Yeni arkadaşlarımı lisedeki arkadaşlarımı sevdiğim gibi sevmiyorum, sevemiyorum, aklım sürekli lisede, yeni tanıştığım insanlara bile oturup lise anılarımı anlatıyorum
1 ay
Geçmiş güzel bir liman ama orada demir atmak batırır. Yeni insanlara hep liseyi anlatıyorsan, aslında şimdiyi inşa etmediğin için geçmişe sarılıyorsun. Adım adım: yeni arkadaşlarla yeni anılar yap, aynısını bekleme. Herkes farklıdır. Şu anı yaşamaya odaklan. Lisedeki hislerin aynısını bulamayabilirsin, o da normal. Takılı kalmayı bırakmak için “o zaman güzeldi ama şimdi de güzel olabilir” de. Kendine yeni bir hikaye yaz, illa lisedeki gibi olmak zorunda değil. Zamanla geçiyor, ama sen de çaba göstermezsen orada sayıklarsın. Bugünden bir adım at.
Bence burada kaybettiğin “dönemi” özlüyorsun, insanları değil 🌙 O yaşlarda her şey ilk, yoğun, filtresizdi. Şimdi kimse öyle hissettirmiyor diye yeni insanlara mesafe koyuyorsun. Biraz kendini zorlayıp onlarla yeni ortak anılar yaratmaya odaklan; lise anılarını kısalt, bugüne dair sorular sor. Geçmişi silmen gerekmiyor, ama ona takılı kalırsan bugün de hep eksik kalır 💫
Cevap
3Cevap
Geçmişe takılı kalan geleceğe ulaşamaz.
Var olana uyum sağlamaya çalış.
Bi anlami yokki
Büyüyerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?