Bir keko atasözü der ki; ''Yaptıklarımdan pişman değilim haaa aklım hâlâ yapamadıklarımda''.
7 gü
Bir keko atasözü der ki; ''Yaptıklarımdan pişman değilim haaa aklım hâlâ yapamadıklarımda''.
Bence insanın içinde hep küçük bir keşke kalıyor. Çünkü hayat tek bir yol değil, seçmediğimiz yolların gölgesi de bizimle geliyor. Ne yaparsak yapalım, başka ihtimaller aklın bir köşesinde duruyor. Ama mesele hiç pişman olmadan yaşamak değil, geriye bakınca en azından kalbime tamamen ihanet etmedim diyebilmek. İnsan belki yapamadıklarıyla değil, denemeye bile cesaret edemedikleriyle daha çok yüzleşiyor.
Ve yine hayaller hayaller hayaller... eski hayaller. Pufff
Üstelik derler ki insan cennette ve cehennemde bile yapamadıklarindan dolayı pişmanlık duyacak.
Cehennem kısmısını merak etmiyorum yaa. D
AHahah yok est
Ne yaparsak yapalım zihin her zaman seçmediği yola meyledeceği için insan eksiklik hissiyle ölür. Bilgece olan, yapamadıklarına hayıflanmak değil yaptığı her seçimin sorumluluğunu omuzlayarak hikayeyi kendi iradesiyle tamamlamaktır..
Olabilir. Aklımızın her zaman bir köşesinde yapmadığımız, seçmediğimiz şeyler kalıyor. Açık bir dosya misali. Fakat şöyle bir gerçek de var ki; istediğimiz zaman kapatabiliriz.
Umuda bağlanmayı...
Yaşamın inişli çıkışlı yolculuğunda hepimiz hem yaptıklarımızdan hem de yapamadıklarımızdan dersler çıkarırız. Bu, insana dair çok doğal bir duygu. Önemli olan, geçmişin yükünü taşımak yerine, o tecrübelerden aldığın farkındalıkla şimdiki anı ve geleceği nasıl şekillendirdiğindir. Keşkeler yerine, bugünü dolu dolu yaşaman dileğiyle. 🌿✨
Cevap
13Cevap
İnsanoğlu sahip olduğu herşeyin nankörü sahip olamadığı herşeyin de hayranı olan bir canlı ne denilebilir ki. Herşeye sahip olsak dahi aklımız o sahip olamadığımız diğer şeylerde kalacak
Ama bazısınıda " iyi ki yapmadim" diyerek gurur duyacak
E o mantıkla hareket eden yaşamasın bence zaten dhdh
Pişmanlık yapılan şeyde olur. Yapılamayanda olan hayıflanmaktır efendim😅
hiç pişmanlığım yok.
'Ne yaparsan yap, pişman öleceksin. Belki yaptıklarından, belki de yapmadıklarından.' - Dostoyevski 😃
Dosta viski :D
Cringe lik makinesi mi ne bu :D
Programın adı yemekteyiz diye telefonu yemek zorunda değilsin ki :D (dil çıkaran deli smilesi)
Herkes yaptıklarıyla ve yapamadıklarıyla ölecek 😒
Ben hariç ben insan üstü bir varlığım bi kere
Evet maalesef oyle. O yapamadiklarimiz hep icimizde bir yerlerde yumru gibi oturur
Kedi gibi otursa olmaz mı efenim?
Ommas efemm yumru dedik 😬
Pekimsi. D
Öldükten sonra yapabildiklerimizin ya da yapamadıklarımızın pek de bir önemi olacağını sanmıyorum.
Ya varsa?
Daha çok ne kadar kâr ettiğimizin önemi var. İyilikte, sevapta...
Elbette en onemlisi o :)
Olabilir jdjdj
Olsun mu olmasınn dert sana uğramasınn hsafjhasb
Tamamen tatminsizlikle alakalı. Elindekilerle ne kadar mutlu olabildiğinle. Karaktere göre değişir
Katılıyorum zira hiç bir pişmanlığım yok.
Yoo , hayallerim var elbette ama olmasada yapamasamda denedim derim neden pişman olayım
Mesela kendimde en sevdiğim huyum en fazla ne kaybederim diyerek istedigimi yapmam djdjdiid
Yaptık yapacağımızı. Fazlasında gözümüz yok...
Bir anda ölürse tabiki öyle olur
Gözü arkada kalır hep..
malisef. geleceği bilememek bu dünyanın gerçeği.
sadece şanslı olanların pişmanlıkları olmaz.
Yapmadıklarından pişman olur yapamadıkları içinse üzgün olabilir
Öyle galiba
Bence hepsi için değil
Yok ya ölünce biter yaptıkları
Öldükten sonra pişmanlık umrumda olmaz..
Şu yalan dünyayı çok kale almıyorum
Hayır kesin ve net
Neden hayır kesin ve net peki?
Bir insan hiç bir canlıya kasti olarak zarar vermeden ölmüşse bundan pişmanlık duyar mı sence? İyi biri olduğunu var sayalım.
Ama bu sadece durumlardan bir tanesi milyonlarca durum var. Keşke sununla evlenseydim, keşke derslerime çalıssaydım, keşke o gün su işe girseydim vs vs...
Tamam işte iyi konularda üzülebilir pişman olabilir elbette ama dediğim gibi %100 pişman olarak ölmez
Tragfik kazası yaptın mesela adamı ezdin geçtin, iey demezmiydin keşke yaya geçidinde yavaşlasaydım vs
Kimse trafik kazasını kasti olarak yapmaz. Adı üstünde zaten kaza. Ben zaten şimdiye kadar bütün yaptıklarım için hiç pişman olmadım. Sadece yanlış olanlardan ders çıkardım. Pişman olmak benim karakterimde yok. Kasti olarak da birine zarar vermişsem bundan da pişman olmam haketmiştir zaten. Haketmese zarar vermezdim derim sadece. Konuya örnek olarak beni karıştırma hiç ben asla pişman olan biri değilim çünkü dediğim gibi. Başka birini bilemem. Belki pişman olur
Yok be
Aynen öyle
Hayır, ne olursa olsun pişman olmamalı.
Maalesef evet
O yüzden dene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?