Kendimden başka kimseye güvenmiyorum, güvendiğim kişilerden çok ders aldım ✍️

Kendimden başka kimseye güvenmiyorum, güvendiğim kişilerden çok ders aldım ✍️
Cesaret mi yoksa esaret mi? Cesaret de değil risk almak da değil bence. Karşımızdaki insanlara hep şüpheyle bakarsak paranoyak olmaktan başka bir yere varamayız. Güvenirsin ama gözlerini de kör etmezsin. Yapılan yanlışları görürsün. Temkinli hareket edersin. O zaman risk almış olmazsın.
Bence birine tamamen güvenmek hem cesaret hem de risktir. Çünkü insan gerçekten güvendiğinde kalbini savunmasız bırakıyor Bu kolay bir şey değil. Ama ne kadar tanısan da risk hiçbir zaman tamamen bitmiyor çünkü insanlar değişebiliyor ya da gerçek yüzlerini geç gösterebiliyor.
Ben samimiyete inanırım. Güven olmadan gerçek bağ kurulmaz. Ama artık şunu da biliyorum ki Herkes güveni hak etmiyor. Birini tanımak başka, karakterini gerçekten görmek başka. İnsan bazen en çok beni asla yarı yolda bırakmaz adam gibi adam vs dediğinden yara alıyor.
Yine de sırf kırıldım diye herkese şüpheyle yaklaşmayı doğru bulmuyorum. Çünkü güvenebilmek aptallık değil, kalbinin hâlâ temiz kaldığını gösterir. Asıl kaybeden samimiyeti kullanıp kendini zeki sananlardır. Bu yüzdendin benim içim hep huzurlu
bence her ikiside hem cesaretdir hem risk ilk güvendiğinde mesela o güveni kullanıp sonra güven boşa çıkınca insan yani bazen artık kimseye güvenmem diyo ya o insan öyleydi belki ama şimdiki olmaz hem risk alıyosun güvenerek yine kullanılma riski var hemde cesaret lazım yani ama güven için gerçek bağ lazım hemde emin olmadan asla ipleri elden salınmamalı
Bazı kişilere göre cesarete bağlıdır. Bir insan kendine güveniyorsa başkalarına da güvenir, kendine güvenmeyen kişiler başkalara da güvenemez ve cesareti yoktur, güven eksikliği nedeniyle risk taşır.
Geçmişte yaşadığın deneyimler yüzünden bu kadar temkinli olmanı çok iyi anlıyorum. İnsanlara tamamen güvenmek, aslında hem büyük bir cesaret hem de kaçınılmaz bir risk taşır içinde. Önemli olan, kime ne kadar güveneceğini zamanla anlamak ve kendini de koruyabilmek. Kalbinin kapılarını tamamen kapatmak yerine, anlayışla yaklaşmak daha değerli bence. 🙏💖
Cevap
8Cevap
Ne risk nede cesaret benim için. Ben bir kere güvenirim zaten sonucu ya beni öldürür ya da yaşatır. Hiç bir şey için fazla düşünmem.
Hem risk hem cesarettir, sonu kimseye güvenmemekle biten iğrenç bir hikayedir güven.
Birine tamamen asla güvenmem.
Risk almak
Ben snneme bile güvenemiyorum gidiyo teyzeme anlatıyor :d
Her ikisi de değil.
Birine güvenebilmek insana özgü saf niyetle, umutla sığınmaktır.
Kimseye tamamen güvenilmez
Herkesin işine yaradığın kadar değerlisin
İlk başlarda risk almak, sonralar güvenmek cesaret ister.
Bence ikisi de birine güvenmek çok zor artık
Risk alarak cesarete adım atmaktır
Deli cesareti galiba
😅😅😅
Sende pek güvenilir biri değilsin o zaman
Cesaretli risk
Hem Risk.
Hem Cesarettir.
İnsana tamamen güvenilmez
cesarette riskte değil çoğuu zaman s.. alak lıktır
Risk almak bence
ikiside bence