Umut etmek size iyi mi geliyor, kötü mü?

Evet, umut insanın doğasında vardır. Bu hiçbir zaman inkar edilemez. Benim içinse bambaşka bir boyuttadır. İyiliğin umudu, aşkın ve sevginin umudu, güzelliğin umudu... Hepsi pahabiçilmez ve ayakta tutan yegane şeylerdir. Ruhumun bunaldığı her an gökyüzünde çok uzaklardaki yıldızları gözle seçerken içimde varolan şey hep umut oldu. Ne kadar çaresiz olsam da ayakta tutan şeyin derinlerde büyük, küçük farketmeksizin umut olduğunu biliyorum. Ancak akıllı olmak da gerekir. “Bir şeyin ilaç ya da zehirli olmasını sağlayan şey dozudur; umudunda da.” İşte bu insana aptal olmaması gerektiğini gösteren çizgidir. Eğer iyilik, güzellik, aşk, sevgi ve diğer şeyler için umut kalmamışsa artık umut beslemek bir güzellikten veya ilaçtan çok insanı, aptala dönüştürür. Bu da bizi hatalarla, kırgınlıklarla dolu arka sokaklara çeker. Umut etmekten çekinir ve korkar hale geliriz. Her şey ayarında ve dozunda olmalı bu yüzden. Umut da öyle. Unutmamız gereken bunun farkında olduktan sonra gökyüzünde uzakta belli belirsiz, sönmeye yakın yıldızlara bakarken her zaman karanlığa ışık tutan bir umut vardır. İyi ve güzel şeylerin umudu. Yeter ki ne olursa olsun, o ışığı görmeyi bilelim..
Ama tabii neticede insanız. Kusurluyuz. O umutlar her zaman beklentilerden, korkulardan, çaresizlikten ötürü bize doğrultulmuş bir silaha da dönüşür. İşin kötü yanı silahı tutan el bizim elimiz olur. Kaç defa silahı kendimize doğrultursak doğrultalım, bir şey değişmez. Akıllanmayında bilmeyiz, umut etmemeyi de. Sanırım bu duyguya mahkumuz.
Umut, yaşama sevinci verir. Yola devam edebilmen için çukura saplanmış ayağını kurtaran bir güçtür. Fakat geleceğe dair umutlanırken, hedef olabilecek hayallere odaklanmalıyız.
Umut etmek her insana bir parça iyi hissettirir. Bizi belkide ayakta tutan budur.
Cevap
18Cevap
İnsan umutlarına nasıl veda edebilir ki? İyi gelir.
Genelde iyi olmuyor çünkü umutlar hep boşa çıkıyor ayrıca Umut ismindende nefret ederim 😂
Allah korusun ismim oğuzhan 😂
insanin hayata karsi bir umudu kaldiysa umut etmek guzeldir. zaten hic umudun kalmadigi raddede omur de bitmis demektir.
Umutdan ziyade inanmayı tercih ederim. İnanmak çok farklı bir şey.
Olası şeyleri umut ederim ben, o yüzden iyi gelir genelde.
Her insana bir parça mutlu hisettirir umut
#Hükümdar
Ne demis sair, ömür umuttan once bitmeli..
Umut etmek iyidir
Umut niyet gibi bir şey çaba her zaman sonucu belirler
Umutlarım, sayesinde hayata tutunuyorum.
Durumdan duruma değişir
Umudu olmalı insanın, umut olmazsa hayatta olmaz.
Bazen iyi bazen kötü, sana?
Hayal veya umut etmem pek
Umut olmazsa, yaşanmaz..
Bazen üzücü olabilir bende.
umut yoksa hayatın da anlamı yoktur
Umudun olmadan yaşanıyorsan robottan farkın yok
Umut fakirin ekmeğidir.
Yok be abicim. Bana iyi gelmez
İyi gelir.
İyi gelmiyor
Umut iyidir
Kötüü