Böyle bir uzun ömür insanlar için sıkıcı olabilir mi? Elinizde olsa bu kadar uzun bir hayat sürmek ister miydiniz? Herkese güzel haftalar..

Yaşam güzel bir şeydir her ne kadar sıkıntısını stresini yaşasakta elbette mutlu ve güzel yaşadığımız zamanlarımızda oluyor. Uzun yaşamakla ilgili şöyle bir anım var. Üniversitede aynı odada kaldığım bir arkadaş hapşırmıştı. Adama çok yaşa dedim demez olaydım. Ben uzun yaşayıp ne yapacağım İyi yaşa de geç gibi değişik bir tepki ile karşılaştım. 😅
Dedim tamam birader iyi yaşa bu kadar tepki koymana gerek yok. Soruya dönecek olursak aynı yaşta kalacaksam 200 yıl yaşamayı isterim.
Bazen bu soru ölümsüzlük olarak da düşündüğümüz bir sorudur.
Geçenlerde annemle konuşuyorduk. Annem 77 yaşında. Biz resmen dünyanın değiştiğini gördük dedi.
Bizim çocukluğumuzda yırtılan veya delinen kıyafetimizi yamayacak kumaş parçası bile bulunmazdı dedi. Bizim yaşadığımız ilçede sadece iki kişinin arabası vardı, bir tane de dökük bir kamyon. Radyo bile bir ilçede 3-4 kişinin evinde vardı. Elektrik her evde yok, su hiçbir evde yoktu. Sonra bir mahallede bir tane evde telefon olan siyah beyaz televizyonları gördük. Şimdi her evde ikişer üçer araba, herkesin cebinde akıllı telefonlar var dedi.
Ben düşünüyorum şimdi. 200 yıl yaşasak gençlerin elinde maskara oluruz. Gerek yok bence.
Böyle bir şey imkânsız ama çok merak ettiğim bir şey. Bir insan 200 yıl yaşasa mental ve fiziksel sağlığı nasıl olurdu acaba? Görmedikleri, gezmedikleri, okumadıkları, duymadıkları şey yok. Hayatta her şeyi görüp yaşamışsın , tecrübe etmeye sıkılmış bir hale gelebilirsin. İnsanlar şunu şunu görüp yaşadın mı? Diyorlar, hepsine cevabın evet olur harika bir şey aslında ama beyin yorgunluğu ve fiziksel yorgunluğu çok çok olur diye düşünüyorum.
Her şey gönlünce olsun 😊
#Ayhan67
Hayır istemezdim. Her gün yüzlerce dünyanın bir yanında acılar yaşanıyor. Görüp duymadığım o kadar haber var ki. Duyduklarım yetiyor canımı yakmaya. Her gün başka bir şeye takarken buluyorum kendimi. Dünya hayatı benim gibiler için zindan 200 yıl çekmek daha da beter olur.
Cevap
22Cevap
Hala genç ve güzel olacaksam olur yoksa buruş buruş yer çekimine yenik düşmüş görmek beni deli eder..
Hayır, o kadar uzun yaşamak istemezdim. Tadında bırakmak lazım 🙂
Hayır bütün sevdiklerimin bir bir yıldız gibi kayıp gittiğini görmek en acı verici şey bence o yüzden istemezdim. Her yaşın kendi bir güzelliği vardır fazlası bencillik gibi sanki
Biraz aç gözlülük olacak belki ama fazlasını da isteyebilirim. Dünya turu yapmak istiyorum çünkü. Ama her ülkeye ve öyle 3 - 5 günlük geziye değil. Her yeri gezmek istiyorum.
Merhabalar..🥐 Tatlı haftalar.. Sevdiğim şeylere ve hayatımda yapmak istediklerime ben öyle kolay kolay doyan biri değilim. Öyle bişey olsaydı, evet uzun süre yaşamak isterdim.
Bu kadar yaşadım, bunda bile sıkıldım. Bu devrin kötü kalpli insanları sıkıyor beni, kısa zamanda gideyim ben.
hic yaslanmadan olacaksa belki ama yaslilari görüyorum, bence elden ayaktan düsüp yasamak kadar iskence bir hayat yoktur
Akranım olmayacağı için sıkıcı olur diye düşünüyorum. O zamanın ergenleri ile mi konuşacağım? Cahillerle işim olmaz, istemezdim.
kaç yılı genç olacağız o önemli 60 ında yaşlanıp 140 yaşlı olacaksak kalsın ama 180 yıl genç olacaksak olur...
şu an ki durumlarda 45 50 yaşımda ölmeyi isterdim. Yaşlandıkça illaki bir yerlerimizde sağlık sorunları olacaktır. sağlık gittikten sonra yaşamanın bir manası yok
Yaşlandıktan, yaşlı olduktan sonra, yani tipten, güçten, enerjiden düştükten sonra ha 100 ha 200.
Sağlıklı ve kendi ayaklarımın üzerinde hala duracaksam yaşamak isterim.
Çok yalnızım
@Uğur3434345 neden
Bişey sorcam
Istemezdim bana 80-85 yeterli fazlasinda gozum yok 😅
İstemem.. şimdi bile katlanılası zor yıllar.
tadı iyice kaçmadan gitmeli.
60-70 yıl gözümde büyüyor, 200 yıl diyorsun..
Çekilir mi bu dünya be#Vesselam
Olacak savaşları, teknolojileri görmek isterdim şahsen
Çok beaa tipim nasıl kalacak ayrıca buruş buruş olacaksam istemem.
200 yılda yavaş yavaş yaşlanacaksam isterim, ama yok 130 yılı yaşlı geçireceksem istemem kalsın. 😅
200 yıl sonra öleceksem isterim. Ölüm olduğu için hayat kıymetli ve güzel.
Sıkılırım ben ya narkozcu :D
aman Allah korusun. 35 yıl bitti bana sor. Mevlam ne eylerse güzel eyler.
18 yıldır hayattayım hayattan bir tat almadım. bir gece oluyor bir gündüz oluyor ve günler çok çabuk geçiyor.
200 yıl yaşayıp napcam sjdjxnjddj
Yaşamayı seviyorum. İsterim tabisii 😌
hayır istemezdim cünki sevgi yok saygı yok para yok gönül zenginliğiyok hayatta kötü olan ne varsa gün yüzünde
Ay yok şu an 27 yim sağlıkla sihhatle afiyetle booooool zenginlikle bı 80 yaşıma kadar yaşasam yeter😂Amin
Hep gençlik baharında olacaksa evet fakat yaşlılık devamında gelecekse çok zor olabilir ki hayır
Böyle bi dünyada bırak 200 yılı 2 yıl bile yaşamak istemezdim malaesef.
200 çok ya. Allah sağlık versin ben 100'e fitim.
Yaşayamam o kadar sonunda veremden ölürdüm.
Türkiye'de olmayacaksam olur
Yok her şey yaşında güzel ölümde olsa.
hayır hayır sevdiklerim yanımda olsun isterim
Hayır yaşamak istemem
Bilmiyorum emin değilim 😄
İsterdim ya ölmek istemiyorum benn
hayir istemezdim 20 yıl bile yordu
herkes yaşamak isterdi bence ya :)
Yaşayacağım hayata bağlı.
40 yıl yaşasam yeter bana ne 200 yılı
Yok çok uzun süre sıkılırım
Hayır istemem bana bu kadar yaşanmışlık yetti.
İsterdim kaç hikaye sığardı ona
Hayır almıyım
Ay yok napçam dünyada o kadar.
Hedef 300 yıl benim. Duydun mu yoksa aa👀
200 yıl çok yav istemem o kadar.
ben 40 seneyi bile çok görüyorum :)
200 yıl boyunca böyle citir kalacaksam tabi;)
Şu dünyada hayır ama farklı olsaydı olabilirdi sjd
20 25 yaşında olacaksam evet
İsterdim
Delirirdim
Hayır...
Çok çok fazla
hayır istemezdım
Ayy Allah korusun
Hayır genç ölmek isterim
Yok istemem
Eğer genç ve sağlıklıysam
Asla istemem