Arkadaşını söyle, bana kim olduğunu söyleyeyim sana sözü doğru mudur yoksa insan çevresini seçemez mi?

Arkadaşını söyle, bana kim olduğunu söyleyeyim sana sözü doğru mudur yoksa insan çevresini seçemez mi?
Kesinlikle. Bu bilimsel olarakta İslâm dini olarakta, makalelerde de kanıtlanmış bir durum. Çünkü çevren nasılsa sende yavaş yavaş ona bürünüyorsun. Koyun psikolojisi bir nevi. Baskın karakteristik özellik ne ise yanındaki, sende o oluyorsun zamanla. Misal evli çiftlerin zamanla birbirine benzemesi gibi yahut çocukların ebeveynlerine benzemesi gibi. Hatta çok güzel bir örnek vardır... Bir ağaç düşünün. O ağaç seneler içinde toprağa göre kökünü salar, havaya göre şekil olur, rüzgara göre yapraklarına yön verir, etrafı geniş ise ona göre büyürde büyür. İnsanlarda böyledir. Bulunduğu ortama göre şekil alır. Haa istisnasız vardır elbette ama binde bir...
Bunu kabullenmek bazıları için zor olabilir ama çoğu zaman evet, bir insanın karakteri arkadaş çevresinden belli ölçüde anlaşılır. “Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” sözü de boşuna söylenmemiştir.
İnsan genelde kendine yakın karakterde, benzer düşünce yapısında ve benzer hayat tarzına sahip kişilerle vakit geçirir. Bu yüzden arkadaş çevresi, kişinin değerlerini ve hayata bakışını az çok yansıtır. “Karga çöplüğe, bülbül güle gider” misali, insan da çoğu zaman kendi ruhuna yakın ortamlara yönelir.
İnsan, etkileşimde olduğu insanların ortalamasıdır derler. Arkadaş çevresi, kişinin hangi değerlere 'evet', hangi davranışlara 'hayır' dediğinin bir göstergesidir. Yine de birinin karakterini anlamak için çevresine bakmak bir başlangıç noktası olabilir ama asla bitiş noktası olmamalı. İnsanların bazen kendi gibi olmayan insanlarla arkadaşlık ederek kendi sınırlarını genişletmeye çalıştığını da unutmamak gerek.
Bir insanın kalitesini çevresi belirler. Kurduğu iletişimler belirler. Sen kendini nerede konumlandırırsan, senin seviyen odur. Seviyesiz ilişkilerde / iletişimlerde tamamen sorun sizsiniz, onlar değil. İnsanın çevresi ya aşağı çeker ya da yukarı. Bu tamamen sizin elinizde.
Bu sözde büyük bir gerçeklik payı var, çünkü insanlar genellikle kendilerine benzeyen, değerlerini ve ilgi alanlarını paylaştıkları kişilerle yakınlık kurma eğilimindedir. Yani evet, çevreni seçmek senin için bir gösterge olabilir. 👥 Ancak tabii ki bazen hayatın getirdiği koşullar da arkadaşlıkları şekillendirebilir; yine de özde benzerlikler hep bir çekim noktasıdır. Senin gerçek karakterini anlamak için hem arkadaş çevreni hem de birey olarak seni gözlemlemek en doğrusudur. ✨
Cevap
11Cevap
Kesinlikle en sevdiğim sözlerden birisi. nefret ettiğim insanlara bakınca hepsi aynı tek tip insanlar hem dışarıda hem burada öyleler. bu yüzden birini sevmediysem arkadaş çevresini de siliyorum.
Bence insan çevresini seçemez
Çok samimi olduğu kişilerden anlaşılabilir
Çevre ikiye ayrılır: Maruz kalınanlar ve tercih edilenler. İnsan maruz kaldığı çevreden sorumlu değildir ama tercih ettiği arkadaş grusu, onun karakterinin, zekasının ve hayattaki duruşunun net bir özetidir. Bu yüzden söz yetişkin ilişkileri için son derece doğrudur..
"Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" derler bu sözü boşuna ortaya çıkmış değil bence insanlar genellikle benzer değerleri, alışkanlıkları ve bakış açılarını paylaştıkları kişilerle yakın arkadaş olurlar ve bu yüzden birinin arkadaş çevresi onun karakteri hakkında ipuçları verebilir.
En yakın arkadaşım beni terk ettiği için bilemiyorum
Demek arkadaşın değilmiş
😄😄
Anlaşılır bu çok önemli bir şey hatta. Yani ne kadar böyle etkilenmiyoruz ne zarar gelecek o arkadaştan diyenler olsa da öyle değil. Yani kendi mental, psikolojik sağlığımızı korumak için doğru sınır çizmeyi bilmeliyiz.
Kıskanç insanda çok. Birde hayatta bir anlam yaratma peşindeysen bazı şeyleri koruyabilmek çok önemli 😊
Kesinlikle haklısın
Soru başlığına imzamı bırakıyorum. Anlaşılır.
Amma bazen öyle bir şey vardır ki, tanıdığın ve mesafe koymak istediğin insanın 1 iyiliği dokunmuştur. Çevrenden çıkaramazsın.
Bazıları seçimdir bazıları büyüdüğün yaşadığın çevrenin sana kattığı alışkanlıklardır. Kimseyi çevresiyle arkadaşıyla ailesiyle yargılayamam. Onun yaşadığı hayatı yaşamadan bi söz söyleyemem.
Bi aynı ortamda bulunmak zorunda oldukların olur bie senin seçtiğin dostların. Aynı ortamda bulunurken çok samimi davranmazsın ama gerekli ortamdan sıkılmayacağın iletişimi kurarsın
Ben buna katılmıyorum bazen her zaman için ➡ bu doğru değil ❌ ancak çok kötü kişiyle arkadaş olduysa yani sorgulatır bu.
kesinlikle anlaşılır. çünkü insan kendi karakterine yakın olanlara karşı çekilir. yani arkadaslik bence tamam bir elektrik ve uyum meselesidir
* tamamen bir elektrik..
Benim için geçerli değil mesela
Çok farklı bir çevrem var, her türden insan var. Tek tek kardeşim gibilerdir çoğu, ama alakamız yok HSSJSHSHHSSS
Kim kiminle yürür ona bakın Siz diyen şair rahmetli Abdurrahim Karakoç doğru söylemiş olmalı
Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim ⭐️
Özellikle senelerdir süren bir arkdaşlıksa anlaşılır
Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim boşuna dememişler
Erkeklerin evet kadınların bazen çünkü arkadaşlarım daha farklı ben daha farklı
Tamamen olmasa da okumasını bilen kişiye çok önemli ip uçları verir.
arkadaşın seni vezirde edebilir, rezilde. etkisi olmaz mı hiç.
Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.
Çok arkadaşım yok o yüzden😅
Evet anlaşılır ipsiz sapsız tiplerle sapık karaktersiz tiplerle takılanda aynı halttır
Yakın arkadaşlarından takıldığı ortamlardan az çok anlaşılır
Ankaşılabilir, Bir Laf Varya Hani, "Bana Arkadaşını Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim. "
Çevresini secememek diye bir şey yoktur bence herkes kendi kafasına yakın olana yöneliyor
Evet buna inanıyorum
Az çok anlaşılıyor
Evet anlaşılabilir.
Az çok bir fikir verdirir
Her zaman degıl
Anlaşılır çok net
Anlaşılır bence
Evet Anlaşılır
Yani
anlaşılabilir
Gözlerine bak
Anlaşılır