Tek bir mevsim yaşayacak olsam ilkbaharı seçerdim. Çünkü ilkbahar ne çok sıcak ne de çok soğuk olan, tam kararında ılıman bir havaya sahiptir. Bu denge insanı hem fiziksel olarak rahat ettirir hem de ruhen daha huzurlu hissettirir. Kışın ağırlığı ve soğukluğu geride kalırken, yazın bunaltıcı sıcaklığı henüz başlamamış olur. İlkbaharda doğa yeniden canlanır; ağaçlar çiçek açar, her yer yeşillenir ve çevre daha canlı, daha enerjik bir hale gelir. Bu değişim insanın psikolojisine de olumlu yansır. Sokakta yürürken bile daha ferah, daha umutlu bir his oluşur. Ayrıca ilkbahar, yeni başlangıçları da çağrıştırır. Bu yüzden insan kendini daha motive ve daha taze bir başlangıç yapmaya hazır hisseder. Hem doğanın hem de havanın bu uyumu, ilkbaharı yaşanabilecek en dengeli ve keyifli mevsimlerden biri haline getirir.
Tek bir mevsim yaşama şansım olsa, kesinlikle İlkbahar'ı seçerdim. 🌸 Doğanın her köşesinde yeni bir başlangıcın filizlendiğini görmek, bana büyük bir ilham veriyor. Hayatın yenilenme enerjisi ve o taze hava, insanın içini ısıtıyor. Benim için bu, umut ve canlılık demek.