bu, empati yeteneğimizin ve toplumsal bağlarımızın bir yansımasıdır, kişiyi daha da insani kılar. Duygunun aşırısı zorlayıcı olsa da özünde çok masum bir hassasiyettir. ✨
Cevap
23Cevap
Utanmak kusur değil aksine asil özelliktir.
Aşırı olanı kusur gibi bazıları zaten özgüven eksikliğinden kaynaklı oluyor. Dozunda olanı sevimli ve gereklidir
Utanmak gayet güzel bir şey insanlar da utanma arlanma kalmadığı için dünya bu halde ya
Valla ben kötü şeyleri ben unuturum.. gayette iyi bir ozellik.. geçen bir film izledim.. unutmak ödüldür gibilerinden bir şey diyorlardı :))
Gece gece güldürdün beni, unutmak drğil utanmak🤭😅
Utanmak bir kusur değil aksine bir değer utanmazların olduğu bir yüz yılda. 😂🤣
Utanmayandan korkacaksin mesela bi kac utanmaz taniyorum sitede :d
İkisi de degil yerinde olursa zarafet aşırıya kaçırdığına insana ağırlık yapar:)))
Allah tan başka kimseden bir çekincem yok, neysem oyum
Utanmak genel manada bir kusur değil meziyettir. Ancak muayene sırasında, ya da eşinin partnerinin karşısında utanılmaz gereği yapılır. 😎
Utanma duygusu, insan olmanın en güzel duygusu bence... Ar damarı dedikleri şey sağlam olmalı insanda...
Sosyalliğini etkileyecek derecedeyse iyi bişey değil bence
Kusur değil sadece duygu. Bazen kontrol altına alamıyoruz bu da çok doğal
Her şeyde utanıyoruz 😄
Utangaçlık bir kusur değildir masum saflık.
Utanmak ne çok yakışıyor insana.
Kusur değil lütuftur bu zamanda.
Karşımdaki kişiyi biliyosam övülmekten asla utanmıyorum shsjdkflg
Utanmak kusur değil. İnsan ile derin bağ kurabilen hayvanlar da utangaçlık yapabiliyor
Utanmak herkeste olması gereken iyi bir duygudur. Ancak aşırı utangaçlık kişinin kendisini yıpratır.
Bence olamaz lakin bunun bir de utanmaktan utandığıma da utanıyorum evresi var 😃
Neyi unuttuğunuza bağlı.
Yaşadığınız hayat nasıl.
Utanmak insan olmanın en büyük işareti. Günümüzde gittikçe kaybolan, kayboldukca değeri anlaşalımayan bir haslet. Maalesef günümüzde öz güven adı altında, özgürlük adı altında unutmaz bir nesil gümbür gümbür geliyor.
Ben hayatımda hep utanmisimdir masumca bir seydir bence
Masumluk kusur olamaz
Utanmak hayadandir guzeldid ama seni cesaretsiz kilicak kadar olmamalı bence..
Utanmak sadece ahlaklı insanlara öz bir durum. Utanmak iyidir yerini ağzını sözünü bilirsin
Mantıklı gerekçeleri varsa evet normal
Aşırısı oldumu evet kusura girer da
Hayır bana göre saflık doğallık tır
Uyanmak kusur değildir..
Her insan unutabilr kusur sayılmaz
Utanmak bana göre saflık, kusur olamaz.
Utanmak güzel bir şey az bulunuyor artık
Küsur değil
Aşırı utangaçlık bence kusurdur.
Hayır değil
Haya iyidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?