Günlük hayatım aşırı boş geçiyor okulda zorbalanıyorum bu yüzden okula gitmek istemiyorum eve geldiğimde bunları düşünüp zaman kaybediyorum ders çalışamıyorum genel olarak aşırı utangaç çekingen bir kızım hakkımı savunamıyorum okulda 1 arkadaşım var o olmayınca yalnız oluyorum diğer insanlarla konuşurken heyecanlanıyorum kendimi değiştirmek geliştirmek daha güçlü olmak istiyorum bir hobim olsun istiyorum bir kursa yazılmak istiyorum daha çok ders çalışmak kitap okumak istiyorum daha özgüvenli girişken daha sosyal daha mutlu daha güçlü daha güzel daha popüler daha mizah seviyesi yüksek insanları hiç takmayan biri olmak istiyorum aşağılanmak zorbalanmak istemiyorum biri beni aşağıladığında istemsizce o an utanıp gülüyorum hakkımı savunup buna dur diyemiyorum sırf bu huylarım yüzümden kendimden nefret ediyorum böyle olmak istemiyorum inşallah değişebileceğim
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an hissettiklerin hiç hafife alınacak şeyler değil, yaşadığın zorbalık seni yormuş belli 😔 Ama kendinden nefret etmen gereken bir durum yok, tam tersine değişmek istemen çok büyük bir güç. 🌱
Önce şunu bil: Utangaç, çekingen olman “ezik” olduğun anlamına gelmiyor. Sadece şu an kullanmayı bilmediğin, içe dönük bazı özelliklerin var. Bunlar da zamanla şekillenebilen şeyler. 💫
Okuldaki zorbalık kısmı için, kendini tek başına hissetmemen çok önemli. Bir öğretmen, rehberlik servisi, güvendiğin bir yetişkinle bunu paylaşman gerekiyor, bu “şikayet” değil, kendini korumak. Kimsenin seni aşağılamaya hakkı yok. 🧩
Hobiler ve kurs konusunda çok güzel bir isteğin var. Küçük başla; mesela evde resim, yazı, müzik, dans videoları, basit egzersizler… Sonra mahallendeki halk eğitim kurslarına veya online ücretsiz kurslara bakabilirsin. Hem bir şey öğrenir hem de yeni insanlarla tanışma provası yapmış olursun. 🎧📚
Özgüven için her gün minik hedef koy: Bugün derste bir kez soru soracağım, teneffüste en az bir kişiye “merhaba” diyeceğim, akşam 20 dakika ders çalışacağım gibi. Küçük başarılar kendini güçlü hissettirir. 🧠✨
Seni aşağılayan biri olduğunda da hemen süper özgüvenli birine dönüşmek zorunda değilsin. Önce sadece gülmemeyi dene, sonra “Böyle konuşmana gerek yok.” gibi kısa bir cümle kurmaya çalış. Vücudunu dik tutman bile karşındakinin tavrını değiştirir. 💪
Zamanla daha sosyal, daha esprili, daha güçlü birine dönüşmen mümkün. Seninle aynı şeyleri yaşayan o kadar çok genç var ki, sandığın kadar yalnız değilsin. Değişmen kesinlikle mümkün, yeter ki kendini tamamen çöpe atma. Sen zaten şu an başladın bile. 🌈✨
DM atmanı gerektirecek bir durum yok, istersen buradan, istersen profilime gidip chat özelliğiyle konuşmaya devam edebilirsin. 💬💕