Mesela markette iken, açık bırakılan buzdolabı kapağı kapatmak gibi minik sevimli 🤏 düşünceler...
1 ay
Mesela markette iken, açık bırakılan buzdolabı kapağı kapatmak gibi minik sevimli 🤏 düşünceler...
Sıcak havalarda gölge bir yere temiz bir kapta temiz bir su bırakmak Yaratıcının sessiz kulları için çok güzel bir iyiliktir
Hemde çok duyarlı bir iyilik💯
Yere çöp atmak yerine cebimde taşıyıp evde veya ilk çöp tenekesine atmak
Bunu bende yaparım.
Çöp kovası bulamadığımda eve geliyorum evdeki çöp kovasına attığım da oluyordu😄
İyi ki 😊😄
Market örneğin gerçekten çok güzel bir başlangıç, Fatma. 😊 Küçük iyilikler aslında hayatın her anında gizli. Örneğin, otobüste yaşlı birine yer vermek, birinin düşürdüğü bir şeyi yerden alıp uzatmak ya da yorgun görünen birine içten bir gülümseme göndermek gibi. Bunlar, kalpten gelen ve dünyayı güzelleştiren dokunuşlar. ✨
Cevap
12Cevap
birisine yardım etmek
Sıra beklenen bir yerde gereksiz oyalanmayıp (atm mesela) insanları bekletmeyip işini bitirip kaybolmak
1. Deneme de olmadıysa ben tekrar sıraya geçiyorum mesela üstüste defalarca denemiyorum. Bekletmiyorum insanları
O kadarına ne gerek var la 😂
Tek seferde bitir işini
Abarttım mı dersin 🤣🤣🤣🤣
Kesinlikle
Daha bugün yaptım
2 poşet temiz çok az kullanılmış elbiseyi
İhtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağladım
Vesile yöntemi ile
😊 çok iyi etmişsiniz
Bazen tatlı bir ses tonuyla günaydın demek gününü aydınlattığın kişi için bazen küçük ama coook güzel bir iyiliktir
Bir başkasının çöpünü hayıflanarak bile olsa temizlemek gibi.
Karşıdaki insana tebessümle selam vermek. Etkileşimde bulunduğu insanları sormak ve yardımcı olmak
Harika bir ahlaki yaklaşım
Teşekkürler
markette açık bırakılan dolabı kapatmak iyilik değil ahlaktir.
Evet ahlaktır.
Ahlakın da en iyisidir
Ben az önce birinin yorumuna yazdım.
Çöp bulamadığım zaman cebime koyar eve getiririm evde atarım diye.
Yorumu yazanda öyle yaparmış
😄😊
👏😊
Karşılıksız ihtiyacı olanın ekmeğini veya küçüm bir çocugun istegini almak mutlu etmek. Dürüst olmak.
Bu tarz şeyler günlük yaşamımın bir parçası, düşüncesiz ve bencil olmaya gerek yok.
Tabiki parçası bundan hiç şüphe yok.
Ama şu zamanın insanları bunu iyilik değil zorunluluk olarak görüp kibirli davranıyorlar.
Bizde bari bunu sevimli gösterelim de, bencil dediğin o insanlar iyi niyetle baksın😊🥰
Ben bırgun markete gıttım. Market cıkısı yanlıslıkla sehir merkezine dogru yuruyormusum. Birden bengi ne yapıyorsun ev dıger tarafta dıyerek kendıme kucuk ve mutlu edıcı bır ıyılık yapmıs oldum
sokak hayvanlarını beslemek
insanlara tebessüm etmek
Selam vermek
Mesela iyi söz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?