Kendimi ezik ve boş hissediyorum, zorbalık görüyorum; nasıl değişip özgüven kazanabilirim?

Günlük hayatım aşırı boş geçiyor okulda zorbalanıyorum bu yüzden okula gitmek istemiyorum eve geldiğimde bunları düşünüp zaman kaybediyorum ders çalışamıyorum genel olarak aşırı utangaç çekingen bir kızım hakkımı savunamıyorum okulda 1 arkadaşım var o olmayınca yalnız oluyorum diğer insanlarla konuşurken heyecanlanıyorum kendimi değiştirmek geliştirmek daha güçlü olmak istiyorum bir hobim olsun istiyorum bir kursa yazılmak istiyorum daha çok ders çalışmak kitap okumak istiyorum daha özgüvenli girişken daha sosyal daha mutlu daha güçlü daha güzel daha popüler daha mizah seviyesi yüksek insanları hiç takmayan biri olmak istiyorum aşağılanmak zorbalanmak istemiyorum biri beni aşağıladığında istemsizce o an utanıp gülüyorum hakkımı savunup buna dur diyemiyorum sırf bu huylarım yüzümden kendimden nefret ediyorum böyle olmak istemiyorum inşallah değişebileceğim
Kendimi ezik ve boş hissediyorum, zorbalık görüyorum; nasıl değişip özgüven kazanabilirim?