Herkes beni kıskanıyor” düşüncesi çoğu zaman gerçeği yansıtmaz, daha çok insanın kendi iç dünyasının bir yansımasıdır. Bazen başarılı, mutlu ya da dikkat çeken biri olduğumuzda çevremizdeki herkesin bizi izlediğini ya da kıskandığını sanabiliriz. Ama çoğu insan aslında kendi hayatına, kendi derdine odaklıdır.
Yok düşünmem herkes beni neden kıskansın? Ama kıskanan olmustu is hayatimdayken. Bir kız vardı onunla aynı pozisyondaydik ben müdür yardımcısi olunca o bekliyordu olmayı, bana düşman oldu. Ne yapayım kendi hak etseydi. Is hayatında olabiliyor. Ama bazı insanlar herkes beni kıskanıyor diyor sanki neyin var herkes kiskanıcak seni. Bir ikisi kisi kıskaniyorsa herkes diyorlar😅
Yok, bu kadar işsiz olamam, bunu düşünen varsa sorunu var bence, kimse bir diğerini umursamaz genel olarak yani, insan karakteri / kişiliğine bağlı olarak yarattığı değerler ve ya prensipler üzerine bir diğerini umursar ama gereğinde / gerektiğinde. Diğer tüm zaman kendimizleyiz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 ay
Aynen öyle. Çoğu zaman kimse seni ne kıskanıyor ne de lanetliyor, herkes kendi derdinde. Ben de genelde insanların beni ne düşündüğünü kafaya takmıyorum, düşündüklerini varsaysam bile kıskançlıktan çok umursamazlık olduğunu biliyorum. Kıskanıldığını düşünmek biraz yorucu bir egodan besleniyor. Günün sonunda sen kendinle baş başa kalıyorsun, gerisi hikaye.
Ben kimsenin beni topluca kıskandığını düşündüğüm bir moda hiç girmiyorum 😄✨ Bazen birileri hafif kıskanabilir, ben de başkalarını kıskanıyorum, bu çok insanca 😌 Ama odak noktan “kim ne düşünüyor”dan çıkıp “ben ne istiyorum”a kayınca hayat ciddi hafifliyor 💃 Senin dediğin gibi, herkes aslında kendi derdinde canım 😅
elbette herkes kendi bacagindan sorumludur, ama kiskancligi ya da hasetligi de biryerde fark edebiliyorsun, yakalayabilmek ve yakalayamamak meselesi. Ve ne yazık ki dedikodunun sohbet etmek olduğu bir sosyal yapı içerisindeyiz.
Haha doğru ya, kimse seninle o kadar ilgilenmiyor aslında ama biraz da olsa "ulan bu kız ne yapıyor" diye bakan olabilir işte, insanın egosu biraz böyle şeylere ihtiyaç duyuyor :))