Başarılarını,
Yaşantılarını
Veya sahip olduklarını.
Bir nevi imrenir misiniz?
Yoksa sahip olduklarım bana yeter der misiniz?

İmrenmek ve kıskanmak aynı şey değildir. İmrenmek gördüğü beğendiği şeyden hoşlanmak veya hoşlandığı şeyi edinmek, eyleme tabi olarak istemek anlamındadır. Kıskanmak ise kendisinde olmayan şeye katlanamamak anlamındadır. İmrendiğim şeyleri edinirim zaten, kıskanacağım şeyler ise hiç olmadı öyle.
İmrenirim, yalan yok.
Hepimizin sahip olmayı, bulunmayı (varmayı) istediği bir konum vardır bu hayatta. Bunlara bizlerin değil de, başkalarının sahip olması ister istemez insanda burukluk hissi oluşturuyor. Bu çekememezlik gibi değil de, imrenmek gibi işte. İsterim ki herkes her şeyin en iyisine sahip olsun. Tabi ben de sahip olacaksam...
Hayır, hiç umurumda olmaz kimin hayatında ne olduğu, hangi mevkide olduğu, parası pulu ya da mutluluğu... Öyle bir yapıya sahip değilim, ki cidden hiç dikkat ettiğim şeyler değiller.
İnsanların direkt olarak karakterleriyle ilgilenirim, geri kalanlar fazla ufak tefek kalan şeyler benim açımdan...
Sadece benim olan şeyleri başkalarından kıskanırım.
Bana ait olmayan bir şeyi kıskanmam hasetlenmem.
Para, ev, başarı, v. s. hiç umrumda olmaz. Herkes kendi ekmeğini yiyor sonuçta.
Ama gelip benim ekmeğimi yemeye kalkışan olursa kıskanırım tabii ki.
#Cassie
Cevap
22Cevap
İmrenmek ve kıskanmak arasında çok fark var. Genç yaşta güzel meslekler edinmiş insanlara imrenirim evet. Aynı zamanda onların adına da mutlu olurum. Kıskanmak gibi değil yani.
Hiç öyle kıskançlıklarım olmadı.
Ben elimdekilere şükrederim.
Ama bazen gamsız insanlara imrendiğim olur...
Sahip olmadığım şeyleri asla kıskanmam. Her zaman başarıya giden kişileri takdir ederim.
Hayır kıskanmam neden kıskanıyım mutlu olurum onlar adına aksine
Çok güzel dans eden insanları kıskanırım bir tek.
kıskançlık "o sahip olmasın ben sahip olayım" demekse hayır kıskanmıyorum ama "ne olurdu ben de şöyle olsaydım" dediğim oluyor ve bence bu bir boyuta kadar sağlıklı gelişim açısından. çok kitap okuduğu için çok imrendiğim insanlar sayesinde kitap okumaya başlamıştım artık elimden düşmez, ya da giyim tarzları vesaire
tekil olarak kimsenin başarısını kıskanmam. hımını s*ktiğim diye dişlerimi sıkarak içimden söylenmem ama tanıyo ya da tanımıyo olayım mutlu birilerini gördüğümde bi gerilim. ulan derim ben neden hiçbir zaman mutlu olmadım. hiçbir zaman daha fazlasını istemedim ama bu kadar mı olur a nokta kü.
Yaşantılarını, hayatlarını, sahip olduklarını kıskanmam ve imrenmem.
Bunun sebebi içinde bulunduğum şeyleri hayra ve şerre bağlamamdan kaynaklı.
Benim için hayırlısı böyleymiş dedikten sonra her şeye tevazu ile yaklaşır oldum.
Karşımdaki insanın iyi şeylere sahip olduğunu gördüğüm zaman onun içinde hayırlısını diliyorum.
Nefsimi bu şekilde terbiye etmeyi öğrendim, kıskançlığın hasedin beni ele geçirmesine bu şekilde mani olmaya çalışıyorum.
Her şeyin hayırlısı be gülüm 😄
Annemi kaybettiğim ilk zamanlar annesi hayatta olan herkesi kiskanmistim Allah korusun ama o zamanlar herkesin annesi ölsün istemiştim tabi daha sonra bunun ne kadar yanlış bir düşünce olduğunu çektiğim acidan dolayı böyle bir şey hissettigimi anladım. Allah bütün annelere uzun ömür versin🙏 Onun dışında bir kıskançlığım olmadı
Birazcık var bende ama kötü niyetli olduğumu düşünmüyorum. imrenmek diyebiliriz ona birinin başarısını zekasını imrenirim ya da kıskanırım 1 2 dakika süren bir şey oluyor sonra gider tebrik ederim içimde ki kıskançlık bitmiş oluyor asla birini kıskandığım için kötü yorum vs. Bir şey yapmadım olduğu gibi tebrik ederim.
Hamdolsun kimseyi kıskanacak bir vaziyette değilim ki olsam bile kıskanç fesat bir yapıya sahip değilim o yüzden yine kıskanmazdım. Onlar gibi olabilmek için azimle çalışırdım daha çok. He mesela benim yaşımda dal gibi kızlar var bakıyorum maşallah deyip geçiyorum. Çünkü çabaladığım zaman onlar gibi olabileceğimi ben de biliyorum.
Kimseyi kıskanmam, ama başardıklarına imrenirim.
O gücü ve azmi görmek hoşuma gider.
Vallahi normalde zerre kimseyi kıskanmam ama son zamanlarda yaşama Sevinç'lerini bu kadar gezip tozmak için maniyi nerden buluyorlar bilmiyorum sinir oluyorum 😂 2,3 saniye sonra geçiyor ama yine kıskanmıyorum
Yani başardıkları şeye göre değişiyor benim yapmak isteyip de yapamadığım bir şeyi başaran olursa ya da yapmak İstediğim birseyi benden önce yaparlarsa benden önce o yüzden kıskanırım yani duruma ve yaptıkları şeye göre degisiyor
Yahu ne gerek var kıskanmaya kendine güveni olmayan insan kıskanır, haset eder
Kıskanmam. Bu duygu yok sanki içimde. Haksız yere sahipse sinir olurum. Yani başarılı değil o kadar mesela ama kendini öyle tanıtıyor ya misal, ona sinir olurum.
Şimdi imrenmek ayrı kıskanmak ayrı şey. Keşke onun olmasa demem de, nadiren gerçekten çok istediğim şeyleri görünce "keşke bende de olsa" derim. Maksimum budur. O bile nadir.
Bazen çok şanslı olduklarını düşünmüyor değilim ama öyle kıskançlık değil. Doğuştan rahatlar, okumak için okuyorlar, iş sıkıntısı çekmiyorlar, gelecek kaygısı yok. … bu böyle uzar.
Hiç öyle duygularım olmadı, belki herseye sahip olduğum içindir ama basariya imrenirim
Bazen içimde kıskançlık hissediyorum evet ama 5 saniye falan sürüyor. Sonra daha fazlasını diliyorum onun için. Kıskandığım şey genelde zekası olur. Başka şey kıskanmam. Allahın dediği olur
Az ile yetinmeyi bilen, minimal bir yaşantıyı benimseyen birisiyim... Kısacası, daha az umurumda olamazdı.
Evet kıskanırım ama insanların sahip oldukları ya da başarıları değil sevdiğim insanları kıskanırım sadece kaybederim belki diye o da sanırım
Kıskanma duygusu herkezde vardır bende de var ama eğer sevdiğim insanlarsa onları kıskanırım yoksa canlı olmayan hiçbir şeyi kıskanmam
Guzel soru...
İnsanları kıskanacak kadar kendimi yetersiz hissetmiyorum.
Varlığımla ve sahip olduklarımla mutluyum..
Çok şükür kıskanma çekememezlik gibi huylarım yok aram çok iyi olmayanlara bile hayırlı olsun tebrik ederim diyorum. İmrendiğim tek şey mutlu çiftler
Kıskançlık duygum olmasaydı şu an bu hale gelmezdim, bazen kıskanmak gerekiyor ki daha iyisini yapabilesin
Sevgilimi kıskanırım onun dışında kimseyi kıskanmam yani yapım öyle değil kendi dalgama bakarım her zaman
Hayata sıfırdan başladım hiç kimsenin malını mülkünü parasını kıskanmadan bugünlere kadar kendi gücümle gayretimle geldim
İnsanların malını mülkünü parasını başarısını kıskanan insanlardan nefret ederim tiksinirim
Kıskanmam ama evet imrenirim ikisi farklı şeyler...
Kıskanmam çünkü onların elde ettiği her şeyi ben de elde edebilirim.
Benden daha güzel, zengin, başarılı biri görsem tabiki kıskanırım
Senden daha güzel zengin ve başarılı birini gordunmu
Kiskandinmi
Laflariz hem. evlilikle. alakali birkaç da sorun olucak
Yani araya birileri girmeden konuşmak adina
Kıskançlık hiç huyum değildir yapana da sinir olurum ondan uzaklaşırım
Herkeste az da olsa kıskançlık ve imrenme vardır kimse bende yok yalanını uydurmasın şimdi..
Kıskanırım ama kötü olarak kuyu kazacak kadar değil
Hayır kıskanmam herkes kendi hayatını yaşar başarılı olur
10 yıl önce ki bana soruyorum cevap evet, şimdi ki bana soruyorum kesinlikle hayır
Benden nitelik ve nicelik olarak bir konuda veya her konuda üstünlük kuracak birini kıskanmıyorum 😃
özel bi kıskançlığım yok. ama deniz kenarında yaşayanlara özeniyorum
Hayır kimseyi kiskanmam..
Kıskançlık duygum benim için özel olana sadece
İçinde bulunduğum her şey için şükrederim gözlemem kimseyi maddeye itibar etmem
sadece parkta çocuklarıyla oynayan babaları kıskanıyorum..
Herkes kendi tercihlerinin sonucunu yaşar ve yaşam o seçimlere göre şekillenir. Birini kıskanmak saçma. Kıskansam kıskansam gelecek zamanki kendimi kıskanırım
Evet ama bana iyi geliyor hırs yapıp kendimi dağa fazla geliştiriyorum kıskandığım insanları geçebilmek için🏁
Hiç kıskanmam valla. Aksine mutlu oluyorum birilerinin mutluluğunu, başarılarını, emeklerini gördükçe
Hayır. Ama onlar beni kıskanır.
Sadece sevdiğim insanı kıskanırım.
Diğer konularda kıskanç değilim☻
Onun yerine kendimi ileriye taşırım başkalarına hasetlenmek çok saçma
Kiskanirim ve kendimde en iyisini yaparim boylecr kiskancligim biter
Bazi durumlarda insanlar birbirlerini kıskanır inkar etmeye gerek yok
Evett. Kafadan çok hızlı hesap yapanları, rahat/soğukkanlı insanları, az çalışsa da çok şey elde eden zeki insanları, iradesi çok güçlü olan insanları falan çok kıskanıyorum.
Kimsenin hayati umrumda değil herkes ne tamam yesin yeter ki benden uzak dursunlar başka bir şey istemiyorum gerçekten ya
Tavrım küskünlük dolu bir olgunluk olur :)
İnsanlar genel olarak umurumda olmuyor
İmrenilecek bir durum varsa imrenirim, kiskanmam
Kıskandığım oluyor bazen yalan yok
Kıskanmam. İşime bakarım.
Kıskanmam. Yarışım daima kendimle
Evet kıskandığım oldu
Hayır ozguvenim çok var
Çıkıp kıskanıyorum diyen de ne bileyim😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?