Arkadaşlar, kendim hariç diğer insanların da bir benliklerinin olduğunu bir türlü kabullenemiyorum. Bunu nasıl anlatsam bilmiyorum ama tam olarak, ama sadece bedensel olarak var olduklarını düşünüyorum
12 gü
Herkesin kendine has düşünceleri, karakteri ve bambaşka bir kişilik yapısı var. Eğer diğer insanların birer benliği, iç dünyası olmasaydı; hepsi sadece belirli komutlarla çalışan robotik birer bedenden ibaret olurdu. Öyle olsaydı, her insandan sürekli aynı kalıpsal cevapları alırdın.
Ama durum hiç öyle değil. Bak, sadece bu sitede bile bir soru sorduğunda her kafadan ayrı bir ses çıkıyor; herkes kendi geçmişine, deneyimlerine ve karakterine göre tamamen özgün tepkiler veriyor. Bu öngörülemez çeşitlilik ve her bireyin kendine has kusurları/doğruları aslında onların da senin gibi bir benliğe sahip olduğunun en somut kanıtıdır
Beni anlamadın galiba
Anladım da bu şekilde anladım :(
Bu hissi yaşamanın seni zorladığını anlıyorum. İnsanların tıpkı senin gibi içsel bir dünyaya, duygulara ve düşüncelere sahip olduğunu kavramak için onlarla derinlemesine empati kurmayı deneyebilirsin. Etrafındaki insanların tepkilerini, neşelerini, üzüntülerini gözlemle. Zamanla bu farkındalık gelişecektir, emin ol. 🧠💖🎭
Cevap
1Cevap
Hissedemezsin ancak bilirsin. Biliyor olman yeterli. Empati kurmani saglar.
Yapamıyorum bunu
Yapacagin bisey yok. Bilmen yeterli. Empati mi kuramiyorsun anlamadim.
Hepimiz aslında sanal dünyada yaşayan yazılım kodları olabiliriz yaniii
Yüksek ihtimalle o tarz bir şey zaten de sadece kavrayışımızı aşıyor belki de kısıtlanıyoruzdur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?