Koluma fa*a izi attim bu yüzden. Ben normlade asla böyle biri değildim.
1 ay
Aslında normal bir tepki veriyorsun ama şekli yanlış. Baş edemediğin bir durumun içindesin ve odağını farklı bir acıya yöneltme ihtiyacı hissediyorsun ama neden fiziksel bir acı? ""Yer değiştirme"" psikolojik olarak seni bulunduğun durumdan uzaklaştırabilir ama bu odak dağıtmak için yapılırsa anlamlıdır, kendine zarar verme boyutundaysa ki durum bunu gösteriyor destek almalısın. İleride seni bu duruma sokan ruhsal travmayı atlatacaksın ama fiziksel travman hep seninle kalacak ve baktıkça hatırlayacaksın. O iz sebepli belki dışalanacaksın bile. Kendine kimse için bu kötülüğü yapma
Cevap
10Cevap
Pişman olacaksın. Lütfen, kendine zarar vermeyi bırak.
bu sana göre hastalıklı bir durum mu?
Hayır bir anlık sinirle oldu daha önce hiç böyle bir şey yapmadım aldatildigimi öğrendim çünkü benimle evlenmek isteyen kişi tarafından
Evet, psikolojisi bozuk. Eskiden ben de kendimi kesiyordum.
doğrusu acı çeken birisini ben hastalıklı olarak tanımlamam.
kader algısından ibaret diyebilirim , önce sorular sorulur insanlar buna bir cevap verir ve yaşamın sonunda verdikleri cevaplara göre yargılanırlar.
bazıları yaşarken de yargılanır.
narşizm bir hastalık değildir , acıya karşı gelişen bir hayatta kalma içgüdüsüdür.
ama zayıflıktır.
insan acı çektiği anda kafasında bir düşünce belirir , acıya uyum sağlamak , acıyı kabullenmek , karşı gelmek veya savaşmak.
hepsi bir cevaptan ibaret , bu çocuk şu an acıyı deneyimliyor ve henüz bir cevap vermiş değil.
benim için hastalıklı olanlar acıya uyum sağlayanlardır.
düşe kalka yürümeye alışırlar ve fazla sorgulamazlar , mide bulandırıcı bir durum.
arada yorumlarına denk geliyorum da acıyı kabullenmene rağmen zihnin bunu asla kabul etmiyor.
bana göre zihin karakter çatışması bir hastalık , daha doğrusu bir belirsizliktir.
belirsizliklerin içinde yaşamak oldukça normaldir , ama belirsizliğin getirdiği korkuyla savaşmak , bence bütün olay burada başlıyor.
O anın psikolojisiyle yaptım yani dün ama şu an çok pişmanım çünkü hayalim polis olmak. Ben asla böyle bir şey hayatım boyunca yapmadım bir an duygu karmaşası yaşadım çok garip insan acı bile hissetmiyor.
SSS class suicide hunter diye bir webtoon vardı , orada şöyle bir söz okumuştum:
"İnsanlar hep acıdan beslenir ama birşeyin yokluğu onun varlığını tanımlamaz.
Mutsuzluğu bilmek için mutluluğu bilmek gerekir , mutluluğu bilmek içinse mutsuzluğu.
olaylara tek taraflı bakarak asla denge kuramazsın.
Narsizm ne alaka? Burada bir hastalık söz konusu bile değil. Sinirden kendini kesmiş. Bunun bir sonra ki adımı intihârı düşünmek olacak. Yavaş yavaş gelişen bir depresyon söz konusu.
Belirsizlik içinde yaşadığımı nereden biliyorsun? Sitede öyle bir şey belirtmedim.
empatlık yapıyorum birisinin aksanından , konuşmasından hatta yürüşünden duruşundan bile kişiliği hakkında oldukça fazla şey öğrenebilirim , ayrıca sonraki adımın ne olacağını biz bilemeyiz.
insan zihni çevreye adapte olsa bile , zihni yöneten irade değil arzu , duygu veya içgüdü olsa bile insanın belirli bir doğası vardır.
avcılar avcıdır , canavarlar canavardır en zayıfından en güçlüsüne hepsinin yaşama tutunmak için bir yöntemi vardır.
bahsettiğim de tam olarak bu tarz bir adaptasyondan ibaret.
gerçi bu çocuk asalak yaşama evriliyor , başka insanlara fazla bağlanıyor.
aşırı sosyal insanların yalnız kalmaktan korkan kimseler olduğunu duymuştum.
bu ona benziyor.
Hocam, ezbere laflar bunlar.
Konuyu nereye çektiniz cidden ya ne alaka asalak yaşama evrilmesiyle ne alakası var sadece küçük çizikler derin bir şey değil ki. Neden bu kadar abarttınız konu intihara nasıl geldi asla böyle bir şey yapmam. Şuanda pişmanım zaten yaptığıma.
Zamanın ne getireceğini bilemezsin.
konunun narşizmle bağlantısı şu : acıya maruz kaldığında ya kendi benliğini feth eder kontrolü eline alır ve savunmaya geçersin.
ya da kaybeder parçalanırsın.
ikisinin tam ortası olmaz , narşistler bu denklemi bozan şeylerdir çünkü onlar bu süreci adaptasyona çevirir.
ve bu süreç uzadıkça uzar çünkü acı bağışıklık kazanılan bir şey değildir , onu kabullenmekte bir seçenek değildir.
acıyı kabullenen ve onunla yaşamaya alışan herkes narşisttir.
Hocam, kontrolü ele almak kişinin narsist olduğu anlamına gelmiyor. Kişi bununla baş etmeyi başarmış oluyor. Kendini koruyor bir nevi. Narsizm öyle basit bir şey değil.
konu senden biraz bağımsız soran kişi , senin hakkında söylenecek birşeyim yok.
senin kendi içinde bulman gereken cevaplar var.
insanlar mimardır , pek çok şey inşa ederler ki kendi kişilikleride inşa ettikleri şeylere dahildir.
tabi ki hepsi kusurludur , yoksa onları insan değil tanrı figürü haline getirirdik.
dedim ya sadece güzel olana bakarak çirkinin ne olduğunu söyleyemeyiz.
bir şeyin ölçüsünü bilmek için kusurlusunuda görmek gerekli.
sen sadece kendi kişiliğini inşa ediyorsun , kusurların olabilir.
bana göre insanın ulaşması gereken kusursuzluk değil , pişmanlık duymadan yaşayacağı geçici şeylere heves etmediği ve mutlu olmayı sevdiği kadar acıya karşıda eşit davrandığı adil bir yaşamdır.
insanlar hep mutlu olmak ister ama mutlu olmak için önce mutsuz olmak gerekir.
yaşamın merkezine koyduğun şeyin sana ihanet ettiği bir hayatın olursa , ihaneti öğrenirsin.
ama ihanet etmeyi öğrenmezsin
ihanet etmeyi bilmeyen kişi kendi duyguları tarafından ihanete uğrar.
insan zihni bir sistem gibidir onu kontrol eden tek şey irade olmalı , yoksa içindeki her şey seni sağa sola savurur.
Yanlışsın. Mutlu olmak için illa mutsuz olmak gerekmiyor ama mutsuz insanlar mutluluğunun değerini daha iyi anlıyorum diyebilirsin mesela. İhanet edilen insanlar da ihanet eder, örnekleri var.
@DedektifMinnie narsizm oldukça karmaşıktır , ayrıca kontrol etmenin çok yolu var.
duygularını ve empatini öldürürsen sosyopat olursun , empatini öldürürsen psikopat , duygularını öldürüp empatiyi bırakırsan benim gibi karanlık empata dönüşürsün.
bazıları derealist yaşar bazıları depersonalist.
ezbere konuşsam bile benim için narsizmin gram derinliği yoktur.
sana baktığımda ilgimi çeken tek şey senin canavarlığın.
duygularını savunmaya çalışan ama acıya karşı çıkarttığı pençeleriyle ona dokunmaktan korkan birisi , ikonik , trajedik ve yaşama özgü bir güzelliğe sahip.
bence çok boş bir işle uğraşıyorsun.
sana ihanet eden şeyleri savunmak için gereksiz bir çaba , tabi bunu kendi duygularını infaz eden birisi olarak söylemek kolay.
şahsen yerinde olsam bende yapmazdım , ama herşeyin üzerinde kontrol sahibi olmak güçlü bir irade ve çelik kadar soğuk bir zihin gerektirir.
senin hayatın zor :7 , zor olan şeyler mi güzeldir yoksa yapması zor olduğu için mi göze güzel görünür?
Zaten bahsetmek istediğim şu abicim, ben bu zamana kadar acılar yaşadım ettim herkesin hayatında olduğu gibi sıkıntılar çektim ama daha önce hiç aklıma böyle düşünceler gelmedi. Ama bir anda zaten ağlamaktan kendimden geçtiğim için ne yapacağımı bilemedim bir anlık saçma bir şekilde acımı bastırabileceğimi düşündüm, sabah kalktığımda ise çok pişmandım. Geçen sene EA alanında 100 bin yapmıştım hedefim hukuk fakültesi bu sene hedefim 15-20 k yapmak. Kendimi bu duruma sokup etkilediğim için kendime üzülüyorum çünkü şurada 1 ay sonra yks sınavına gireceğim, kendini bilmez aptal bir insan yüzünden hayatımdan vazgeçmem zaten. O yaptıklarının sonucunu mutlaka yaşayacaktır. Neyi yaşatırsan onu yaşarsın ama o an biraz kendimi kaybettim. Ama asla buna değmeyecek olduğunu biliyorum. Yani bunun intihar düşüncesiyle onla bunla hiçbir alakası yok ben çok hayat dolu bir insanım 😊
benim bahsettiğim ihanet öyle bir şey değil.
birisi sana yarın havanın yağmurlu olduğunu söylese ve sende buna inansan.
ertesi gün yağmur yağmadığında ne yaparsın?
o kişiyi cezalandırır mısın , o kişiye karşı inancını mı kaybedersin? affedermisin , günahkar mı sayarsın?
gerçek ihanet nedir biliyormusun , yarın yağmur yağmasını istediğin halde yağmuru beklemeyi bırakmaktır.
sana yağmur yağacağını söyleyen kişiyi tutup , ona yarınki yağmurda şimşek çarpacağını söylemektir.
bir insanın kafasına umut ve hayal doldurmak kolaydır , ama korku kadar etkili değildir.
yinede sadece korku birşeyi tamamlamaz , sadece korkarak yaşanılmaz.
birşeyler değişiyor ve karşında sıralanıyorsa arkana bakmadan kaçmak bir çözüm değildir , onların üstüne gitmek bir çözüm değildir.
en iyi çözüm hazırlanmaktır , korku hızlı koşmayı sağladığı kadar sana ne kadar hazırlanman gerektiği konusundada bir ölçü verir , ama terazinin tek koluna ölçü diye korku koymak düzgün hesaplamanı sağlamaz.
insan zihninde doğasal olarak ölçü yapan 3 şey vardır : akıl , korku ve deneyim.
deneyim senin bildiğin şeydir , akıl ise bilmediğini bildiğin şeydir.
korku ise akıl denilen bilgisizliğin derinliğidir.
soran acıyı maske olarak kullanmayı öğrenmiş , sana benziyor bu konuda.
yakında pençeleri de çıkar , öfkesini gizliyor ama hala içten içe dişlerini sıkıyor.
oysa ki ona kendi sevgi duygusunu sunduğu ve karşıdakinden bencilce buna karşılık beklediği için suçlu olanın kendisi olduğunu söylesem , bana ne var bunda ne yapıcaktım başka der.
sadece almakla , sadece vermekle alışveriş olmaz.
aldığın kadar vermiyorsan , verdiğin kadar almıyorsan bu adaletsizlikten ibarettir.
Bizim dinimizin direğide adalet , adaletin olmadığı yerde ne bahar vardır ne kış , orası kurumuş bir topraktan ibarettir , üstünde kaktüs dahi çiçek açmaz.
Benmi acıyı maske olarak kullanmayı öğrenmişim, filozof falan mı zannediyorsun kendini?
Beni aldatan insanın tabiki acı çekmesini isterim. Bunun acıyı maske olarak kullanmakla ne alakası var?
Bir insana sevgi verip karşılığında sevgi beklemek bencillik değil ilişkinin doğal yapısıdır zaten. Bencillik, karşı tarafın sınırlarını hiçe sayıp bunu zorla talep etmektir olayı yanlış anlamışsın sen. Beklemekle dayatmak aynı şey değil.
dedim ya gerçek ihanet beklemeyi bırakmaktır.
👍👍
Bu tür kızlardan uzak dururum ani sinir krizlerinde çocuğumuza zarar verir hissi yaratıyor bende
Hayır bir anlık sinirle oldu daha önce hiç böyle bir şey yapmadım aldatildigimi öğrendim çünkü benimle evlenmek isteyen kişi tarafından
Hatta yapanlara derdim neden böyle bir şey yapıyorsunuz normlade asla böyle biri değilim lütfen yanlış düşünmeyin sadece çok çaresiz kaldım duygularımı o şekilde dışa vurdum
Ben sizi tanımıyorum ki bende öyle his uyandırıyor birde benim travmam var bu konuda sinir hastası bir sevgilim olmuştu intihar etmekle tehdit ederdi beni o sebeple dinyanın en gizel kadını olsa ve bana şans tanıda bile yalnız kalmayı bile tercih edebilirim
Yani bir şey diyemem inanip inanmamak sizin tercihiniz. Çevrem benim nasıl bir insan olduğumu gayet iyi bilir size kendimi kanıtlama gibi bir çabam yok zaten.
Kendine zarar vermeyi bırak degmez inan
Dün gece başka bir kızla konuştuğunu öğrendim sevgilimin 5 gün önce anneni ikna et seni gelip isteyeyim demişti anneme söyledim bu durumu olmaz seni vermem demişti. O zaman kaçarsın dedi iki günlük kızın ilgisi hosuna gitmiş, 3 yıllık sevgiliydik sen benim kaç yıllığımsin seni öyle kolayca silip atamam ne olursa olsun tek aramanda yine senin yanına gelirim demişti. Sabaha kadar bu konu hakkında konuştuk bak evim arabam herşeyim hazır gel evlenelim mutlu olalım dedi. Taaki düne kadar dün aradım telefonlarımi hiçbir şekilde açmadı WhatsApptan yazıyorum çevrimiçi mesajlarıma bakmıyor, arıyorum gece başkasıyla konuşuyor falan. Bende baya hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım sonra bir an gözüm döndü b*icakla koluma çizikler attim ona bu fotoğrafı attım ses kaydı attım yalvardım. Ama sadece bakıp çıktı tek kelime bile etmedi bana yazık değil mi? 🥹
Deger mi kendini yıpratmaya üzmeye seni sevmeyen deger vermeyen biri için?
Yaptığım şeyin fotoğrafını attım yazmadı bile daha 2 gün önce benimle evlenmek isteyen adam bana gram merhamet edip acımadı. Neden bunu yaptın demedi. Dün yapmıştım bugün pişmanım ama. O anın psikolojisiyle yaptım çünkü duygularımla başa çıkmadım.
Anlıyorum zor ama kendine zarar vererek bi şey elde edemezsin öncelikle her şeye rağmen mutlu ol gül eglen dua et sen çok güçlüsün bunu unutma olur mu
Evet pişmanım zaten yaptığıma sağol
Gerçekten sevilirsin bi gün umudunu kaybetme hiç bir zaman Rabbım kalbine inşirah ferahlığı versin inşallah 😊
Ayyy çok teşekkür ederim çok mutlu oldum inşirah açıp dinlemiştim bugün zaten Allah razı olsun
Rica ederim her zaman yeterki üzülme lütfen yıpratma kendini 😊
Muhtemelen ruh halin bozuk, kabul et
Hiçte bile normlade asla böyle biri değilim aldatikdigimi öğrendim ve gerçekten çok çaresiz kaldım yargılamayin
Bende aldatıldım ama böyle bir şey yapmadım.
Ne gerek vardı ki yani
Dün gece başka bir kızla konuştuğunu öğrendim sevgilimin 5 gün önce anneni ikna et seni gelip isteyeyim demişti anneme söyledim bu durumu olmaz seni vermem demişti. O zaman kaçarsın dedi iki günlük kızın ilgisi hosuna gitmiş, 3 yıllık sevgiliydik sen benim kaç yıllığımsin seni öyle kolayca silip atamam ne olursa olsun tek aramanda yine senin yanına gelirim demişti. Sabaha kadar bu konu hakkında konuştuk bak evim arabam herşeyim hazır gel evlenelim mutlu olalım dedi. Taaki düne kadar dün aradım telefonlarımi hiçbir şekilde açmadı WhatsApptan yazıyorum çevrimiçi mesajlarıma bakmıyor, arıyorum gece başkasıyla konuşuyor falan. Bende baya hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım sonra bir an gözüm döndü b*icakla koluma çizikler attim ona bu fotoğrafı attım ses kaydı attım yalvardım. Ama sadece bakıp çıktı tek kelime bile etmedi bana yazık değil mi? 🥹
Erkekler ilişkiyi aslında ilişki içindeyken bitirir ve aniden gider umursamazca yaptığın hata şu an sadece kendine başkası girmiş zaten olayın içine asla geri dönüp kendine saygısızlık yapma…
Yapmadım zaten abi ama daha 1 gün öncesinde benden gözümün fotoğrafını istemişti duvara yansıtmak için bu hep burada kalacak dedi, ertesi gün nolduda vazgeçti bu normal bir şey mi abicim ha?
Aniden gitmesi tabi anlam verici değil tabi ama son dakika gol yiyip manipüle edip seni sıçtığını sıvamak oluyor..
Ben hakkımı helal etmedim mutluluk yüzü gormesinde gerisi kendisine kalmış ben onun ciğerini bilirim ama 2 ay sonra pişman olup yazacak ama asla affetmicem. Çok vicdansız biriymiş beni o halde görüp birşeyler bile yazmadı.
Nasıl bir haldeyken sen onun bu yaptığı davranışı unutma..
Asla unutmicam hayatımda aldığım en büyük derslerden birisi oldu gerçekten
Ders olsun dediğin gibi boş ver
Aynen öyle çok sağol umarım oda mutlu olmaz ama öyle kolay değil boşvermek maalesef
Seni gayet iyi anlıyorum kimsenin arkasından beddua etme sen kendini düşün iyi ol
Birazcık empati kurmani istiyorum ben hayatımda kendime karşı zarar verme düşüncesi hiç geçirmedim aklımdan ama ilk defa bu olay sayesinde oldu o anki mentalimi düşünebilirsen beni çok iyi anlarsın. Yaptıklarını yaşayacak ve elbet bana yazacak biliyorum. Bir anlık hevese kapıldı ama bizi bitirdi.
Bende yaşadım benzer şeyler geri dönüp bakınca birtakım saçma sapan şeyler diye pişman oluyorum keşke yapmasaydım deme ileride..
O zaman beni gayet iyi anlarsın 😊
Evet o yüzden akışına bırak şu an kendini topla
Toplarım biliyorum çok sağol bu arada her şey geçici gerçekten
Rica ederimm
💖💖💞
okb.
svgilinmiydi bu
hayatta olur baazen
Parayla
Ne olsu neden
Oha neden yapıyorsun
Yazsana bana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?