Bir insanın kötü davranışlarına maruz kalınca üzülmek hassas olmak mıdır?

Bir insanın kötü davranışlarına maruz kalınca üzülmek veya öfke gibi çeşitli duygular hissetmek hassaslık mı oluyor?

Işyerindeki bir yöneticinin bana kaba saba ve kötü üslupla konuşmasına maruz kaldım. Bu durum beni üzdü açıkçası. Bölümün yöneticisiyle konu hakkında görüştük, belki o da streslidir falan dedi ama bu durumun bahanesinin özrünün de olamayacağını söyledi. Bir de bana şakayla karışık çok hassas olduğumu söyledi. Ben işyerinde insanlara karşı öfkelenmemeye ve tartışma yaratmamaya özellikle dikkat ederim, kimseyle polemiğe girmem kısacası. Üzüntü daha çok kendi kendimle yaşadığım bir duygu gibi geliyor, o yüzden öfkelenmek yerine üzülerek o anda yaşamam gerekenleri yaşıyorum sanırım. Ben öfkelenmiş olsaydım o yönetici bana çok hassassin falan filan demeyecekti gibime geliyor.. Bu sefer de ikimiz de öfkeli, iş içinden çıkılmaz bir hale gelebilirdi ve ben zarar görebilirdim. En güzeli nötr kalıp böyle konuşmaya devam ederse iletişim kuramayacagimizi söylemek olabilirdi.

Bir de benimle görüşmesinden sonra toplantısı varmış, sanki böyle tüm yöneticiler benimle görüştükten sonra başka bir toplantıya yetişecek gibi hissediyorum ve bana yeterli zaman ayrılmadığını düşünüyorum. Bana mobbing mi yapılıyor anlamadım ki..

Dünkü yönetici güya beni dinleyecekti, görüşmenin çoğunda sanki o konuştu gibi hissediyorum. Çok fazla duyulduğumu anlaşıldığımı hissetmiyorum. Bana hassassin diye etiketleme yaptı zaten, ben gerçekten kendimi ifade edebilmiş olsaydım öyle bir etiketleme yapmamış olması gerekirdi.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Bir insanın kötü davranışlarına maruz kalınca üzülmek hassas olmak mıdır?