Hayata bakış açınızı ve yaşam tarzınızı değiştiren bir olay var mı veya tamamen yeni bir hayata sahip olmanızı sağlayan bir yetenek.
2 ay
İlk şu cevapa yanıt aradım neden sorusu sonra anladım Allah korumuş herşeyden mesela kıza değer vermem de o yüzdendi şöyle sanıyordum o erkek olsaydı anlaşırdık kafası sınav olunca anladım ve daha fazla soğudum üstüne daha da fazla mucizeler olduğu halde hıçkıra hıçkıra ağlamak kendimi sorgulamak ondan kurtulmama vesile oldu zaten istiyordum ama geç oldu menfaat çıkarı bitince ve tabiki büyük tehlike sinsi narsist onun da baya rahatsız biri olduğunu farkettim o durumlar boşuna başıma gelmemişti çünkü kuzen çok kötü bir insan rol yapıyordu insanlara bunla yüzleştim yardakçısı olduğunu anladım herşeyi hatırladım kontrol altına almak için küçüklükten beri çabalar göstermiş Allahtan tanıdıklardan korkuyor çünkü gizli olması gerekiyor onun için kimse bilmemeli o yüzden gizli işler çeviriyor Allahtan hedefine hiç bir zaman ulaşamadı bu onu öfkelendiriyor o yüzden zaten deniyor neyi öğrendim daha fazla dikkatli olmam gerektiğini
birine güvenerek yola çıkıyorsun. o yol, yürüdükçe hayatın boyunca gördüğün en karanlık ormana dönüşüyor. insan bazen en büyük kazığı, en yakınından yer; çünkü o yakınlık, gözünü bağlayan perde oluyor. bir gün o perde yırtılıyor ve ardında gördüğün, sadece ihanet değil, kendine sorduğun onlarca “nasıl anlamadım?” sorusu.
o an anlıyorsun: hayatta her duygu bir rehber, ama güvenden önce sınır koymayı öğrenmek gerekiyor.
ihanet kazığını yediğimde canım acıdı; ama o acı, bana kimseye haddinden fazla anlam yüklememeyi öğretti. meğer hayata bakış açısını değiştirmek, biraz da insanlara bakış açını değiştirmekle başlıyormuş.
ve işin sonunda bunu böyle yapmıştı bu nedenden dolayı böyle yapmıştı diye insan artık çözer ya ip söküğü gibi gelir bütün olaylar
bildiğim bir şey varsa insanın canını gercek manada yakacak tek kişi en sevdiğidir bu yüzden kimseyi kendinizden fazla sevmeyin en sevdiklerimiz bize acımayacak. böyle bir söz de duymuştum o zamanlar. "Acıyı bi ceken bide yaşayan bilir bunun tarifi yoktur"
ama Öylede insan kendini bitiriyor herkese bir şüpheyle yanaşmak gibi oluyor gerçi insan kendi sınırını korudumu gerisi sorun olmuyor
şüphe duymak gerekmez. bi insan haddinide hakkınıda bilecek
Bende en çok etkisi olan şey psikoloji okumak oldu diyebilirim 🎓🧠
İnsan davranışlarının nedenlerini öğrenince, kimseye hemen kızamamaya başladım.
Herkesin arkasında bir hikâye olduğunu görmek bakış açımı kökten değiştirdi.
Daha anlayışlı, daha sakin ve daha seçici yaşamama sebep oldu diyebilirim 🌱💫
Cevap
2Cevap
Acı çekmek. Acı çektikçe değişiyor insan. Daha da olgunlaşıyor.
Evet tecrübe kazanıyor insan
Kökten mi bilmiyorum ama babam kanser olduktan sonra daha farklı düşünmeye başlamıştım
Allah şifa versin
Geçmiş olsun.
O çocuk bana hem çok zazar verdi hemde çok şey öğretti
Buda bir imtihan diyelim
Öyle ama çok şükür ucuz atlattık
Bazen üzüldüğümüz şeyler aslında bizi birşeylerden kurtarmak için oluyor Çok büyük Mucize aslında Banada olmuştu İnşAllah kimseye olmaz.
Annemin vefat etmesi
Mekanı Cennet olsun
Amin
@
@nickbulamadim91 Başın sağ olsun.
Çok teşekkür ederim
Tanıdığım herkesin g, ötlek çıkması
Allah kurtarsın
Kurtardı tek tabancayım
kaç mm
Aldığım yanlış kararlardan çıkardığım dersler.
Buda güzel bir öz eleştiri aslında
Evet insan yaptığı hataları anlayınca olgunlaşıyor.
Ve her daim böyle arkadaşlarımız olmalı
Temennimiz o 🙏🏽
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?