Kendime özgüvenimi nasıl artırabilirim?

Liseliyim.Bazi kiz sinif arkadaslarim gibi populer degilim onlar gibi diskoya partylere katilmiyorum ve erkeklerlede pek takilmam.Genelde sakin biriyim.Ama bir sorunum var.Oda özguvensizligim.Fazla hassasim bazen kucucuk seyleri cok abartiyorum hemen tepki gösteriyorum kiziyorum kiriliyorum cok seyi yanlisanliyorum.Son zamanlar iyice abarttim artik bazi arkadaslarim benden uzak durmaya calisiyorlar bana cok hassasin biraz kendine guvenmeyi ögrenmen gerek diyorlar.Ben gercekten cok uzuluyorum bu duruma.Evet bir kac yil önce cok kötu gunler gecirdim bazi inandigim kisiler bana kazik attilar benim onlarin yardimina ihtiyacim oldugu zaman beni yari yolda biraktillar.Ondan sonra kime guvenecegimi sasirdim.Bir tek onu degil kendime guvenimide kaybettim.Ama artik bana gercekten iyi davranan insanlara guvenmek istiyorum.Herseye bu kadar hassas yanasmak herseyi bu kadar abartmak istemiyorum.Birine guvenmek istedigim zaman kötu dusunceler geliyor aklima birine guvenipte sonra yine hayalkirikligina ugramaktan korkuyorum.Biliyorsunuz cok seyin basi özguven.Eger kendime guvenirsem bence daha saglam addimlar atabilir daha saglam iliskiler kurabilirim.Ama bana yardim edin.Kendime guvenimi nasil geri kazanabilirim.
Kendime özgüvenimi nasıl artırabilirim?