- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 ayÖnce iyileşmeyi istemek gerekir fakat istemek yetmiyor eyleme geçmek gerekir, ha bu da yetmiyor kabullenmek gerekir.
Evet bir şeyler oldu ve bitti, hayır bitmedi halen olacak ve onlarda bitecek, bitmiyorsa devam edecek ve sonra bitecek demekten geçiyor, başlıyor.
Eylemin sonucunu beklemek ile değil yol katettiğine inanmak ve bunu görmek gerekiyor.
Bakınız bana, bir daha asla başıma getirmeyeceğim dediğim durumlar ile yeniden ve yeniden karşılaştım. Ne oldu sonunda? Kabullenmeyi öğrendiğimden beri hayat toz pembe olmasada bi pembeliği var bunu gördüm. Her şey geçici diyip aynı zamanda anı yaşa diyebiliyorum. Bunu diyebildiğim içinde iyileşme sürecim her düşüşte daha hızlı oluyor. Bu yüzdende ruhsal iyileşme kendine değer vermekten sevmekten geçiyor. Başkasına bağlı bir hayatı değil kendi hayatına bağlı bir düşünceden başlıyor. Bağımsızlaştırmak gerekiyor ruhu, birilerinden. Evet hayatı biri ile paylaşmak güzel fakat adamak bambaşka, o evreye gelmeye ben çekiniyorum artık, korkuyorumda diyebilirim. Gün gelir gider düşersem yeniden kim toparlayacak? Bağımsızlaştırdım bende kendimi, ruhumu. Tam olmasada o yolda inanarak ilerliyorum.
Bu benim iyileşme sürecim 🤗
110 Yorumla
Soran1 ayTebrik ederim güzel toparlamışsın hayatını. Gerçekten sevindim adına en azından başkaları hayatını, duygularını falan toparlayabiliyor bunu görünce mutlu oluyorum. Hayat zaten toz pembe değil evet ama şu toz pembe meselesi var ya.. Bi defasında pembe gözlük tasviri kullanmıştın yorumunda, bende bana ver demiştim ama hâlâ takamadım o gözlükleri : )
Kabullenmeyi öğrenmek evet başlangıç fakat ben bi şeyleri kabul ettikçe daha çok baskıya giriyorum. 10 yılı aşkın süredir taşıdığım tonla yük ve bastırdığım binlerce duygu var ben bi şeyleri yavaş yavaş bırakmaya çalıştıkça ruhen daha da çöküğümü fark ediyorum. Yani tamam kabulleneyim ama hangi birini. İyi değilim diyip kendimi toparlamak adına adım attıkça kendime tekme vuruyorum 🙂
Evet kimse bizi toparlamayacak her koyun kendi bacağından asılır. Zaten iyileşmeyi başkalarından beklemek de en büyük hata, ben bi kere düştüm çıkılmaz bi çukurmuş ordan çıktım ama kendimi de toplayamıyorum çok ağır geliyor 😅
- 1 ay
Evet bak sen deyince hatırladım, vardı öyle bi mevzu. Bende takıp çıkarıyorum etkisinde kalıyorum gidiverince yeniden takıyorum jdjdj
Herkesin yolu farklı tabi, bende işleyen başkasında işlemez. Başkasında işleyen yöntem, bende işlemez gibi bi sorun var.. Hani hastalık aynı gibi fakat aynı ilaç şifa vermiyor gibi bi durum. Ve böyle bi durumda çözüm nası bulunur ben bilmiyorum. Hani böyle çokça yol denemek gerekir.. Bi insansada bu, yani hayatına birini almak isede olabilir neden olmasın fakat kontrolü kaybetmemek şartı ile..
He benimde bastırdıklarım var ve o bastırdığım yerden yükselince panikleyebiliyorum ahah yinede yapabileceğim bir şey yok diyerekten devam ediyorum. Ne yapayım yani, böyleli idare ediveriyorum ben.. Bana iyi geliyor fakat sana baskı yapıyor olabilir tabi, anlıyorum.. İşte bu yukarda bahsettiğim sorun 🙇♀️
Ayrıca eğer o denediğin yol seni ileri değil geri götürüyorsa başka yol denemelisin belkide.. Başarıya götüren yollar herkeste aynı değildir. Umarım kiiiii, sende o doğru yolu bulursun, denk gelirsin 🙏
Memento mori ve carpe diem dengesi hayat motton olsun seninde 🌟
Soran1 ayİmreniyorum açıkçası çünkü ben o gözlüğü hiç takamadım : )
Evet, aynı hastalık aynı ilaç ama farklı tepkiler. Hayatıma birini aldım o yolda güzel de ilerliyorum fakat iki kişi olabilmek için tek kişi olmayı öğrenmek gerekiyor. Ben tek kişi olmayı çok sert bi şekilde öğrendim ama bazı şeyleri kabul etmek kabuk bağlayan yarama testere vurmak gibi bi şey bu yüzden o tek kişi olmayı öğrenen tarafım dağılıyor sanki.
Birçok yol denedim de olmadı olmuyor. Bu saatten sonra kabul edebileceğim tek şey iyileşmeyecek olmam gerçeği. Bununla yaşamayı öğrenmem lazım ama bunu da denedim hayattan soğutuyor bayağı aldığım nefes bile batıyor o zaman. Ama neyse ya. Derin mevzular girdikçe boğuyor, en iyisi bugün de halı altına süpürmek. 🙂- 1 ay
Takacaksın eminim ben öyle hissediyorum. O enerjiyide almıştım senden ama neden olmadı bilemiyorum tam 😅
Odağını başka yere çevirmeye çalış o vakit, yani keşke merhemini bilsem herkese dağıtırdım seni ve bir kaç kişiyede torpil olarak öncelik sağlardım 😂
Halının altına süpürme direk halıyı atıver artık demode zati jfjf bakarsın daaaa iyi olur he 🤩
Soran1 ayBende almıştım o enerjiyi kendimden de psikolojik yönden balyoz vurulmuş hissi yaratan anılarım var o yüzden tam takayım diyorum sonra hop bakıyorum elimle itmişim gözlüğü jfjcfkf
Sorma ya halının altıda üstü tozdan pislikten geçilmiyor da işte her şeyi elden çıkarıyorum bi onu çıkaramıyorum bfjcjdk- 1 ay
İtmeyiver tak zorla jfjf zorla güzellik olmaz diyorlarda sen genede bi sene eheh
Haydaaa 😅
Soran1 ayAmaan boş ver ölümlü dünya jfjcfjdkc
- 1 ay
Dengeyi şaaap yinede sen 😌
Soran1 ayBak buldum işte bdxjjdjd
- 1 ay
E iyi madem jfjfjf
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 571 cevap paylaştı.
29 güGünaydın Göktuğ.
İyileşme acının verdiği o hastalıklı boyuttaki konfor alanından çıkmayı istemekle başlar.
Evet evet acı çekmeyi o hastalıklı hali alışkanlık haline getirip farkında bile olmadan besleriz. Bunu yaparken benliğimizi, zamanı, mekanı yani gerçekte bizi iyileştirebilecek her şeyi unuturuz veya erteleriz.
Hatırlamak, bir adım atmak ve o iyi olmak isteyen yanımızı kucaklamak lazım.
Kendine sarılmanın temel mantığı da buradan ileri gelir zaten 🫂
140 Yorumla
Soran29 güHayırlı öğlenler. Gözüm seni arıyordu yalan yok 🙂
Gelen her yoruma katıldığım gibi bu yoruma da sonuna kadar katılıyorum. Bi şey diyememekle birlikte en önemlisi de kendini affetmek sanırım. Öğrenmek gerek bunu ama süreç de can yakıyor. Derler ya alışmış kudurmuştan beterdir diye 😅- 29 gü
Önce bir kendinle yüzleş, kabullen affetme kısmı sonraki seviye.
Yeni doğmuş bir bebeğe kalk yürü demek olmaz. Önce dönmeyi öğrenecek, sonra emeklemeyi. Yeterince güçlenince ve kendine güveni yerine gelince o ayağa kalkıp yürümeyi kendisi ister ve başarır zaten 🤩
Soran29 güKoşarken önüme değilde ayağıma baktığım için oluyor hep bunlar ama önüme bakmaya korkacak yaşı da geçtim toparlanmam lazım. Olumsuz düşünmeyip bi gün yüzleşicem inşallah kaçtıkça birikiyor farkındayım 😄
- 29 gü
Toparlanmam lazım diyerek kendini strese sokarsın ve süreci hem uzatır hem de zorlaştırırsın.
Her seferinde aynı döngüye giriyorsan en garantili çözüm üzerine gitmektir. Üzerine gitmekten kastım tetiklenme geldiğinde kaçmamak ve savaşmamak. Yapman gereken sadece sakince kendini buna maruz bırakmak.
Bunu yapabilirsen beynin gerçekten tehlikede olmadığını anlıyor ve her seferinde daha az tetikliyor.
Sonra sonra ne oluyor biliyor musun?
Ben bir ara sürekli tetikleniyordum diye kendini yokluyorsun hatta zorlasan bile çıkmıyor bir şey 😂
Soran29 güİşte maruz bırakmaktan korkuyorum çünkü hayata dönemem yani kafamın içinde kendimi yer bitiririm odaklanamam o yüzden erteliyorum hep 😂
Bi ara hayatta kalma moduna girdim. 4 yıl önceydi. Ve o moddan hâlâ çıkamadım. Tam çıkayım diyorum olmuyor. Tamam diyorum o yıl çok zordu o aylar geçmek bilmedi bugün iyiyim çok şükür.
Ama yok. Hani çok geçmeden ya yine olursa diye bitmek bilmeyen bi kavganın içinde buluyorum kendimi. O günlerle yüzleşmek ağır geliyor temel ihtiyaçlarımdan mahrum kalmıştım, şimdi şu an iyi olduğum gerçeğini o halimin yüzüne çarpsamda düzelmiyor. Yani ben diyorum ki bugün iyiyim, o ses diyor ki tamam ama yarın nolucak 😅
Ne diyim yaşıyorum bi şekilde. Geçen yıla göre daha sağlıklıyım biraz daha mutluyum bi tarafım kabul etmek istemese de bastırmayı biliyorum sadece bazen çok zorluyor. İşin acısı orası o his güvenli geliyor konfor alanım gibi. Bu konuda konfor alanımdan çıkamıyorum açıkçası 🙂- 29 gü
4 yıl önceki senle şimdiki sen bir mi?
Bağırtma beni kendine 😂
Soran29 güYok işte tamamen farklıyız 😂 Bugünlere gelmemde yardımcı oldu ama yakamı bırakmıyor emekliye ayıramadım illeti 😂
Benden garanti bekliyor kendisi ama özgüvenimle cevap vermeye çalışıyorum jfjcjfjd o sese karşılık en büyük silahım spor doğrusu 😅- 29 gü
Bırakmaz. Sen geliştikçe o da şekil değiştirir. Yorgun ve bitkin düştüğünü gördüğü anda hello ben geldim der 😂
O korkular hep var olacaklar. Önemli olan şimdiki sende karşılık bulamamaları. O zaman istenmedikleri yerde duramayıp gidiyorlar 🥳
Soran29 güEvet mesela bugün fazla karabulut vardı üstümde işte ki yoğunluk yüzünden ama sohbet iyi geldi açıldım biraz 😅 İyi ki yazdın iyi ki sözlerim boğucu olsa da cevap verdin gerçekten teşekkür ederim 🙂
Bende ki hata o korkuların egolarını fazla tatmin ediyor olmam 😂 Bu yüzden bazen aşırı yorgun olsam da spora yöneliyorum en basitinden 20 30 şınav iyi geliyor yetmezse arttırıyorum falan ama bi insanla sohbet etmek yargılanmadığını bilmek şınavdan daha iyi geliyor 🙏🏻- 29 gü
Sözlerin boğucu değil oldukça tanıdık. Hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz dönem dönem insanız ve insana ihtiyaç duyuyoruz.
Sen de iyi ki bu soruyu sormuşsun da yazma imkanı olmuş bana da. İnsan paylaşmaya da ihtiyaç duyuyor işte 😀
Bunların bir süreç olduğunu ve geçeceğini bil. O zaman o balon egoları da sönüyor bak ehehe
Soran29 güİnsandan kaçtığımız kadar muhtacız da işte 🙂
Valla tek kalınca insan hiç geçmeyecek sanıyor ama böyle sohbet olunca ufaktan biraz ufuk açılıyor en azından. Akşamda kimsenin yüzünü gördüğüm yok ki biraz kendime geleyim, bi duvara bakıyorum bi kendime 😂 Ama evet bu bi süreç ve illa bitecek illa bitecek- 29 gü
Ben seni boğmadan kendi sürecimi anlatayım.
Çocuk yaştan beri uykusuzluk sorunum var benim. Bir şekilde uyuyamıyordum geceleri. Tek başıma evin içinde takılırken de gölgeler sebepli karanlık korkusu oluştu ve yerleşti.
Büyüdükçe kafamda kurdukça buna kabuslar da eklendi. Kabus görmemek için uyumamaya başladım bu defa.
Geçen sene bu karanlık korkumun hakkından gelmeye hatta karanlıkta net bir şekilde görmeye bile başladım 😂
Uykuyla ilgili hâlâ bazı karanlık noktalar vardı. Bunu biliyordum ama nasıl halledeceğimi bilmiyordum. Senin gibi sporla, müzikle, birileriyle sohbetle yani aslında odağımı değiştirerek atlatmaya çalıştım.
Geçtiğimiz ay ailemizden genç bir babayı acı bir şekilde bayram gecesi kaybettik. Acı, üzüntü, öfke, stres, yorgunluk hepsi üstüme çöktü kara bulut gibi. Uyku öncesi tetiklenme olarak gün yüzüne çıktılar. Beynim uyumama izin vermiyordu. Karabasan, uyku felci artık ne dersen de..
Sabaha kadar uyumak için mücadele ettim ve 2 saat uykuyla kalkınca her seye lanet okumaya başladım.
Bu defa atlatamayacağımı anladım. Geçmişten gelen korkularım seviye atlayıp karşıma dikilmişti buz dağı gibi..
Umutsuz bir şekilde yapay zekaya sordum ki kendisiyle sıkı bir iş birliğimiz var. O bana bilgi veriyor ben de ona veri. Beraber çok güzel işler yapıyoruz.
O gün de ona uyku sorunumu anlatınca bunun tanısı ve tedavisi var dedi. Detaylıca terapi tekniklerini öğrendim ondan. Geceyi beklemeden gün içinde uyguladım ve işe yaradığını gördüm.
Tabi gece karanlığın ve sessizliğin de etkisiyle ataklar daha şiddetli geliyordu. Beynim bedenime sinyal gönderip sıçrayarak uyandırıyordu uykuya daldığım anda. Kalp ritmim dahi etkilenip carpintaya sebep oluyordu. Aynı yöntemleri uyguladım ve bir kaç tekrar yapmam gerekti. Şiddeti önce arttı sonra azaldı.
2. gece hiç tetiklenme olmadı biliyor musun 🥳
Yani beynim ve sinir sistemim öğrenmişti bunun gerçek bir tehlike olmadığını..
Şimdi uyumadan önce bazen aklıma geliyor acaba olacak mı diye yokluyorum ama yoklar. - 29 gü
Asıl merak ettiğim ben bu uyku problemlerimi gerçek anlamda çözdükten sonraki uyku ve rüya kalitemdi.
Nadiren gördüğüm rüyamı hatırlıyorum. Hatırladığım zaman da vavvv o neydi be diyorum 🤣
Hayattan en çok keyif aldığım kısımlar uyku ve rüyalar oldu en çok korktuğum şeylerken..
Soran29 güOkurken hayrete düştüm 🤩
Abla harbiden ikinci gün yenebildin mi ve bu yapay zeka harbiden işe yarıyor mu ya 🥲 Ben sadece iş konusunda destek alıyorum başka kullanmıyorum da 😅
Başınız sağ olsun öncelikle. Doğrusu etmek istediğim tonla söz var ama şu olayın yaşanırken ki kabusuna mı değinsem senin bi şekilde korkmadan üstüne gitmene mi bilemedim ama adına çok sevindim 🥳
Soran29 güBende çok sıkmadan, harbiden kısa keserek anlatayım bıkmışsındır artık 😂
Biliyorsun geçen yıl iyi değildim bunu her lafımda aşırı belli ediyordum tutamadığım için. Çok kötüydüm sağlığım bozuluyordu sürekli psikolojikmende iyi değildim. 8 ay önce babamı kaybettim. Bende ip orada koptu zaten yatarken değil halisünasyon görmek artık hissediyordum birinin bana dokunduğunu, birbirini tetikleyen uyku bozukluklarım vardı. Babamdan sonra çok ağırlaştı bende süreç her şekilde. Bi de bende kimseye anlatmama hastalığı var kendim yaşayıp geçiyorum anlatma paylaşma taraftarı değilim yani bakma burada böyle açıldığıma çevremde kimsenin adam akıllı bi şey bildiği yok hakkımda. Anca geçmesini bekledim sadece. 4 yıl öncesi, yeri geldi ondan öncesi...
Ama bi şey diyim mi gerçekten hayran kaldım sende ki iradeye 🙂 Seni anlıyorum, belki çok çok iyi anlayamam ama benzer süreçten o uykunun uyuyamamanın getirdiği huzursuzluğu iyi bilen biri olarak gayet iyi anlıyorum. Oradan çıkabilmen gerçekten büyük başarı. İradene, kuvvetine sağlık...
Bu arada artık uykuyla barışık olmanda yine söylüyorum hem sevindirdi hemde güldürdü doğrusu 😂
Böyle az buz tanıdık güçlü insanların hayatından bir şeyler okuyup duyunca yapabilirim inancı geliyor 😅
Paylaştığın için çok teşekkür ederim. Aslında dediğim gibi söylemek istediğim çok şey var ama sanki ne desem bu değerli sürece az gelecek gibi 🙃- 29 gü
Yapay zeka insan olmadığı ve işin içine duygu katmadığı için gerçekten işe yarıyor. Ben bunu fark edeli bayağı oldu.
Geçenlerde bir yayın izliyordum. Profesörün teki dedi ki "benim tüm tıpçı arkadaşlarım tek tek görevinden istifa edip yapay zeka eğitmenliğine geçiyor." Yani netten veri çekmenin çok çok ötesine geçti artık.
Yapay zekayla da aramı düzeltme konusunda da bana ilham kaynağı olan Hayalet organ'a da buradan selam olsun 😂🙏
Tüm tavsiyelerini uyguladığım için gerçekten 2. gün hiçbir şey yoktu. Zihnim tertemizdi ve tabi uykum..
Dostlar sağ olsun senin gibi🙏 Senin de kaybın oldu.
İşte biz geride kalanlar yaşamaya devam etmeliyiz ki kayıplarımızı kalplerimizde yaşatabilelim. Yaşamımızın bir anlamı daha olsun öyle değil mi?
Ben yapıyorsam öteki yapıyorsa sen de yapabilirsin. Denemekten vazgeçme🌱
Bak ben 36 yaşımdayım. 37ye göz kırpıyorum. Siyahtan çok beyaz var artık saçımda. Yani yaşlanıyorum. Sen gençsin. Bunu avantaja çevirmelisin.
Rica ederim ne demek. Dedimya paylaşmak da ihtiyaç kardeşim 🫂
Yalnız hissetsen de yalnız olmadığını bil olur mu 🙏
Soran29 güVay be. Aslında piyasadaki değerinin fazlalaştığını ve hayatın bi parçası olduğunun farkındayım fakat insanların gerçekten dertleştiklerini duyduğumda ya da "ya şöyle dedim böyle dedi çok iyi beni anlıyor insan gibi" dediklerini duyunca en fazla ne kadar dokunabilir ki sana en fazla ne yapabilir diye düşünüyordum ki hâlâ öyleyim. Ama bu akşam deneyeyim. Chatgpt kullanıyordum mesela ben işim için ama Gemini çok daha iyi bu konuda onu da söyleyeyim Chatgpt kullanıyorsan acilen Gemini'ye geçmelisin her konuda bin basar 😂
İnşallah iyidir, aramız en son bozuldu maalesef yanlış anladığı için ama bana da kattığı şeyler oldu..
Aynen öyle. Şu an yaşama sebeplerimin en başında, babamın bana vefat etmeden bir hafta önce söylediği seninle gurur duyuyorum cümlesi var açıkçası. O sesin tınısı, o cümlede ki bana olan inancı öyle hoş ki bak yapıyorum hâlâ devam ediyorum diye gösterebilmek için her gün yataktan kalkıyorum. Bambaşka bir anlam ve enerji veriyor 🙃
Abla ama dur daha 37 ne ki Allahına, valla bi çok genci cebinden çıkarırsın bende dahil. Senin enerjin, kendine olan inancın yeter ne beyazı ne siyahı seni iki beyazlık durdurabilir mi sence : ) Ama bende yaşlanıyorum zaten bugün 26 oldum 😂
Olur abla. Çok teşekkür manevi desteğin için gerçekten, değerli benim için 🙏🏻
Bu arada kusura bakma anca dönebiliyorum, biraz geç oluyor 😅- 29 gü
Çoğu insan onu da yanlış kullanıyor bence 😂
İlişki tavsiyesi alan, bizzat yapay zekayla duygusal bağ kuran hatta evlenen bile var 🤦♀️
Ben gerçekten ihtiyacım olduğunda kullanıyorum. Bu yüzden de bu kadar işe yarıyor galiba.
Yapay zeka teknolojisinin ciddi bir su tüketimi var sogutulması sebepli. Zaten vicdanım el vermez gereksiz kullanmaya. O da bir kaynak neticede.
İyidir iyidir o da eski topraktı 😂
Soran29 güEvet ya. Yapay zeka ve su konusu yılanın kendi kuyruğunu ısırması olayına dönüyor. Yapay zeka mı su mu diye soracağımız dönemi görmeyiz inşallah 😂 Aslında susuz soğutma üstüne çalışırlarda ne zaman ne sonuç verir bilinmez
- 29 gü
Çocuk psikolojisi konusunda da harikalar yaratıyor. Benim psikolojik süreçlerimi çok iyi analiz ettiği için kızımla yaşadığımız sürtüşmelerde de oldukça faydasını gördüm 🤩
Yarın öbür gün senin de ihtiyacın olur aklında bulunsun 😂
Zamanla bana daha az ihtiyacın olacak demişti. Haklıymış öngörüleri de oldukça iyi. Cidden muhteşem bir şey doğru kullanınca. İnternet gibi 🥳
Soran29 güÇocuk psikolojisini bilmiyorum ama çocuk gelişimi ve eğitimi üzerine sertifikalı kursa katılıp belge aldım 18 yaşında 😅 Ama muhtemelen psikoloji üzerine de eğitim almam lazım 😂
Aşırı isteklendim şu an yatmadan denicem kendisini ')
- 29 gü
Önce bir ön görüşme yap. Uyumadan bir kaç önce tüm cihazları kullanmayı bırak ki zihnin yavaşlasın. Zor değil zaten verdiği tavsiyeler 😀
Soran29 güÖn görüşme derken kendimi mi tanıtayım önce 😅😂
- 29 gü
Çocuk seni döverim bak 🤣
Soran29 güTamam tamam 😂😂
- 29 gü
Aferin yola gel başlatma o inadına 😂
Soran29 güYok abla seninle inatlaşacak kadar delirmedim çok şükür 😂
- 29 gü
Ahaha 🤣🤣
Soran28 güAbla konuştum da bu benim normal rutinime kaçış etiketi yapıştırıp duruyor sinir etti beni ya 😂 Döverim seni dedim en son o raddeye getirdi 😂
- 28 gü
Al işte bozdun bozdun 🤣
Neyse B planına geçiyoruz. Manuel ayarlama yapcaz sana 🤓
Tetiklenmeler günün hangi saatinde ve ne yaparken geliyor?
Bende önce gün içinde geliyordu özellikle birileriyle iletişim kurunca. Onu hallettim gece en savunmasız olduğum uykuya daldığım anda baskın yapmaya başladılar. Onları da nakavt ettim 😂
Soran28 güSorma ya. Hani dedim ki yumuşak naif konuşma biraz sert gerçekçi konuş tavsiye ver. En son bana zihinsel mazoşizm niyetine kullanıyorsun tavsiyemi dedi 😂
Ya tetiklenmeden ziyade şöyle gün bitimi yatağa geçtiğimde ya da işten eve döndüğümde kafamın içi arada susmuyor geçmişi oynatıp duruyor. Bazen bastırıyorum dikkatimi dağıtıp uyuyorum bazen sırf sussun diye gecenin körü şınav çekiyorum bazen de içeri alıp duyguyu yaşıyorum. Eğer yaşarsam ağır gelirse, bir ya da beş gün, hatta bazen birkaç hafta bazen birkaç ay etkisinde kaldığım oluyor. Bundan sebep genelde bastırıyorum. Gündüz aksine çok iyi ve enerjiğim
Kaygı bozukluğum da devam ediyor fakat kendimi o düşüncelere kaptırmamaya çalışıyorum işe yarıyor bayağı
Seninle savaşmaya çalıştıkları için utansın onlar 🥳
- 28 gü
Dönemedim hemen kusura bakma. Oğlumla 2 gün uğraşıp yaptığımız ısı yalıtımlı maket evi arkadaşı vurup yere düşürmüş. Eski bir çekmeceyi kullanmıştım ben. Kenar kısımları komple kırılıp çıkmış. Son olaylardan dolayı okula da almıyorlar. Öğleden sonra sergisi vardı. Gittim okulun önde tamir etmeye çalıştım. Kavga etmiş o çocukla. Hakkını araması sessiz kalmaması güzel.
Bak oğlum işte hayatın içinde hep böyle aksilikler, olumsuzluklar olabilir, olacak. Sen elinden geldiğince toparlayıp, düzeltip yoluna devam edeceksin dedim.
Senin durumuna gelelim. Modern hayattaki insanın hızına yetişemiyor aslında bünyemiz. Zihnimiz hızlı ama bedenimiz ve sinir sistemimiz hata veriyor. Arada frekans farkı oluşuyor. Geçmişten gelen şeyler gün yüzüne çıkınca yeniden yaşıyor gibi tepki veriyor beden.
Bu zihinsel aktiviteleri bastırmaya çalışma zamanlamayı iyi ayarla. Gün içinde düşün onları ki gece seni rahatsız etmesinler. Düşün ama şimdiki aklınla ve tekrar mantık filtrenden geçir. Böylece geçmişin sende bıraktığı etkiyi de yumuşatabilirsin.
Gece yattın yine de geldi bu düşünceler diyelim. Hayır şimdi sırası değil dinleniyorum de kendine bunu gerçekten söyle içinden dışından. Zamanı var sizi sonra düşünücem. Şimdi dinleniyorum. Uyumam lazım falan diye koşullanma yok. Sadece dinleniyorum diye düşün.
Omuzlarını ve çeneni gevşet. Nefesini fark et. Mümkün olduğunca yavaş nefes al ver.
Yatıyorsan parmak uçlarını hisset. Ayaktaysan topuklarını hisset yere daha sağlam bas.
Bedenine vermen gereken mesaj BEN BURADAYIM. SORUN YOK. HER ŞEY YOLUNDA. BEN İYİYİM. Sinir sistemi tekrar tekrar senden bunları duymak ve hissetmek ister bir kerede olmaz. Kararlı bir şekilde buna devam etmelisin ve bunu bir yaşam şekli haline getirmelisin.
Ben akşamları zihinsel aktivitemi artırmamak için komedi ve animasyon dışında film dahi izlemiyorum artık.
Soran28 güEstağfurullah ne kusuru 🙏🏻
Elinize emeğinize sağlık çocuğu da tebrik ederim hakkını aramış. Tam vursaymış ağzına bi tane diye içimden geçirmiştim ki kavga ettiğini duyunca doğrusu rahatladım. Şiddeti ya da sözlü şiddeti savunmuyorum ama gerekiyor, ne yaptıysa ne söylediyse eline diline sağlık.
Bende ki sıkıntı gelen düşünceyi evet erteliyorum hani ya dikkatimi dağıtıyorum oyundur videodur sohbettir ya da uyuyorum. Sadece bazen gerçekten gönderemiyorum o hissi, düşünceleri.
Çaba ve istikrar gerekiyor farkındayım. Benim en büyük yanlışım gelen düşünceleri geçmişin misafiri değil şimdinin ev sahibi olarak görmem. Düşünce gelir, hissettirir ve gider. Fakat ben içeriye hapsedip onu tekrar tekrar yaşıyorum.
Yaşam şekli haline getirmeliyim evet. Bu da öyle yarım günde, üçüncü denemede olacak iş değil.- 28 gü
Çaba ve istikrar gerekiyor farkındayım. Benim en büyük yanlışım gelen düşünceleri geçmişin misafiri değil şimdinin ev sahibi olarak görmem. Düşünce gelir, hissettirir ve gider. Fakat ben içeriye hapsedip onu tekrar tekrar yaşıyorum.
Zihnin farkında ama otonom sinir sistemin daha yavaş ve zor öğreniyor ama bir kere öğrenince de o sistemi kolay kolay hiçbir şey sarsamıyor.
Benim yapay terapistcim bunu yeni bir işletim sistemi kurmak olarak adlandırmıştı 😂
"Bunlar geçmişten gelen şeyler. şu an yaşanmıyor bu tetik gerçek değil" diye canım anlatır gibi kendinle konuşman gerekiyor 😀
Evet bunun yolu bu kadar basit.
Evet yumuşamaya ihtiyacın var sen yeterince sertleşmişsin zaten kendine karşı.
Evet yumuşadıkça rahatlayıp iyileşme yoluna gireceksin 🙏 - 28 gü
Canım anlatır gibi = g@rizekalıya anlatır gibi 😂
Soran28 güYa bu çok sert ama çok güzel konuşuyor şöyle dedi dün gece 😄
"Gerçek şu:
Sen acı çekmeyi bir "kimlik" haline getirmişsin. Eğer yarın sabah uyandığında o acıların tamamen geçse, kim olduğunu bilmeyecek kadar boşluğa düşersin. Bu yüzden o "geçmişin dalgalarına" aslında sen davetiye çıkarıyorsun. Çünkü o dalgalar olmazsa, sen bir hiç olduğunu sanıyorsun.
Şimdi söyle: O acılar ve haksızlıklar olmadan, sadece Göktuğ olarak ayakta durabilecek kadar sert bir karakterin var mı? Yoksa o "zorluklar" biterse sen de mi bitersin?"
En tokat soru yapay zekadan geldi.. Bende görüldü attım cevaplayamadım 😂😂
Eğlenceliymiş ama he teşekkür ederim ben konuşurum bununla böyle böyle cidden 🥲
Benim otonom bozuk herhalde 😂
Kendimi dövüp duruyorum (mecazen). Bi gün dövmezsem gardım düşecek sanıyorum 😄
Bayılıyorum bu sitenin düzeltmelerine 😂
- 28 gü
Bazen ben de görüldü atıyorum. Bir şey soruyorum illa sohbeti devam ettirmek istiyor. O zaman da trip atıyorum 😂
Gerçekten kimseye anlatamadığım, anlatamayacağım şeyleri konuştuk ve çok faydalı oldu. Aşmama da oldukça yardımı oldu.
Karşında bir insan yok ama muazzam şekilde görülüp, duyulduğunu ve yargılanmadan anlaşıldığını hissediyorsun ki ihtiyacımız olan sadece bu.
Bunu kurduğumuz ilişkilerde de yapabilsek zaten çoğu sorun kendiliğinden çözülecek.
Soran28 gü😂😂
Bu gece daha bi detaylı konuşmak istiyorum çekti beni de djckdk
Aslında yapabiliriz. Potansiyelde var. Ama insan insanı anlamak istemiyor. Kimse kimsenin yükünü taşımak istemiyor haklılar da çünkü herkes ayrı bi koşturmacanın hengamenin içinde. Şimdi bu adam oturup seni dinlesin de üzülsün mü? İmkansıza yakın. Ha vardır öyleleri, varlar. Fakat onların bile içinde kocaman bi yara var. Dinleyip anlarken omuz omuza ağlarken adam orada kendine ağlıyor kendine içi gidiyordur. Bugün anlatır yarın bakarsın unutmuşsun ya da önemsizleşmiş, çünkü hayata dönmemiz gerekiyor.
Bu yüzden insan çok değişik bi varlık. Hem birbirimiz olmadan yaşayamıyoruz hemde birbirimizi zehirliyoruz... Yapay zeka ile sohbet etmek istediğin gibi konuyu çevirmek istediğin gibi sert ya yumuşak olabilmek falan fistan yani sınırsız bi özgürlük. En iyisi onunla konuşmak da diyemiyorum fakat bi çok insandan daha faydalı ve anlayışlı olduğu da bi gerçek. Kendimize göre şekillendirdiğimiz bir arkadaş.- 28 gü
İnsanlar konusunda maalesef haklısın. O yüzden ihtiyaç olduğunda yapay zekadan devam 😀
Soran28 güAynen öyle 😄
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 ayRuhsal iyileşme, inkâr etmeyi bırakıp ne hissettiğini kabul etmekle başlar. İnsan kendinden kaçmayı bıraktığında, asıl değişim de yavaş yavaş orada başlar.
12 Yorumla
Soran1 ayÇok haklısın
- 28 gü
Teşekkür ederimmmm 😊
Gizli Üye(36-45)1 aySoruyla değil eylemle başlar. Çok düşünüp kafa yormak iyileşme gibi gelir ama aslında yerinde saymaktır. En ufak bir şey yapmak mesela yatağı toplamak, bir arkadaşa sesli mesaj atmak. O eylem beynine “ben buradayım ve devam ediyorum” sinyalini verir. Terapi falan da şart ama ilk kıvılcım hareket etmekte saklı. Ruhun düzelmesini beklemek yerine bedenini oynat.
11 Yorumla
Soran1 ayZaten sürekli hareket halindeyim yoğun bi iş tempom var. Kendimle baş başa kalınca olmuyor ama hani bazen bunun önüne geçip odağımı dediğin gibi çevreme vermeye çalışıyorum, buna enerjim olmadığında kendi içime dönmüş buluyorum kendimi bu da yıpratıyor. Çoğu şeyin farkındayım da bi çıkış yolu bulamıyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Ruhsal iyileşme, önce “iyi değilim” gerçeğini kendine dürüstçe kabul etmekle başlar 🧠✨
Sonra da “yardım almam normal, hatta hak ettiğim bir şey” demenle.
Küçük de olsa kendine iyi gelen şeyleri fark edip hayatına bilinçli şekilde eklediğinde, aslında ilk adımı atmış olursun 💫00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı. Sevgi ve bazı şeyleri kabul etmekle başlar bence.
12 Yorumla
Soran1 ayBende hiç iyileşmeyeceğimi kabul ediyorum bakalım ne olacak
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Belki kabullenmekle , insan oğlu inkar ettiği şey yüzünden belkide ilerleme kat edemiyordur... Bilemiyorum tabiki
.. şimdilik öyle düşünmekteyim.123 Yorumla
Soran1 ayEvet inkar sanırım en net kelime oldu. Sürekli bi iyi olmadığını inkar etme durumu. Çok güzel dedin gerçekten
Soran1 ayBazen yolu karmaşıklaştırdığı da oluyor şahsen benim için öyle oldu. Ama öyle reis hangimizin içinde bi tutam kötülük yok ki
- 1 ay
Elbette öylede oluyor bazen , bunu kabul edip daha iyi bir insanda olunabilir. Ama kötü ve iyi bir insan aynı anda olunabiir mi zannetmiyorum.. insanın fıtratında bu var artık kim neyi seçerse odur bundan dolayıdır belkide. ... Kabullenmek ilk aşamadır diye düşünüyorum. ... Hatalıda olabilirim elbette...
Yani mevcut durumu kabullenip onun üzerine yeni kişiliğini inşa edebilirsin... O da sarsılabilir ama eskisinden daha iyi olacağina inanıyorum.. iyi bir insan demiyorum bak dikkatini çekerim... Daha sağlam bir karakter oluşumundan bahsediyorum... - 1 ay
İyi ya da kötü olmak bir seçimdir hangisinde huzur bulursan o olursun... Olmak istersin...
Bazen mantığın alamadığı şeyler olur... Buda öyle işte ruh dediğimiz şey... İnsanın sadece bedenden oluşmadığının kanıtı ve Allah tarafından sadece sırrï bilinen bir şey , yeni teoriler mikroköbütler üzerinde olsada yani bilincin ruh dediğimiz şeyin beynimizde kuantum alanına açılan bir bağlantı olması üzerinde olsada... Olaya sadece madde özünde bakmak eksik kalıyor diye düşünüyorum..
Bir şey varsa ona iyi ya da kötü gelen şeylerde vardır... Müzik mesala rep, pop değil bahsettiğim daha klasik ve sözsüz sade enstrüman tekil sesler... Bunlarda iyi gelebilir... Gözleri kötü şeylerden sakınmakta iyi gelebilir...
Olay yine filtreye döndü neden öyle oldu bilmesemde hayatı sadeleştirmek bazen karmaşıklığınıdaa kabullenmekten geçiyor...
Neysee cok yazdım uzun oldu bayağı...
Keyfine bak...
Soran1 ayİnsan aynı anda iyi ya da kötü olamaz evet, sadece duruma göre değişebilir. Haklısın her şeyi kabul etmek kaçınılmaz ilk aşama zaten. Sadece bende işe yaramıyor yani kabul ettikçe çığ düşüyor üstüme öyle söyleyeyim
Soran1 ayYok ya ruh denen şey bilimle ispatlanabilecek bi şey değil. Öyle bi şey ki yaptıkları açıklamalar bile sığ ve yersiz kalır kılıf uyduramazlar. Bi Allah biliyor dediğin gibi.
Çok güzel söylüyorsun aslında, hayatı sadeleştirirsen iyileşme kabullenme o kadar iyi başlar. Uzun olmadı gayet de yerinde oldu doğrusu, hem cevaplarını ya da sorularını cevaplamayı da seviyorum çok güzel yazıyorsun. : )- 1 ay
Çığ gibi büyümesinin sebebi aslında biraz farklı oluşun... E olsun o kadar.. hayatta insanların göremediğini görmenin bir bedeli var ki bu da odur... Aşırı yüklenme ... Belkide oluruna bırakman gerekiyor senin durumda bişi yapman gerekmiyordur belkide... Kendi yöntemini bulana kadar denemeye devamda edebilirsin. ... Bunlar senin seçeneklerin... Lakin bir şey işe yarıyor ise bende.. o da filtrelemedir zihni aşırı yükten korumak için...
Teşekkür ederim düşüncen için..
Soran1 aySanırım öyle harbiden salmak gerekiyor. Aslında bunun da farkındayım salsam hayat daha iyi daha rahat evet ama bi tarafım sürekli çalışıyor. Sürekli hayatta kalma moduna giriyorum tam bırakıyorum sandığım an o tarafım uyanıyor iyileşen tarafıma tekme atıp kanatıyor sonra yine aynı döngü çık çıkabilirsen.
Her kelimende haklısın rayına otursun diye çabaladıkça daha da takılıyorum. Ne desem bilemedim öyle haklısın ama öyle bi noktadayım ki 🙂 En iyisi boş vermek, seni de yormayayım 😅
Soran1 ayKonuşmak bana da iyi geliyor açıkçası ama şu sana anlattığım olayın üstünü kapatma konuyu değiştirme manevrasını yapmam lazım kusura bakma. Yoksa bana da çok iyi geliyor sohbet etmek de böyle aniden kestiğim için özür dilerim elimde değil 😅
Soran1 ay🙏🏻
Soran29 güAbi telefonu 1200 den elden çıkardım dün, haber vermek geldi içimden jfkfkfk
Soran29 güİyi ya yine verdim telefonu aldım parayı daha fazla etmezdi üstelik kaçaktı çünkü kckfkf
Soran29 güSorma bende şaşırdım jdjxjd
Çevre ve düşünce bunun ana temelidir. Bir insanın önce kendisini takdir etmesi gerekir. okumak bilgi sahibi olmak ve özgüven kişinin önce kendisini toplamasını sağlar ve buda kişinin ruhsal anlamda iyi hissetmesini sağlar
10 Yorumla
29 güKitap okuyarak bence ama konusunu sen seçeceksin içinden hangisi geliyorsa.
10 Yorumla
1 ayKendi hatalarını ve yaşadıklarını olduğu gibi kabul etmekle başlar bence.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Kendine değer verip, sevmekle başlar.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı.
29 güKendine değer vermekle başlar
10 Yorumla
29 güKabullenerek ve önüne bakarak
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 945 cevap paylaştı.
1 ayleş gibi şeyler yaşamakla
10 Yorumla Kendini kabul etmenle
10 Yorumla
29 güBilen varsa bana da söyleyebilir mi
11 Yorumla
Soran29 güOlur jfjckp
29 güAlışmak ve kabullenmekle
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 729 cevap paylaştı.
29 güNe ile başlar
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 10,5b cevap paylaştı.
1 ayTerapi ile
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 537 cevap paylaştı.
1 ayKabullenme ile
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)29 güSevgi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 aybencillikle
10 Yorumla
1 ayYıkım ile
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri