Yani insanı güzel şeyler yapabileceğine inandırmak, motive etmek.. Yeniden güzel şeyler için adım atmak... @KızlarSoruyor#kişilikkarakter.. ✨ @Heraşira..
umut aşılamak kötü değil, tam tersine insanın içindeki ışığı yeniden hatırlatmak gibi bir şeyBazen bir cümle, biraz destek ya da sen yaparsın demek bile insanın hayata tekrar tutunmasını sağlayabiliyor. Yeter ki boş umut değil, samimi ve gerçek bir destek olsun.
İnsan bir başka insana umut aşılama cesaretine sahipse bunun devamını da getirebilmesi gerekir, umut aşılamak ilk başta kolay görünebilir herşeyi vaadedebilir insan, bir başka insana gelecek vaadi sunabilir ve bütün bunları bol keseden de yapabilir neredeyse herkes herkese umut aşılayabiliyor, önemli olan o umut aşılamasının devamını da kalıcı bir destekle tam bir istikrarla getirebilmek, veya kimsenin vaadlerine inanmamak ve herkesin umutlandırmalarına karşı herkes baştan dirayetli durup beklentiyi herkes herkese karşı minimumda tutmalı ki sonradan ağır hayâl kırıklıklıkları, koyu sukutu hayaller yaşanmasın kimi zaman en doğrusu beklentiyi kesmek olacaktır böylece kolayca ve öylesine aşılanan umutlar olmaz, kimse kimsenin umudunu kıramaz. Çoğu zaman sözde söylemler inandırıcılığı kaybetmeye de yol açıyor..
Olabilecek şeyler umut edilmeli umut verilmeli bence sonradan gelecek umutsuzluktan gelen hayal kırıklığı yorar kaybedecek bişeyi olmayandan korkmalı p zamanda ha bi eksik ha bi fazla diye pire için yorgan yakar
Bence kötü bir şey. Ne olursa olsun insanların yüzüne doğrular söylenmesi lazım. Sonradan gerçekleşmeyen şeylerden hayalleri yıkılıyor. Ben kimsenin üzülmesine sebep olmak istemediğim için baştan doğruları söylerim hep. Mesela iş yerinde genelde elemanlar izin isterken bir kaç gün önceden söylerler. O gün gelsin bakarız bir şeyler yapmaya çalışırız diyorum. İllaki izin verebilirim demiyorum. Hallederiz bir şekilde demiyorum ki umutlanmasın.
Umut aşılamak, bir insanı potansiyeline inandırmak, harekete geçmesini sağlamak bence harika bir şey. ✨ İnsanların içlerindeki gücü keşfetmelerine, adımlar atmalarına vesile olmak, onların hayatlarına dokunan en değerli davranışlardan biri. Yeter ki gerçekçi temellere dayansın ve sadece hayal kurdurmakla kalmasın. Unutma, umut en büyük motivasyon kaynağıdır. 🚀