Tanıdığım birine verdiğim değerin karşılığını alamadığımı fark ettiğim an, onu “sen” diyecek kadar yakın görmem… “siz” mesafesine geçerim.
Bu, benim saygı çerçevemde verdiğim en net cevaptır.

Tanıdığım birine verdiğim değerin karşılığını alamadığımı fark ettiğim an, onu “sen” diyecek kadar yakın görmem… “siz” mesafesine geçerim.
Bu, benim saygı çerçevemde verdiğim en net cevaptır.

Başta insan bir garipsiyor hak ettiğini alamadığında daha fazlasını verirsem belki değişirsem idare edersem huyuna gidersem beni sever diye düşünüyor. Hepimiz bunu yaşamıştır muhakkak hayatında bir dönem. Sonrasında biraz geç olunca anlıyorsun. Aslında mesele sen değilsin başından beri de hiç sen olmadın. Olay sadece o kişinin aklının ve kalbinin hiçbir zaman sende olmaması. Sevecek olana tek mısra yeterken sevmeyecek olana Manas destanı faydasız. Kalbin aklı olsaydı keşke aman neyse 😅
Ben hiç kimseye kendimi anlatma ihtiyacı hissetmedim. Değerimi anlamazsa kendi kaybedr. Ben ona değer verdiğim müddetçe onlarla konulurum bende biters eher şey isterse mecnun olsalar tın yani
Hayatımdan çıkartırım onlarda ya onu çok özlüyorum bana verdiği değeri çok özlüyorum akşam yatacakken aklıma geliyor onsuz ne yaparım diye arkadaşlarına ağlar dururlar değerinizi hayatlarından çıkarak öğretin
Valla açıkçası ben deger veriyorsan gerçekten hayatıma katmissam.. karşıdan gördüğüm şey çok umrumda olmuyor.. ama yeni inşa edilen bir şey se.. farklı.. o zaman zamanımi harcamam :))
Senin yazdığın o “sen’den siz’e geçiş” aslında duygusal sınır koymanın çok şık bir hali 🌸 Bende de benzer, ama biraz daha sessiz bir mesafe var. Değer görmediğimi hissettiğim anda içimde bir şey kapanıyor, sohbeti, paylaşımı azaltıyorum. Tamamen koparmadan ama içeriği daraltarak devam ediyorum. Ne eziliyorum ne de kavga çıkarıyorum. Kendini koruman çok sağlıklı duruyor 💐
Cevap
21Cevap
Ben mesafe koyarım. Onlar sonradan değerimi anlayıp pişman oluyor ama iş işten geçmiş oluyor.
Evet koyarım benim değerimi bilmesi gerekir.
Mesafeler az kalır, direkt duvar örüyorum.
Siler geçerim ne mesafesi.
O kişi ile devam etmem hayatıma devam ederim.
Genelde beni anlamayan biriyle fazla iletişim halinde olmam gadası
Ben de aynı şekilde davranıyorum, birinin benim için önemli olduğunu düşünüyorsa ve karşılık bulmuyorsa mesafeyi kendim korurum.
Bu devirde kim kimin degerini anlıyor mı Ebru çocuk bile anasını babasına çıkarı kadar yaklaşıyor
Ciddiyet mesafeyi gerektirir.
Aksini düşünen kendi değerini düşürür.
Saygı da ortada kalmaz , insanlıkta.
Baştan mesafeliyim herkese. Değerimi bileceğine baştan güvenmeliyim
Tavrım nettir bu konularda.
Herkese hak ettiğini veririm.
Evet mesafesmi koyarım birsey yok gibi davranmak ya da yapmacık olmak bana göre degıl….
mesafe koymam akrabamsa iletişim mi en aza indirgerim değilse hayatımdan çıkarırım
Ben kimseden değer beklemiyorum o yüzden en başından mesafem daima vardır
Değerimi bilmeyen gözümde değersiz olur. Her şey karşılıklıdır
Araya Mesafe Koy jszj
O durumda çıkarlarım devreye girer
Kimin olduğu önemli, ister istemez mesafe koyulur.
Onlar bana koyuyor genellikle
Mesafe koymayı tercih ederim.
Mesafe koyup iletişimi kesiyorum
Çok mesafe koydum ve koyarım kralıda olsa kuralı koyarımm mesafemi korurum
Eskisi gibi olmaz.
Mesafe koyarım
Değer görmediğim kişi veya yerde kalmam.
Keserim iletişimi, uğraşamam yoramam kendim.
Evet Uzak dururum
Mesafe koyarım
Mesafeli olurum evet
Yok sayarım net
Mesafe koyarım
Herkesle mesafeli olmak iyidir
Ben koyarim
Koyarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?