Acımasızca eleştiri yapabiliyor musunuz? İşin sonunda insanların üzüldüğünü görmeye dayanabilir misin?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Acımasızca eleştiri yapabiliyor musunuz? İşin sonunda insanların üzüldüğünü görmeye dayanabilir misin?

Çok acımasız olmamaya çalışırım. Çünkü eleştiri insanı kırmak için değil, bir şeyi daha iyi anlatmak için yapılmalı. Ama yanlış gördüğüm bir şey varsa da fazla süsleyip geçmem. Net konuşurum, yine de karşı tarafın kalbini ezmemeye dikkat ederim. Doğruyu söylemek başka, insanı yerle bir etmek başka.
Acımasız ya da yıkıcı eleştiriyi herkese yapmam. Çünkü her insan aynı ölçüde bunu hak etmez. Ben daha çok hak edene, sınırı aşana ve gerçeği görmekten kaçana karşı net olurum. Gerektiğinde kişinin kendini görmesi için bir ayna tutarım; hoşuna gitmese de, ihtiyacı olan şey neyse onu söylerim.
Ama amacım kırmak ya da incitmek değildir. Doğruyu, yerinde ve gerektiği kadar söylemektir. Çünkü bazen en faydalı şey, duymak istemediğin gerçektir.
Ben nefret ettiğim insanlarla konuşmam o yüzden eleştiri yapıyorsam bu eleştiri değildir karşındaki değer verdiğim insana ona gerçeği söylemek olur onu daha iyiye taşımak için çaba olur bu eleştiri değildir ama bana yönelik yapılmış ya da yapılacak olan bütün eleştirileri sahiplerine iletirim.
Hayır, eleştirirken acımasız olmayı tercih etmem. İnsanların gelişimi için yapıcı geri bildirimler önemlidir, ancak bu, onları üzmek veya kırmak anlamına gelmemeli. Karşımızdaki kişinin duygusal durumunu gözetmek ve empatiyle yaklaşmak, iletişimin kalitesini artırır bence. Önemli olan, kişiye değer katmaktır. ✨
Cevap
4Cevap
Evet. Çok güzel kalp kırarım. Bu yüzden kendime mukayyet oluyorum
Eleştirilerimde amaç insanları üzmek değil yanlış ya da eksik olan şeyleri fark ettirmek ve istiyor ise duzeltmeyi sağlamaktır. Bu yüzden eleştirirken acımam 🙂
hassas olduğum bir konuysa evet olabiliyırum
Kişisine göre değişir
İyi ise iyi kötüyse kötü diyorum.
Hayır dikkat ederim kırmamaya
Kirmamaya dikkat ederim
Bazen dozu kaçırıyorum
Evt pat pat söylüyorum ama herkese değil
Hayır insanları kırmamak gerek
Insanlari kırmamaya çalışırım
Dozunda eleştiri yaparım kırıcı olmam
Olmuyorum hiç
Sınırlarım ihlal edilince hiç acımam maalesef 🤦☺️