İş yerinde güzel ve başarılı olmak neden tehdit gibi algılanıyor, sınırlarımı nasıl çekerim?

Merhaba arkadaşlar,

Bunu kibir ya da kendini övme gibi algılamayın lütfen. Anlatacaklarımla ilgili danışmak istiyorum.

Yapım gereği naif bir insanım, çevremdekiler beni hep başarılı ve güzel bulur. İş yerimde kız arkadaşlarım tarafından arkamdan durduk yere konuşulmuş ve bu hiç hoşuma gitmedi mesafe koydum, sınır çektim görüşmek istemediğimi söyleyerek iş harici görüşmüyoruz. Ama kurumdaki erkeklerin sürekli gözü üzerimde erkek arkadaşım var çiçek yollar sürekli ilgilenir. Buna rağmen yan masamdaki arkadaş evli olmasına rağmen yüzüğünü çıkarıp işe geliyor sohbet açmaya çalışıyor ama dediğim gibi hepsine karşı mesafeliyim. Masamdan ne zaman başımı kaldırsam denk geliyoruz. Sosyal medya kullanmıyorum ve bu da insanlarda merak uyandırıyor sanırım kız/erkek fark etmeksizin özel hayatımla ilgili sorular soruyorlar.

Bu durumlar beni artık çok rahatsız ediyor. Agresif görünmeden nasıl sınır çekerim

İş yerinde güzel ve başarılı olmak neden tehdit gibi algılanıyor, sınırlarımı nasıl çekerim?