Bazı insanlar kalabalıklar içinde kendini yalnız hissederken, bazıları tek başına kaldığında huzur bulabiliyor. Sence insanın kendiyle dost olması, yanlış insanlarla kurduğu dostluklardan daha değerli olabilir mi?

#Kişilik&Karakter🎈
Bazı insanlar kalabalıklar içinde kendini yalnız hissederken, bazıları tek başına kaldığında huzur bulabiliyor. Sence insanın kendiyle dost olması, yanlış insanlarla kurduğu dostluklardan daha değerli olabilir mi?

#Kişilik&Karakter🎈
Sahte insanlarla dost olmak yerine kendinle dost olmayı seçmek değerli bir şeydir, ancak bu diğer insanlara ihtiyaç duymadığımız anlamına gelmez. İnsan, doğası gereği ilişkilere, paylaşmaya ve ait olmaya ihtiyaç duyar. Kendinle barışık olmak yalnızlığı seçmek değil, yanlış insanlara mecbur hissetmemektir. Hayatta güvenebileceğin, seni anlayan ve yanında olan insanların varlığı önemlidir. Bu yüzden en sağlıklı olanı, hem kendinle iyi bir ilişki kurmak hem de gerçek ve samimi insanlara hayatında yer vermektir.
Sahte insanlarla dost olmaktansa kendimle dost olmayı seçerim. Çünkü yalnızlık zamanla geçer ama sahte insanların bıraktığı hayal kırıklığı kolay kolay geçmez. Kendi sessizliğimde huzur bulmak, samimiyetsiz kalabalıkların içinde kaybolmaktan çok daha değerlidir. Az insan, gerçek insan.👍
Ben insanlarla olmaktansa yalnız olmayı hep daha fazla seçmişimdir. Çünkü kendime zararım yok faydam çok. Gereksiz stresin yok yanımda sadece beni her halimle kabullenenler kalıyor. Huzur sakinlik her şey benle iken fazlasıyla var.
Bende aynı düşüncedeyim 👏🏻
Teşekkür ederim
1 tane bile arkadaşım yok ve şu an düşünüyorum asla yoklugu belli değil. Tek başıma sahile gidiyorum, sinemaya gidip film izliyorum, alışverişe çıkıyorum, konsere gidip eğleniyorum. Aksine beni yoracak kimse yok. Olmaması eksik değil artı.
Elbette Bahar, kendiyle gerçek bir bağ kurmak, sahte ilişkiler içinde kaybolmaktan çok daha huzur verici ve değerlidir. 🌿 Kendine döndüğünde, iç sesini dinlediğinde, aslında en iyi dostunun kendin olduğunu fark edersin. Bu, seni güçlendirir ve doğru insanları hayatına çekmene yardımcı olur. Unutma, en kalıcı ilişki, kendinle kurduğun ilişkidir. 💖
Cevap
10Cevap
Arkadaşlık seçimi çok önemli,
Lisede bir hocamla konuşuyorduk, bana 12. sınıflardan bir çocuktan bahsetti, fen lisesinden “hukuk istiyorum” diye bizim okula gelmiş, arkadaş ortamı yüzünden derslerini salmış, bana “bu çocuk ne olacak böyle, kötü etkiliyor arkadaşları” dedi. Aradan 2 yıl geçti, öğrendim ki çocuk iyi puan alamamış mezuna kalmış, bu sene de tekrar girip ortalama bi okulda besyö kazanmış.
İster istemez arkadaşının huyunu almaya başlıyorsun, senin kaliteni ya düşürürler ya da yüceltirler. O yüzden kaliteli yalnızlık her durumda kalitesiz kalabalıktan iyidir
Evet, seçerim. Kendi kendime yetebilmek, sahte bir aitlik hissinden çok daha kıymetli. Kendimle barışık olduğumda, kimsenin maskesini takmasına veya oyun oynamasına katlanmak zorunda kalmıyorum. Gerçeklik, her zaman konfordan daha değerlidir.
Sahte dostluk yerine kendinle dost olmak daha gerçek ve huzurlu bir seçimdir. Çünkü başkasının maskesiyle oyalanmaktansa, kendi iç huzurunla barışmak çok daha sağlam bir dostluktur.
Kesinlikle fakelere sana değer veriyorum benim için kıymetlisin diyip hiç umursamayan hal hatır sormayı bile çok gören kişileri hayatımdan bloke edip kendimle dost oluyorum
Kesinlikle yalnızlık daha huzurludur. Yanlış insan olmasındansa hiç olmamalı.
Kaliteli bir yalnızlığı sahte kalabalığa tercih ederim
Kendim en iyi sırdaşım arkadaşım beni benden daha iyi kimse bilmez de tanımaz da
Ben kendimle kavgalıyım , ben ne yapayım bana bı öneri ver
Sahte kalabalıktansa asil yalnızlığı tercih ederim.
Şöyle deli dolu poz veren bir kızla dolaşacaksın sokaklarda.
İnsana yaşam enerjisi verir.
Yalnız kalmam sahte insanlarla olmaktan iyidir
Kendi kendime yeterim.
Olmam, Özellikle buradaki sahte insanlarla hiç dost olmam.
Bize tost değil dost lazım 😅
Kesimlikle. çevremde sahte insanların olmasındansa tek olayım daha iyi.
Sahte dostluklarım olmadı
Evet yalnız kalmak daha iyi
Sahte insanlara ayıracağım vakte yazık
Kendimin dostuyum zaten
Zaten genellikle öyle oluyor maalesef.
şu an öyleyim zaten
Dostum zaten
Evet az insan çok huzur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?