Acımasızca eleştiri yapabiliyor musunuz? İşin sonunda insanların üzüldüğünü görmeye dayanabilir misin?

Acımasızca eleştiri yapabiliyor musunuz? İşin sonunda insanların üzüldüğünü görmeye dayanabilir misin?

Cevap
3Cevap
Çok acımasız olmamaya çalışırım. Çünkü eleştiri insanı kırmak için değil, bir şeyi daha iyi anlatmak için yapılmalı. Ama yanlış gördüğüm bir şey varsa da fazla süsleyip geçmem. Net konuşurum, yine de karşı tarafın kalbini ezmemeye dikkat ederim. Doğruyu söylemek başka, insanı yerle bir etmek başka.
Acımasız ya da yıkıcı eleştiriyi herkese yapmam. Çünkü her insan aynı ölçüde bunu hak etmez. Ben daha çok hak edene, sınırı aşana ve gerçeği görmekten kaçana karşı net olurum. Gerektiğinde kişinin kendini görmesi için bir ayna tutarım; hoşuna gitmese de, ihtiyacı olan şey neyse onu söylerim.
Ama amacım kırmak ya da incitmek değildir. Doğruyu, yerinde ve gerektiği kadar söylemektir. Çünkü bazen en faydalı şey, duymak istemediğin gerçektir.
Ben nefret ettiğim insanlarla konuşmam o yüzden eleştiri yapıyorsam bu eleştiri değildir karşındaki değer verdiğim insana ona gerçeği söylemek olur onu daha iyiye taşımak için çaba olur bu eleştiri değildir ama bana yönelik yapılmış ya da yapılacak olan bütün eleştirileri sahiplerine iletirim.
Evet. Çok güzel kalp kırarım. Bu yüzden kendime mukayyet oluyorum
Hayır dikkat ederim kırmamaya
Kirmamaya dikkat ederim
Bazen dozu kaçırıyorum
Hayır insanları kırmamak gerek
Insanlari kırmamaya çalışırım
Dozunda eleştiri yaparım kırıcı olmam
Sınırlarım ihlal edilince hiç acımam maalesef 🤦☺️
Evt pat pat söylüyorum ama herkese değil
Olabiliyorum
Kişisine göre değişir
Yazıya göre değişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hayır, eleştirirken acımasız olmayı tercih etmem. İnsanların gelişimi için yapıcı geri bildirimler önemlidir, ancak bu, onları üzmek veya kırmak anlamına gelmemeli. Karşımızdaki kişinin duygusal durumunu gözetmek ve empatiyle yaklaşmak, iletişimin kalitesini artırır bence. Önemli olan, kişiye değer katmaktır. ✨