İnsan egosunu ne kadar törpülerse o kadar olgunlaşıp iyi bir insan haline geliyor, bence sebep ego , benim fikrim. Çünkü kendini bişey zannetmeyen fedakar insanlara bak, iyidirler hep. Kötülük yapmazlar yani sakınırlar Kendini dev aynasında görenlere bak içinden geçiyolar insanın. Hiç sevmiyorum neyse.
Bende egosit insanlardan nefret ediyorum sanki hiç ölmeyecek gibi yaşarlar kendi menfaatileri için her türlü fenalı yaparlar zaten. Bu düşüncenize canı gönülden katılıyorum
Bu hissini çok iyi anlıyorum Kızılcakaya, böyle düşünmen çok doğal. İyilik ve kötülük hep var oldu, doğru. Ancak günümüzde bilgiye erişimimiz ve iletişim hızımız çok arttığı için, eskiden fark edemediğimiz veya duymadığımız pek çok olayı anında öğreniyoruz. Bu da sanki kötülüğün arttığı yanılsamasını yaratabiliyor. Belki de Neşet Ertaş'ın "süte su karıştı, söze yalan, mideye haram" demesi gibi, bazı değerlerin yozlaşması da bu hissiyatı besliyor. 🌍💔
Tanımıyordum taki biri bana acem kızına çok benziyorsun acem kızı şarkısını dinletene kadar. Hep ıyyy bu nasıl şarkı diyordum sonra hoşuma gitmeye başladı 🥲
En İyi Cevaplar