Erkekler bitti hayatımda, erkek bile olmayacak. Yapacak bir şey yok, bu da benim kaderim nasıl.
2 ay
Bu senin hatan değil millete sataşmaktan, kendinle kavga etmekten vaz geç.
Sana bir hikaye anlatıcam, 2018 senesinde bir toplu sergiye 3 eser çıkardım, uzmanlık alanım bulb fotoğrafcılığı; halk arasında ışık graffitisi ya da hayalet fotoğraf olarakda bilinir, eserlerime gelen yorumlar o kadar kırıcıydı ki, neleri duydu bu kulaklar. hem bana söyledikleri hemde yanından geçerken eserlerin resmen öldürmek istedim söyledikleri şeylerden. sergi 7 gün sürdü bidahada gitmedim sergiye. Biticeği zaman son günü eserlerimi geri almak için hazırlanırken sergi salonundan aradılar, bende kendi kendime heralde eserleri teslim süreci için aradıklarını sandım, 3 eserde son gün satılmış, bir koleksyoner 3 ünüde almış ve benimle iletişime geçmek istediğini bildirmiş. adamla tanıştık ve eserlerimi öve öve bitiremedi.
neyse demem o ki,
sen kendini nasıl gördüğün değil.
ya da seni görenlerin ne düşündüğü önemli değil.
önemli olan seni kimin gördüğü.
ota boka boş boş yorum yapan insanlara ya da seni kırmamak için güzelsin diyenlere ihtiyacın yok.
Seni, kendini güzel bulmaman değil de bu karamsarlığın bitirmiş olabilir. Bu tarz düşünceleri hayatımızdan ışık hızıyla uzaklaştırabilirsek hayat çok daha güzel bir hal alacaktır
Kendine haksızlik etme. Herkes aynı fiziksel gorüntüye sahip olmak zorunda değil. Once kendini sev unutma sen kendini sevmezsen cevrendekilerden sevgi alman zorlaşabilir.
Sen kendine güven. Ayrıca her güzel olan kadin şansli olacak diye bir şey yok.
Bunu yazarken ne kadar incindiğin çok belli oluyor, içim acıdı okurken 💔 Ama kendini “çirkin” diye etiketlemen o anki duygunun sesi, gerçeğin değil. Türkiye’de güzellik algısı çok acımasız, biliyorum. Yine de hayatı tamamen erkek üzerine kurmaman aslında sağlıklı bir refleks. Biraz dur, yasını tut, sonra kendine başka yerlerden değer toplamaya odaklan, hiç bitmiş değilsin 🌱
Kes.
Cevap
12Cevap
Hatalarınla yüzleştin heralde. Yanlış yapmakta insana mahsus bol bol tövbe et. Ümitsiz olma
dışımdan bahsediyorum.
Güzellik görecelidir. Neden öyle düşündün bilmiyorum.
Bende aynısını düşünüyorum ama garip şekilde hayatım boyunca gittigim her yerde ve girdiğim her ortamda sürekli çok güzel oldugumu soyleyen insanlarla karşılaştım ama yinede icimde hep bir ozguvensizlik var
bende aynı sorunu yaşıyorum teselli bunlar var
Zümer Suresi, 10: "... Ancak sabredenlere mükafatları hesapsız ödenecektir
Furkan Suresi, 75: "İşte onlar, sabretmelerine karşılık cennetin en yüksek makamlarıyla ödüllendirilecekler ve orada esenlik dilekleriyle, selamla karşılanacaklardır
Rabbin seni terk etmedi ve sana darılmadı." (Duha Suresi, 3. Ayet)
adamı eleştirmeyen bi benim bi benle 2 kişiye yanıt vermemiş beter ol
Buradaki diğer erkekler sana prense gibi hissettirir kendini merak etme
4 senedir burdayım hiç biri prenses gibi hissettirmedi.
Belkide sen onlara o kapıyı açmadın. Yorumlara baktım seninle konuşmak isteyen herkesi terlemişsin nasıl iyi davranacaklar sana
bana vermezler bile ne alaka.
Denemeden nereden biliyorsun daha önce yaşadığın şeyler böyle düşünmene sebep olmuş anlıyorum ama kendine bir fırsat ver
sadece sokup çıkarırlar o kadar.
Söylersin çıkarmazlar
dediğimi anlamana rağmen bunu demek komikmiş.
Kaderin değil tercihin
yazıklar olsun.
Ne yasadin ki?
sarsıldım en derinden.
Anlatmak istersen burdayim
anlatacak kadar basit bişi olsaydı zaten sarsıldım yazmazdım.
Seni seven güzel görür
Öyle düşünme ya nasıl yuzlestin sen peki
Çirkin değilsindir de artık yoruldun belkide
Bi erkek öğretti.
Kaç erkek oldu hayatında
sıfır.
Neden pekii
İroni yapacak kadar ciddiye almıyosun anladım.
Yok gerçekten soruyorum seni hiç mi istiyen olmadı
Olmadı.
Yaş kaçtı senin
23.
Yaşın genç daha şimdiden bunları düşünmek için kendini yıpratma
yaşımın ne önemi var konu yaş değil.
Biliyorum yaş değil bende onu anlatmaya çalışıyorum sen kendi kendini düşüyorsun
Sorun dışım.
Yahu dış güzellik dediğin nedir ki gelip geçici bir şey
umarım benim kadar çirkin olursun da empati kurarsın.
Ne kadar çirkin olabilirsin ki
Görende ölümcül hastalık var sanar
İntihar etmeyi düşünecek kadar çirkin olmazsın umarım.
İntihar mı düşünüyorsun
ne önemi var.
Baya önemi var senle biraz konuşalım mı
benim varlığımın önemi yok ölsem ne olur ölmesem ne olur.
Gizliden çıktım
Orada mısın
Çirkin ördek yavrusu
Takma
takmasam da ne önemi var ortada konu.
Tamam işte takıp ne yapcan mal ortada ağlamakla tip mi düzelir
Neye göre böyle bir karar verdin?
Benim çirkin fetişim var gelsene
çirkin diyecek erkekle niye birlikte olayım.
Çirkin demicem ki öyle değil ben seviyorum yani öyle olmanı hoşuma gidiyor
Nasıl oluyor o
Nasıl derken?
Nasıl yüzleştin
Bir erkek öğretti.
Alakasi yok ki
ne var.
Istersen konuşalım bu konuyu gizliden çıkayım mi
Sen çirkin değilsin onlar canım
neren çirkin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?