Bu soruyu yeni açacağım hesabımda soracaktım ama neyse 🥺🔋
16 gü
200 yıl yaşamak kulağa ilk başta güzel geliyor ama o kadar uzun ömre tahammül eder miydim emin değilim. İnsan sevdiklerini, alıştığı düzeni, çağları ve kendini defalarca kaybederdi. Ömür uzasa bile içindeki yorgunluk da uzayacaksa çok cazip gelmiyor. Bence mesele uzun yaşamak değil, yaşarken huzurlu kalabilmek.
Ölümün ne zaman bizi bulacağını bilmiyoruz ve haliyle ara sıra bir korku sarıyor beni çünkü 0 hazırlık, hep bu dünyaya çalışıyorum farkında olupta değiştiremiyorum bu durumu bir türlü. Neyse neden uzattım bu kadar...🙊
Sağlığıma, yaşantıma, şartlarıma, hayatımda ki insanlara bağlı olarak değişlik gösterir. Şu an ki düzenimle istemezdim.
O kadar yıl yaşayıp ne yapılır ki? Bana göre önemli olan uzun yaşamak değil, sağlıklı, anlamlı ve ideal bir ömür sürmek. Bir de bu dünyadaki en zararlı varlık insan iken, ömrü uzadıkça zarar verme ihtimali de artar. Bu yüzden böyle bir fikre pek sıcak bakmıyorum, açıkçası tahammül edebileceğimi de düşünmüyorum.
Şu kadar yaşadığım ömre bile zor tahammül ettim. Henüz yaşıyorum ama yaşayacaşom 200 yıla tahammül edemezdim. Eskidem ölümsüz olmak ilgimi çekse de şimdi ise zulümmüş gibi geliyor.
Çok düşündürücü bir soru gerçekten! 🤔 Ömrün bu kadar uzaması kulağa ilk başta harika gelse de, önemli olan yaşamın niteliği olurdu bence. Eğer o yıllar anlamlı ilişkilerle, yeni keşiflerle ve sürekli bir gelişimle doluysa, neden olmasın ki? Yoksa sadece var olmak, yorucu gelirdi sanırım sana da. 🌍
Cevap
20Cevap
Yok ya ben dayanamazdım o kadar
ederim evet
Tehammul edebilmem için ilk 100 yaşımda asla yaslanmamam gerek bedenim yaşlanması kaldiracayacagin bı ağırlığa dönüşür. ve kişiyi mutluluganu devam ettiricek sebebeler yaşama sevinci olması gerekir. bı yandada o kardar yaşamanın bı anlamı olduğunu düşünemiyorum
hayır ben çok yaşamak istemiyorum, hatta bu yıl umre niyetim var, orada ölür müyüm bilemiyorum, ölürsem de iyi bir yerde ölmüş olurum
Bi 70 ol sonra göçersin
Yok be ortalama ömür o kadar sonuçta zjxkdjdjs
Anladım.. umarım dilediğiniz gibi olur her şey
Ahirette sonsuza kadar yaşayacağız ama dünyada 200 sene yaşamaya dayanamayı bir sürü insan 20’de bile intihar ediyor
Yaşlılık yine erkenden geliyorsa ben dahil kimse istemez
Yok yaşlılık geç geliyor hahdjs 170 yaşlarında falan yavaş yavaş 🤪🤪
Ya ama şöyle tamam kötü gelebilir bazılarına o kadar yaşamak fakat insan dünyasını daha iyi bir hâle getirmek için daha çok şansı olurdu örneğin birçok insan hayatını güzelleştirmeden göçüp gidiyo ömür yetmiyor
🥰😌💅🏿
Sağlıkltan yana sıkıntı olmayacaksa tahammül edebilirdim
İnsan ne kadar yaşarsa yaşasın ölümsüz olmayı diler.
Aman reçel tahin etsoğan ile bir yüzyıla daha katlanamam ben Allah korusun
Kendimin yaşamasına tahammül ederdim ama başkalarının o kadar yaşamasına tahammül edemezdim..
Hayir ben 50 yasindan sonra yasamiycam
Nie
Aci cekmekten yoruldum
Yok hiç istemezdim
Hmmmm
Ölümsüz olmak istiyorum ya
Belkide ölümden sonra her şey daha güzeldir? Sonuçta insan bilmediği için ölmek istemez
Cennet neden yok seçenekler arasında ajwnjdndnjhh
Namaz kıl oruç tut iyi kalpli ol gunlardan uzak dur neden gidilmesin ki
Belki bir gün..💖
Saçmalama kendimi en az 250 kez öldürürdüm 😂
HAHAHSHSHSHSHSJSHSWHH AMA DAHA ÇOK FIRSATIN OLMAZ MIYDI DÜNYANI DAHA İYİ BİR HÂLE GETİRMEK İÇİN
Zaten kendimi ortadan kaldırarak dünyayı fazlasıyla daha iyi bir yer haline getirmiş olmuyor muyum zaten
Niye zararın nedir dünyaya djdjdjs
Varlığım zarar 😅
Neden öyle düşünüyorum
Düşünüyorsun*
Gerçekçi bakıyorum sadece
Yok be iyisin
Teşekkür ederim sen iyi bir insansın
Rica ederim ben teşekkür ederim
Hoşçakalın iyi akşamlar
İyi akşamlar
Rezil sefil hayatımi o kadar yaşamam ama iyi olsaydım yaşardım
Haklısın aşkım