Bugün yadırgadığın şey yarın imtihanın olabilir, o yüzden insan ağzından çıkan kelimelere her zaman dikkat etmeli, peki siz ağzınızdan çıkan kelimelere dikkat eder misiniz yoksa gelişi güzel söyler misiniz, ağzınızdan çıkanı kulağınız duyar mı?

Bugün yadırgadığın şey yarın imtihanın olabilir, o yüzden insan ağzından çıkan kelimelere her zaman dikkat etmeli, peki siz ağzınızdan çıkan kelimelere dikkat eder misiniz yoksa gelişi güzel söyler misiniz, ağzınızdan çıkanı kulağınız duyar mı?

Sinirlenince ağzimdan cikanı kulağım duymaz o yüzden sinirliyken sinirlendiğim ortamdan uzak kalırım.
Kimseyi kırmak istemem ben. Normalde pamuk gibiyim bile bile damarıma bassalar kimse tutamaz beni reel hayatımda.
Ama burada sinirimi tutmayı başarıyorum.
Harikasın 👏🌸
Tesekkurler abla🌸
Ben öyle ulu orta, her aklına geleni hemen söyleyen biri değilim. 'Ağzından çıkanı kulağın duysun' derler ya, ben o sözü hayatımın merkezine koydum. Bir kelimeyi dilimin ucuna getirmeden önce bin kere içimden tekrar eder, tartar, öyle konuşurum. Çünkü kelimeler ok gibidir; bir kere çıktı mı geri dönüşü olmaz. Atalarımız boşuna 'Konuşmak gümüşse susmak altındır' dememiş. Yerinde susmayı bilmek, en büyük erdemdir. Gereksiz yere konuşup hem kendimi hem de karşımdakini yormaktansa, kelimelerimin ağırlığını korumayı seçerim. Az konuşan adamın sözü kıymetlidir; ben de o kıymeti düşürmemeye çalışırım.
Günaydın hayırlı sabahlar hayırlı cumalar olsun inşallah her zaman ben ne diyeceğimi iki kere düşündürür sonucunu nereye varacak diye hesaplar Ondan sonra konuşurum çünkü lafı ağzından çıktın mı geri gelmiyor bir daha hayırlı cumalar olsun inşallah Efendim
Kesinlikle öyle çok güzel ifade etmişsin eline emeğine sağlık 🙏
Amin inşallah teşekkür hayırlı cumalar 🙏
Genelde ağzımdan çıkanı kulağım duyar. Düşünmeden konuşmayı çok sevmem, çünkü bir söz bazen insanın niyetinden daha fazla iz bırakabiliyor. O yüzden ne söylediğime ve nasıl söylediğime dikkat ederim
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍 çok güzel ifade etmişsin eline emeğine sağlık 🙏🌺
Teşekkür ederim abla 🦋🌹 yine güzel bir soru 🎉
Rica ederim ne demek 🙋 asıl ben teşekkür ederim eline emeğine sağlık 🙏🥰❤️
Rica ederim abla 🦋🥳
Biz Berk ve Şenay 😌 Ağzımızdan çıkanı artık biraz daha duyuyoruz ama bu, önceden çok saçmalamadığımız anlamına gelmiyor tabii 😅 Eskiden daha patavatsızdık; şimdi özellikle kırılabilecek insanlara karşı frene basıyoruz. Yine de samimiyeti de tümden boğmamaya çalışıyoruz. Çünkü fazla kontrol de robotlaştırıyor insanı 🤖 Dengede tutmaya çalışıyoruz yani.
Cevap
24Cevap
Yok ablam ben yadırgamam kimseyi hayat ne getireceği belli değil.💕🌸
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍🥰 bir gün o yollardan yürümeyeceğinin garantisi yok
Evet mutlaka düşünürüm ama ne zaman büyük konuşsam başıma gelir ablam 😂❤️
Dimi ama 😂 Eskiden bende konuşurdum gençlik cahiliye dönemlerinde , hiç bir zaman büyük konusmamak gerekiyormus 😆🙈
Yapmicam diyorum genelde büyük konuşmicam diyorum bi bakıyorum asla yapmam dediğim şeyi yaşıyorum 🤣🤣
Haha 😂 insan en çokta yapmam etmem dedigi şeylerin baş rolünde oluyor işte
Evet ablacığım genelde başındayım 😂
👍🌺💞😂
Genelde duyar duyması için gayret ederim çünkü kınamadığın şey başına gelmeden ölmez insan
Kesinlikle öyle
Evet her zaman ağzımdan çıkan her şeyi duyarım. pişman olacağım bir şey söylemem söylediysem de pişman olmam asla. sadece karşımdaki sınırını aşar ve sinirlenirsem o zaman daha ağır konuşurum.
Öfke anlarında kontrolü elden bırakmamak bir karakter meselesidir o yüzden her zaman tartarak konuşmaya gayret ederim.
Tabiki dikkat etmek gerekiyor çünkü insanın ağzından çıkan bir kelime imtihanı olabilir
Aynen geç ögrendim.. öfke sigara gibi bırakmasi zor. Ama bırakınca erdem..
Hiçbir zaman düşünmeden hareket etmeyiz ve konuşmayız
Süpersin 👏👏
Hiçbir zaman büyük konuşmam mesela. Kınadığın yerden sınanırsın çünkü. 😌✨
En güzeli canım insan ağzından çıkan lafla imtihan olabilir büyük konusmamak lazım
Kesinlikle tatlım 👌🥳
💞💐💞
❤💞🌸
O söylediğim sözlerin bana döneceğini bildiğim için her zaman konuştuklarıma dikkat ediyorum
Kesinlikle öyle
Evrenin anında suratıma attığı tokattır ağzımdan çıkanların sonucu... tövbeler olsun
Haklısın
Bencede insanın ağzından çıkan kelimeye dikkat etmesi gerekiyor dilin kemiği yok derler o yüzden tartıp söylemek lazım bazı kelimeleri ben dikkat ediyorum buna; ne kimseyi gereksiz yere kırmak nede kendi söylediğim kelimenin altında ezilmek istemem….
Sinirliyken bile dikkat ederim ama dertleştiğimiz mevzuları sinirlendiğinde koz olarak kullanıcak kadar aşağı bir insan olduğunu farkettiysem ağzımdan çıkan hiçbir lafa dikkat etmem çünkü bilirim ki o son kavgamızdır ve çünkü bazı insanları kavga ederken daha iyi tanırsınız
Kulağımın kabul etmediği şeyi söyleyemiyorum. Bu da beni duygusuz gibi gösteriyor. Bu nedenle bazı zorluklar yaşıyorum, oysa pat pat söyleyenlere hem patavatsız diyorlar, ama söyledikleri için onlar benden daha önce sonuca ulaşıyor. Onlar kabul görüyor biz açıkta kalıyoruz.
Bazen kalbim mantığımdan daha hızlı konuşuyor. Ağzımdan çıkanı duyuyorum ama o an ne hissettiysem onu söylüyorum.
Dikkatli konuşurum sözlerimi düşünerek seçerim. Promterdan hazır metin okusam bile o metni öncesinde kontrol ederim
İki defa düşünüp öyle söylerim sözümü 👍
En güzeli de bu zaten
Evet en doğru yol bu. Yanlış anlaşılmamak için. 👍
Öfkeliyken duymaz
Sinirli iken evet öyle oluyor
Sinirliyken duymayabiliyor
Haklısın 👍🥰
Sinirliysem hayıd
Eyvah eyvah 😆
stres ve gerginlik anında bazen kötü seyler çıkıyor
Evet normalde faydalı hersey düşünüp konuşmak gerekir kimseyi kırmamaya dikkat ederim
genelde susan taraf olduğum için pek gerek kalmıyor
Genelde evet ama öfkeliysem hakim olamam duymaz pek
Olabildiğince dikkatli şekilde konuşmaya özen gösteriyorum.
sinirliysem karşımdaki duymak istemez, o derece
Duyuyor
Süpersin 👏👏
Evett duyarimmm
Harikasın 👏👏
Sende öyle 🌸🌸
Sinirlenince duymaz
Peki 😊
🫠.
Elhamdülillah
Ne güzel maşallah 👏🧿
Genelde duyar
Harikasın 👍👏👏insanın ağzından çıkan laflara her zaman dikkat etmesi lazım , ağzından çıkan bir kırıcı cümle bir gün imtihanın olabilir
Aynen öyle Dil ayarı önemli
Kesinlikle öyle 👍
her zaman dusunmeden once iki kere konsurum
Bazen çok sinirlenince duymayabiliyor
Ağzıma geliyorsa onu söylerim çekinmem asla nsmdmd
Bazı özel zamanlarda duymayabiliyor ;)
Sinirli olunca kimse kimseyi gözü görmez.
Sinirliyken duymuyor bazen oluyor öyle şeyler
Sinirli olunca hiç bir şey umurunda olmaz
Tabikide
Harikasın 👏🌸
Evet
Ne güzel işte olması gereken de bu zaten
Hayır
hayır 😅
Bazen sinirlendiğimde duymaz en kötü huyum bu
duymaz duymaması daha iyiii
Elbette
Hayır 😂